kendimden şüphe ettim siz söyleyin takıntı mı bu? kuruntu mu?

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
merhabalar. bendeki durumu sizinle paylaşmak istiyorum bilmiyorum dert midir değil midir de... ailem benim fazla takıntılı olduğumu düşünüyor sebebi de şu: ben bazı konuları çok fazla önemserim. yani ufak tefek şeyleri bile önemserim özellikle can güvenliğiyle ilgili. bu akşam yaşanan olaydan örnek vereyim: hani şu kablolu üçlü prizler olur ya hepinizin evinde vardır. odamda kullandığım kablolu prizin kablosuna bişey olduğunu farkettim. yani böyle üst kaplama kablosu sıyrılmıştı ve içindeki bakır rengi kablosu gözküyordu. belli ki bu hasar yeni olmuştu çünkü farketmemem mümkün değil. ama bu akşam da prize ihtiyacım var yani kullanmak zorundaydım bi şekilde. hemen gittim evdekilere gösterdim, bu akşam kullanmak zorunda olduğum için dayım açıklık olan kısmı bantla defalarca üstünden geçe geçe sardı. ben de bu gitmiş artık, ben yarın çıkıp yenisini alayım ama bu akşamlık idare etmek zorundayım dedim. ben öyle deyince annemler hemen onu çöpe mi atacaksın, bişeyi yok onun, kullanırsın ne olacak, yenisine para mı vereceksin filan dedi. ben de evet atacağım kullanmam ben onu, dedim. anneannem de çöpe atma bana ver, ben kullanırım onu odamda bişey olmaz, dedi. hayır kullanamazsın sonuçta elektrik geçiyor içinden ve sağlam değil, çalışıyor olabilir ama hasarı var ben yarın yenisini alacağım dedim. hemen bana dediler sen çok takıntılısın filan diye. ben bozuk şey kullanmaktan nefret ederim ve kullandırmamaya çalışırım.

yine mesela geçenlerde bilgisayarımın harddiskinde bi sorun olduğunu düşündüğüm için tamire verdim fakat sorun yok dedi tamirci ama benim içime sinmedi ve gidip bi harddisk alıp kendim değiştirdim, artık daha iyi çalışıyor. yurtta oda arkadaşım telefonunun şarj aleti bozulunca orijinal olmayan çakma şarj aleti alıp kullanıyordu ve bu durum benim içime sinmediği için ona gidip orijinal şarj aleti hediye ettim mesela. tehlikeli olduğunu düşündüğüm konulara çok fazla özen göstermeye çalışıyorum. biz yıllarca elektrikli şofben kullandık ve onlar hep bozulurdu, en sonunda termosifon alıp taktırdık. o cihaz elektrikli ani su ısıtıcı şofbenden daha güvenli ama anneannem yaşlı olduğu için alışamadı ve eve elektrikli şofben taktıracağını filan söylüyor, ben de sürekli karşı çıkıyorum. o her banyo yaptığında bu konu hakkında atışırız mesela. takıntılısın diyor bana. o elektrikli şofben yüzünden kaç kere evin şarteli attı, hatta bi keresinde yangın çıkıyordu az kalsın, son anda önledik tabi hemen ertesi gün elektrikçi çağırdık ve bazı sorunları giderdik. bu aralar mesela evle ilgili bazı problemler var,kiracıyız, ev sahibine haber verelim yaptıralım onaralım filan diyorum ama üstünde durmuyorlar bile, bişey olmaz deyip geçiyorlar. sizce bu durum anormal mi yani bi insanın canının ve ailesinin canının kıymetli olması? bende aman bişey olmaz deyip geçme huyu yok mesela bi sorun varsa muhakkak altını ararım deşerim ama ailem bana takıntılısın diyor. bizim buralarda bu aralar çok elektrik kesintisi oluyor mesela, dayımın bilgisayarı elektrik kesilmesi ve elektriğin geri geldiği anda fazla akımla gelmesi yüzünden bozuldu mesela halbuki kendisine de evdekilere de hep söylerim, elektrik kesildiğinde prizlere takılı fişleri çıkarın diye. mal canın yongasıdır, neden bile bile zarar verelim? neden önlem almayalım?

siz söyleyin takıntılı mıyım, pinpirikli miyim yoksa nedir yani? kendimden şüphe ediyorum artık.

