• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi kötü bir anne gibi hissediyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi nina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Birbirimize de destek olalım bence gittiğimi geldiğimizi gelişmeleri paylaşalım bırakmamak için gaz oluruz bibirimize ne dersin
Çok iyi fikir derim ne dicem testi yapayım ben şimdi ama konuşalım dediğin gibi mutlaka

Kızlar merhaba başlıkta da yazdım aslında… Doğum yaptım daha birkaç aylık bebeğim var ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Sanki annelik bana ağır geldi gibi. Herkes o özel bağı anlatıyor ya, ben sanki kuramıyormuşum gibi geliyor. Bebeğimi çok seviyorum ama bir yandan da sürekli yetemediğimi düşünüyorum.

Eşim de yanında olmaya çalışıyor ama bazen o da yetmiyor ya da bana öyle geliyor. Normal mi bilmiyorum, belki de ben büyütüyorum bazı şeyleri. Uykusuzluk zaten cabası… günler birbirine giriyor, saatlerin nasıl geçtiğini fark etmiyorum.

Bebeğim kucağımdayken bile ağlamak istiyorum bazen. “Niye böyleyim, niye mutlu olamıyorum” diye düşünüp duruyorum. Çevremde herkes anneliğin çok güzel bir şey olduğunu anlatıyor ama ben niye öyle hissedemiyorum diye kendime kızıyorum.

Bilmiyorum kızlar… belki de sadece çok yorgunum. Ama içimden sürekli “kötü anneyim” demek geliyor. Sizde de böyle oldu mu? Yoksa ben mi kötü bir anneyim?
Annelik zamanla derinleşiyor onun senin sorumluluğunda olması onu sahiplenmeni sağlıyor hem şimdi sadece yoruluyorsun o büyüdükçe bir şeyleri öğrendikçe daha iyi oluyor. Annelik asla kolay bişi değil öyle olsa cennet ayaklarımızın altında olmazdı. Kimse Güllük gülistanlık geçirmiyor bu dönemi inan.

Ben de hamile kaldığımda anneliğin getirdiği duygusal yükle çok zorlandığım dönemlerden geçmiştim. Etrafımızdaki herkes “annelik dünyanın en güzel duygusu” derken bazen kendimizi kötü hissettiğimiz anları paylaşmaktan çekiniyoruz… Oysa bu hisler o kadar normal ki. Kimse bizi hazırlamıyor; uykusuzluk, tükenmişlik, kendini yetersiz hissetme… Bunlar çoğu annenin sessizce yaşadığı şeyler.:KK61:

Geçenlerde o günleri tekrar düşünüp hatırladığım ve stres olduğum bir anda youtubeda dolaşırken Doğa Rutkay’ın “Yeni Başlayanlar İçin Annelik” kısa filmine denk geldim. O kadar içten, o kadar gerçek anlatmış ki izlerken kendimi gördüm resmen. Kendini suçlu hissetmeden, kendine yüklenmeden anneliği biraz daha yumuşak bir yerden görebilmek için çok iyi geldi. Benim gibi düşünen herkese iyi geleceğini düşünüyorum. Ayrıca kanalı detaylı incelediğimde gerçekten çok faydalı bilgiler ve içerikler hazırladıklarını gördüm, siteye göz atmak isteyebilirsiniz :KK25:www.hayatavarim.com

Back
X