kendi kendine konusanlar

halo34

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2014
61
17
merhabalar ben 21 yasımdayım bir şey danısmak istiyorum : cocuklugumdan beri kendi kendime konusurum ve hayallerimi sesli düsünürüm kendimi kaptırıp gercek dünyadan soyutlandıgım oluyo.. coğu kez evdekilere yakalanıp mahcup olmuşlugum var ve merak ettigim şey bir nedeni var mı ? son zamanlarda günlük hayatımdaki bi anı kafamda istedigim şekilde tasarlayıp düsünüyorum mesela biyere gidiyorum ve ordaki dialoglar böyle söyle olsaydı diye o anı tekrar canlandırıyorum buyuzden hiç birşeye odaklanamıyorum sürekli kafam dagılıyo kendimi bi olayın içinde buluyorum cok sıkıldım artık beni olumsuz etkiliyo nedir ne yapmayalım sizce?

merhabalar ben 21 yasımdayım bir şey danısmak istiyorum : cocuklugumdan beri kendi kendime konusurum ve hayallerimi sesli düsünürüm kendimi kaptırıp gercek dünyadan soyutlandıgım oluyo.. coğu kez evdekilere yakalanıp mahcup olmuşlugum var ve merak ettigim şey bir nedeni var mı ? son zamanlarda günlük hayatımdaki bi anı kafamda istedigim şekilde tasarlayıp düsünüyorum mesela biyere gidiyorum ve ordaki dialoglar böyle söyle olsaydı diye o anı tekrar canlandırıyorum buyuzden hiç birşeye odaklanamıyorum sürekli kafam dagılıyo kendimi bi olayın içinde buluyorum cok sıkıldım artık beni olumsuz etkiliyo nedir ne yapmayalım sizce?
Bir dönem bende öyleydim sonra kendime gelince toparlanamıyordum. Aslında kafan çok dolu olduğu için bunları yaşıyorsun kafanın içindekileri boşalt çok yorma beynini ve kendini o an bulunduğun yere odaklanmaya çalış mesela perdenin renklerini izle insanların konuşmalarını vs bu şekilde atlatabilirsin

Bulundugun ortamlarda rahatca kendini ifade edemedigin için sonradan söyleniyor soyle boyle deseydim diyorsun galiba.Rahat olmaya çalıs .Rahat konusabilmek icin kitap oku.

Ben kendi kendime karsılıklı oturup kahve bile iciyorum..dermisim..:p
Saka bir yana bazen banada oluyor..ama bunu takıntı haline getirmemek gerek..Yasantında rahat olmaya calıs..yada kendi kendine düsünmeye konusmaya basladıgında baska seylerle ilgilenmeye calıs..üstesinden gelemiyorsanda psikolojik destek almanı öneririm...:stop:

Dikkat eksikliğine yönelik bir ilaç kullanirsan geçer. insanların kendi kendine konuşması normaldir. Konusmazsa sıkıntı vardır. Girdiğiniz ortamlarda Daha çok oluyorsa sosyal ilişkilerle ilgili bir sıkıntınız var demektir.sosyal ilişkilerinizi biraz aciklayabilirseniz ( arkadaş sayısı , gerçek anlamda dertlestiginiz insanlar,...) yardimci olabilirim.

X