Ben de elektrikli esyalar konusunda hassasim. Bir kaç yıl önce biz evde yokken binanin elektriginde sorun olmuş ve voltaj birden fazlaca yukselmis. Evde ne varsa bozuldu; kombi, klima, bilgisayar, tv, camasir makinasi, lambalar hepsi yandi. O gunden beri cook daha dikkat ederiz. Ama sizinki bizimkinden biraz daha fazla. Olsun temkinli olmak iyidir, bir zararini gormezsiniz.

Endişelenmekte çıkış noktanız haklı olmakla birlikte sonrasında fazla takıntılı davranıyorsunuz bence. Yani haklısınız ama abartıyorsunuz.
mesela abarttığım kısım nedir? abartıyorsam bile tam olarak neyi abarttığımın farkında değilim.

Ben de elektrikli esyalar konusunda hassasim. Bir kaç yıl önce biz evde yokken binanin elektriginde sorun olmuş ve voltaj birden fazlaca yukselmis. Evde ne varsa bozuldu; kombi, klima, bilgisayar, tv, camasir makinasi, lambalar hepsi yandi. O gunden beri cook daha dikkat ederiz. Ama sizinki bizimkinden biraz daha fazla. Olsun temkinli olmak iyidir, bir zararini gormezsiniz.
çok şükür biz öyle bişey yaşamadık ama eski mahallemizde o tarz olaylar olduğunu çok duymuştum. yüksek gerilim diyorlar sanırım. ben evde olmayacağımız zaman tv, bilgisayar vs hepsinin fişini çekiyorum ama buzdolabını çekemiyorum maalesef, onu çektirmiyorlar içinde yiyecekler vs olduğu için. ama evde sadece ben yaşıyor olsam ve o eşya aileme değil de bana ait olsa çekerdim. mesela iki saat dışarıda olacağım, çekerim fişini yani 2 saatte yiyeceklerimiz bozulmaz ama anlatamıyorum bizimkilere.

Ne yapmalıyız peki bozuk elektrikli aletleri kullanmaya devam mı etmeliyiz
Elbette hayır ama sizin durumunuz biraz fazla takıntı ya da abartıya giriyor... Kimse riske girmek istemez ama bu kadar da her şeyi takıntılı hale getirmez...

mesela abarttığım kısım nedir? abartıyorsam bile tam olarak neyi abarttığımın farkında değilim.

Şu kısımlar bence:

- yine mesela geçenlerde bilgisayarımın harddiskinde bi sorun olduğunu düşündüğüm için tamire verdim fakat sorun yok dedi tamirci ama benim içime sinmedi ve gidip bi harddisk alıp kendim değiştirdim, artık daha iyi çalışıyor.

- yurtta oda arkadaşım telefonunun şarj aleti bozulunca orijinal olmayan çakma şarj aleti alıp kullanıyordu ve bu durum benim içime sinmediği için ona gidip orijinal şarj aleti hediye ettim mesela.

- buzdolabını çekemiyorum maalesef, onu çektirmiyorlar içinde yiyecekler vs olduğu için. ama evde sadece ben yaşıyor olsam ve o eşya aileme değil de bana ait olsa çekerdim. mesela iki saat dışarıda olacağım, çekerim fişini yani 2 saatte yiyeceklerimiz bozulmaz ama anlatamıyorum bizimkilere

Emekli astsubay gibi göründünüz gözüme.
Hani yıllarca çok çalışmış, emekli olunca sıkıntıdan eve ve akrabalara sarmış gibi.
Temkinli olmak iyi ama başkalarına da karışmak biraz abartı.
Şarj aletinin orijinalini satın alıp vermek, çalışan hard diski yenisiyle değiştirmek, yok elektrik kesilince tüm fişleri çekmek...
Acaba çok mu evde kalıp sıkılıyorsunuz?

