Kendimi enayi gibi hissediyorum

Penolophe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
1.629
1.564
Merhaba arkadaşlar. Derdim eşimin ailesi.. Dün akşam kayınpederi aradık eşimle yine bizden borç istedi.. Hem de oğlu için.. Bıktım artık bunların borç istemelerinden. Kayınım çok lüks yaşayan birisi.. Evde yemek yemez, yemeğini dışarıda yer.. Yer içer gezer. Ama arkasını babası toplar. Bu sefer de faturası bize çıktı.. Babası sıkışmış, eşimden istiyor.. Offff ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimle kavga ettik, gönderirsen hakkımı helal etmiyorum dedim. İleri de doğacak olan çoluğumun, çocuğumun rızkını ailene yedirmek istemiyorum dedim. Ama işte fayda etmedi. Kirada yaşıyoruz, ev bark sahibi olmak için uğraşıyoruz.. Ama ailesi böyle yaptıkça kendimi çok kötü hissediyorum.. Sizce ne yapmalıyım.. Bu forumdan başka anlatacak kimsem de yok..

Borç geri ödenmek üzere alınan para değil mi? Niye bu kadar abartılı tepki verdiniz? Onlar ailesi tabiki verecektir, yetmediği yerde ailesine destek olacaktır.

Merhaba arkadaşlar. Derdim eşimin ailesi.. Dün akşam kayınpederi aradık eşimle yine bizden borç istedi.. Hem de oğlu için.. Bıktım artık bunların borç istemelerinden. Kayınım çok lüks yaşayan birisi.. Evde yemek yemez, yemeğini dışarıda yer.. Yer içer gezer. Ama arkasını babası toplar. Bu sefer de faturası bize çıktı.. Babası sıkışmış, eşimden istiyor.. Offff ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimle kavga ettik, gönderirsen hakkımı helal etmiyorum dedim. İleri de doğacak olan çoluğumun, çocuğumun rızkını ailene yedirmek istemiyorum dedim. Ama işte fayda etmedi. Kirada yaşıyoruz, ev bark sahibi olmak için uğraşıyoruz.. Ama ailesi böyle yaptıkça kendimi çok kötü hissediyorum.. Sizce ne yapmalıyım.. Bu forumdan başka anlatacak kimsem de yok..

sizinde durumunuz yokmuş ve kaynınız borcu gereksiz yere yaptıysa kesinlikle haklısınız, çok tartışmadan güzelce ikna edin eşinizi

Bide bana kızarlar abartiyorsun diye :)))
Alttan al fedakar ol dediniz dediniz
Bak noldu şimdi :KK43:(((
Iyilikle guzellikle cozebilirsin esinin arkasinda oljgvhhfdbh... devam edemeyecegim

Gelelim yorumuma
o lafini dahi takmayip siz kiradayken ikide bir borc vermesi hic hoş bisey degil eve giren para ortaktir boyle rizasiz seyler hoş degil belki o ay kendinizden kisip veriyorsunuz sonrada o borcu bekliyorsunuz gelmesi icin ..edit: (geride gelmiyormuş belirtmissiniz)
En başında sert bi tavir alip bunun onune gecmeyi basarabilseydin yine yine yine.. ayni seyi yasamayacaktin muhtemelen esini tanimiyorum ama biraz dişini goster iki laf edip cekilme kenarı hoş anlayana 2 laf yetiyor ama belli seninki anlayamayandan ozaman ustune git ama olaylari cigrindan cikartma ve toparla sonradan anlaması icin net aciklamalarda bulun esnek ol ama lastik olma
Bol şans

sizinde durumunuz yokmuş ve kaynınız borcu gereksiz yere yaptıysa kesinlikle haklısınız, çok tartışmadan güzelce ikna edin eşinizi
Maalesef eşim gönderecek, neymiş babası için gönderecekmiş. Beni bencillikle suçluyor.. Sizce bugünden sonra nasıl tavır almalıyım eşime.. Nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım..