Hassassiniz bence benim babamda boyledir bende boyleyim ve sohpen kim ne derse desin tehlikeli ben oluyordum yangin cikti apartmanimizda ve ben o dumandan zehirleniyorum.Sohpenli ortamda kalamiyorum banyo yapamiyorum yani.Ben de kullanmam mesela kablo acikta alet cunku geri donusu yok yani 5 10 tl bisey bunun icin ne gerek var riske atmaya.Ama harddisk ve sarj aleti olayi abarti geldi bana gerek yokmus ama ayni benim babam.Her isinde titizdir hata istemez mukemmeliyetcisiniz sanirim.Buzdolabi olayida fazla acaba kucukken mi bisey yasadiniz? Bizde evden cikarken cekeriz ama koruma yaptirdik eve mesela yuksek gerilim tarzi bisey oldugunda kacak akim anahtari devreye giriyor ve evin elektrigini kesiyor siz acmadikca elektrik vermiyor eve ve yangina karsi super tedbir bundan yaptirin akliniz kalmaz :)

Emekli astsubay gibi göründünüz gözüme.
Hani yıllarca çok çalışmış, emekli olunca sıkıntıdan eve ve akrabalara sarmış gibi.
Temkinli olmak iyi ama başkalarına da karışmak biraz abartı.
Şarj aletinin orijinalini satın alıp vermek, çalışan hard diski yenisiyle değiştirmek, yok elektrik kesilince tüm fişleri çekmek...
Acaba çok mu evde kalıp sıkılıyorsunuz?
Çok evde kalıp sıkılan biri değilim çok aktifimdir ama şarj aleti konusu şöyle, bir odaya 6 kişi tıkılıyorsunuz ve sahte şarj aletleri güvenli değil yangın bile çıkarabiliyor. kızlar gece yatarken telefonlarını şarja takıyorlar ve kimse kusura bakmasın da aynı odada uyuduğum insanın benim hayatımı tehlikeye atma hakkı yok. zaten kendisi samimi arkadaşımdı ve kendi cimriliği yüzünden orijinal şarj aleti almamıştı, ben neden bir insan cimriliği yüzünden zor durumda kalayım ? mümkün mertebe önlemeye çalıştım çok da sevindi kendisi. söz konusu benim hayatımsa karışırım zaten kendisi samimi arkadaşım.
çalışan harddisk için yenisini aldım ve bilgisayarım artık daha da hızlı iyiki de almışım.
elektrik kesintisiyle alakalı olan durumdan haberiniz yok sanırım insanın 2000 tl verip aldığı bilgisayarın kesinti sonrası gelen akım yüzünden bozulması sonucu garanti de yardımcı olmuyor, sizin haberiniz yok sanırım tehlikeli şeyler bunlar.

Hassassiniz bence benim babamda boyledir bende boyleyim ve sohpen kim ne derse desin tehlikeli ben oluyordum yangin cikti apartmanimizda ve ben o dumandan zehirleniyorum.Sohpenli ortamda kalamiyorum banyo yapamiyorum yani.Ben de kullanmam mesela kablo acikta alet cunku geri donusu yok yani 5 10 tl bisey bunun icin ne gerek var riske atmaya.Ama harddisk ve sarj aleti olayi abarti geldi bana gerek yokmus ama ayni benim babam.Her isinde titizdir hata istemez mukemmeliyetcisiniz sanirim.Buzdolabi olayida fazla acaba kucukken mi bisey yasadiniz? Bizde evden cikarken cekeriz ama koruma yaptirdik eve mesela yuksek gerilim tarzi bisey oldugunda kacak akim anahtari devreye giriyor ve evin elektrigini kesiyor siz acmadikca elektrik vermiyor eve ve yangina karsi super tedbir bundan yaptirin akliniz kalmaz :)
ay bahsettiğiniz şey çok güzel ve güvenli bişeye benziyor ama güvenli ve faydalıysa hayatta bizimkiler yaptırmaz ondan. :) bilmiyorum takıntı bile olsa ben bırakamam bazı şeyleri öyle allah'a emanet gibi yani bu hayata bi kere geliyoruz. şofben berbat kaç kere sorun yaşadık halen daha ondan taktıracakmış da bilmem ne. harddisk ve şarj aleti olayı içime sinmediği için oldu tamam şarj aleti çok tehlikeli değil ama belli de olmaz 6 kişilik odada kimsenin hayatını cimriliği yüzünden tehlikeye atamaz kimse. onun vermediği 3 kuruşu ben verip düzgün bişey aldım ona zaten kendisi samimi arkadaşım.
buzdolabıyla ilgili kötü bişey yaşamadık hiç ama önlem olarak yapmak gerektiğini düşünüyorum ne yazık ki bizimkiler yapmıyor.

Bu konuda fazla hassassınız diyelim. Ama Herşeye yetemezsiniz, bi yerde birazda görmezden gelmek lazım.

Bence olması gereken bir şey bu., hepimiz güvenliğimize dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Ama kalkıp harddiskinizi değiştirmeniz,arkadaşınıza şarj aleti almanız abartı olmuş. Ama diğer yaptıklarınız bana aşırı gelmedi. Bir de şunu merak ettim: Takıntınız genelde elektronik aletlere karşı, elektronik aletlerle alakalı kötü bir olay mı yaşadınız?

çok şükür biz öyle bişey yaşamadık ama eski mahallemizde o tarz olaylar olduğunu çok duymuştum. yüksek gerilim diyorlar sanırım. ben evde olmayacağımız zaman tv, bilgisayar vs hepsinin fişini çekiyorum ama buzdolabını çekemiyorum maalesef, onu çektirmiyorlar içinde yiyecekler vs olduğu için. ama evde sadece ben yaşıyor olsam ve o eşya aileme değil de bana ait olsa çekerdim. mesela iki saat dışarıda olacağım, çekerim fişini yani 2 saatte yiyeceklerimiz bozulmaz ama anlatamıyorum bizimkilere.

bozuk kabloları kullanmak , sahte şarj aletleri bence de tehlikeli, kesinlikle kullanmak istemem

ama mesela şu kırmızı ile işaretlediğim yer bence yanlış.
birincisi 2 saatte yiyeceklerimiz bozulmaz değil. buzluktaki gıdalar azıcık bile çözülse ve tekrar donsa, azıcık çözülse tekrar donsa zehirler sizi. aynı şey mesela buzlukta değil ama buzdolabında duran süt için de geçerli. soğuyup ısınan soğuyup ısınan sütün yarardan çok zararı olur.
ikincisi devamlı fişi çekilip ısı alıp, ardından tekrar yiyecekleri soğutmaya çalışan bir buzdolabı makinesi de çabuk bozulur.

Bence olması gereken bir şey bu., hepimiz güvenliğimize dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Ama kalkıp harddiskinizi değiştirmeniz,arkadaşınıza şarj aleti almanız abartı olmuş. Ama diğer yaptıklarınız bana aşırı gelmedi. Bir de şunu merak ettim: Takıntınız genelde elektronik aletlere karşı, elektronik aletlerle alakalı kötü bir olay mı yaşadınız?
allahıma binlerce kez şükürler olsun ki kötü hiçbir olay yaşamadım. bu sadece içimden gelen bişey. olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyorum. harddisk bilgisayarı bozmaz, kullanılmaz hale getirmez. benim canımı da tehlikeye atmaz ama malım kıymetli olduğu için onu değiştirdim. şimdi daha hızlı çalışıyor ama. :) şarj aletinden de aslında kötü bişey olması düşük ihtimal çünkü en fazla onun telefonuna zarar verir ama tedbiri elden bırakmamak lazım, kızlar odada gece hepimiz uyurken telefonlarını şarja takıyor. takıntım sadece elektronik şeylere karşı değil tabi tehlikeli olabilecek ne varsa. mesela deniz kenarında kardeşimle yürüken onu denize çok yakın bir noktadan yürütmem sonuçta çocuk denize düşebilir. veya kesinlikle yeşil yaya ışığı yanmadığı halde caddede araba gelmiyor diye karşıdan karşıya geçmeye kalkmam.

X