Maalesef eşim gönderecek, neymiş babası için gönderecekmiş. Beni bencillikle suçluyor.. Sizce bugünden sonra nasıl tavır almalıyım eşime.. Nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım..

bir kereye mahsus susun bence, ama uyarın bir daha olması diye, çünkü sizin durumunuzda yok ve para kaynının gereksiz borcuna gidicek, o yüzden bir daha olursa en azından lafınız olur ben geçen sefer kabul etmiştim ama bu sefer olmaz diye diretirsiniz

Bide bana kızarlar abartiyorsun diye :)))
Alttan al fedakar ol dediniz dediniz
Bak noldu şimdi :KK43:(((
Iyilikle guzellikle cozebilirsin esinin arkasinda oljgvhhfdbh... devam edemeyecegim

Gelelim yorumuma
o lafini dahi takmayip siz kiradayken ikide bir borc vermesi hic hoş bisey degil eve giren para ortaktir boyle rizasiz seyler hoş degil belki o ay kendinizden kisip veriyorsunuz sonrada o borcu bekliyorsunuz gelmesi icin ..
En başında sert bi tavir alip bunun onune gecmeyi basarabilseydin yine yine yine.. ayni seyi yasamayacaktin muhtemelen esini tanimiyorum ama biraz dişini goster iki laf edip cekilme kenarı hoş anlayana 2 laf yetiyor ama belli seninki anlayamayandan ozaman ustune git ama olaylari cigrindan cikartma ve toparla sonradan anlaması icin net aciklamalarda bulun esnek ol ama lastik olma
Bol şans
Maalesef ben çok yumuşak yüzlüyüm. Eşime kıyamıyorum, kıramıyorum.. Ama artık kendimi enayi gibi hissediyorum. Eşimin ailesinin durumu çok iyi. Yani bize göre iyi 2 evleri var. Kayınpederim emekli, halen çalışıyor.. Onun bize destek olması gerekirken, biz onlara yardım ediyoruz. Şaka gibi..

Sizi dinlemeyip verdiyse. O zaman sizde kısmayın kendinizden. Fazla fazla paranızı harcayın gitsin.
Eşim düşünmüyosa ben hiç düşünmem. Harcar harcar gezer yer içerim :21:
Bende bu şekilde yapmayı düşünüyorum.. Ben yiyemiyorum, ama eşimin ailesi yiyor.. Bundan sonra hayat felsefemi değiştireceğim. Ama yapabilir miyim, bilmiyorum.

Ailesine hayır diyemeyen erkeklere sinir oluyorum,
benim babamda onlardan biriydi.
Yıllarca abilerinin sorumsuzluğu yüzünden biz hiç bir şey sahibi olamadık .
Anneme çok kızarım hala daha baskın olmalıydın diye .
Alıştırmayın engel olun bir şekilde .
Hastalık olur sağlık için olur ya da belli bir amaç olur sende varsa yardım edersin tamam ama,
milletin zevki için siz sıkıntı çekmeyin.

Ailesine hayır diyemeyen erkeklere sinir oluyorum,
benim babamda onlardan biriydi.
Yıllarca abilerinin sorumsuzluğu yüzünden biz hiç bir şey sahibi olamadık .
Anneme çok kızarım hala daha baskın olmalıydın diye .
Alıştırmayın engel olun bir şekilde .
Hastalık olur sağlık için olur ya da belli bir amaç olur sende varsa yardım edersin tamam ama,
milletin zevki için siz sıkıntı çekmeyin.
Söylediklerine harfi, harfine katılıyorum.. Şimdi giden gitti.. Arkasından el salla da.. Bugünden sonra bir tavır takınmalıyım eşime.. Bu tavrı nasıl takınmalıyım, bilmiyorum.

Maalesef ben çok yumuşak yüzlüyüm. Eşime kıyamıyorum, kıramıyorum.. Ama artık kendimi enayi gibi hissediyorum. Eşimin ailesinin durumu çok iyi. Yani bize göre iyi 2 evleri var. Kayınpederim emekli, halen çalışıyor.. Onun bize destek olması gerekirken, biz onlara yardım ediyoruz. Şaka gibi..

Insana en cok kiyamadıkları kıyar
Bende eşimi seviyorum ama ondan once kendime deger veriyorum
Benim annemde yumusak yuzlu bi kadindi cekmedigi kalmadi babam yuzunden fedakarlik yapacagim diye o oyle oldukca benim icimden parcalar kopardi sukur gecirdik odonemleride bitti aklim ermeye baslayinca dinsizin hakkindan imansiz gelir dedim :))) iyide ettim yipratma kendini vermen gereken tepkiyi ver bir iki kotu olursunuz sonra gecer ama boyle hep alttan alirsan alttan alacagin seyler bitmez

Bende bu şekilde yapmayı düşünüyorum.. Ben yiyemiyorum, ama eşimin ailesi yiyor.. Bundan sonra hayat felsefemi değiştireceğim. Ama yapabilir miyim, bilmiyorum.
Eşimin ailesi yedide borcumuzu bitiremedik demektense. Bence ben yedim gezdim tozdum ondan borcumuzu bitiremedik demek daha iyidir.
Anlamıyorum zaten bu aileleri...
Çalışıyomusunuz siz?

Söylediklerine harfi, harfine katılıyorum.. Şimdi giden gitti.. Arkasından el salla da.. Bugünden sonra bir tavır takınmalıyım eşime.. Bu tavrı nasıl takınmalıyım, bilmiyorum.

Benim babam annem tepki gösterince saklı saklı da yardım ederdi .
Sonra biz kendi borcumuzu ödeyemeyince çıkardı ortaya .
O yüzden biraz kontrolcü olmalısınız, eşinizin huyu da önemli tabi bu noktada .

Eşimin ailesi yedide borcumuzu bitiremedik demektense. Bence ben yedim gezdim tozdum ondan borcumuzu bitiremedik demek daha iyidir.
Anlamıyorum zaten bu aileleri...
Çalışıyomusunuz siz?
Dediklerine katılıyorum. Maalesef şuanda çalışmıyorum, işsizim..
Birde bunun üstüne geçen gün kayınvalidem de bana neden çalışmadığımı soruyor. Allahım yarabbim.. Ben de çalışayım da daha çok yesinler istiyor herhalde...

ailesine destek olmayacakta kime olacak?
sonuçta borç istemişler ve geri ödeyeceklerdir..
siz sıkışmış olsanız ne yapacaktınız?

Benim babam annem tepki gösterince saklı saklı da yardım ederdi .
Sonra biz kendi borcumuzu ödeyemeyince çıkardı ortaya .
O yüzden biraz kontrolcü olmalısınız, eşinizin huyu da önemli tabi bu noktada .
Evet haklısınız.. Bugünden itibaren daha baskın olmam gerek.. Başka da çarem yok.. Ben 3 yıllık evliyim. Çocuğum yok.. Eşimle şu kararı almıştık. Evlendiğimiz ilk 5 yılda çocuk düşünmeyelim. Birikim yapalım ev alalım. Gezelim tozalım.. Tatillere gidelim diye, anlaşmıştık.. Ama 3. yıl oldu. Sıfıra sıfır elde var sıfır.. ki ben bundan 8 ay önce çalışıyordum. Ama iş yeri başka şehire taşındığı için ayrılmak durumunda kalmıştım.

Dediklerine katılıyorum. Maalesef şuanda çalışmıyorum, işsizim..
Birde bunun üstüne geçen gün kayınvalidem de bana neden çalışmadığımı soruyor. Allahım yarabbim.. Ben de çalışayım da daha çok yesinler istiyor herhalde...
Mesleginiz ne?
Bi acayipler ya...Hele iki kişi calışınca dahada acayipleşiyolar.

ailesine destek olmayacakta kime olacak?
sonuçta borç istemişler ve geri ödeyeceklerdir..
siz sıkışmış olsanız ne yapacaktınız?
Ben ailesine borç vermesinde asla gocunmam. Ama kayınpederim kayım için borç istedi.. Şu zamana kadar inan, borç adı altında bir çok para istediler bizden. Ama maalesef hiçbiri geri dönmedi. Ki şu da var.. Eşimin ailesi ne kopartırsak kardır gözünde bakıyorlar.. Çok ihtiyacı bir durum olduğundan değil. Ha hastalık olur, zor zaman durum olur. O zaman tabiki de yardım edilir. Ama birilerinin zevki için istemelerine katlanamıyorum.

X