kendini öveni nasıl bilirsiniz?

janejune

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
668
1.268
44
sorunum aslında yeni değil ama artık dayanılmaz hale geldi. Üç yıldır iş arkadaşımla birlikte çalışıyoruz. bir anaokulunda çalışan öğretmenleriz. birbirimize yardımcı oluyor, işleri birlikte yapıyoruz, durumlara beraber karar veriyoruz. fakat sıkıntı şöyle ortaya çıktı. Bu arkadaş kendi öğrencilerinin aileleriyle sıkça özel görüşmeler yapmaya, gereksiz durduk yere, yeri olmadan toplantılar yapmaya başladı. Bunda bir beis yok lakin toplantılarında kendisinin çalıştığı yerde ve her yerde en iyi öğretmen olduğunu söylemesi, iddialı ve reklam içerikli yorumlarda bulunması huzuru aldı götürdü. Çünkü velilerinin tutumu diğer çalışanların da onun tarafından kötülendiğini gösteriyor. Kaldı ki bu arkadaşın gözle görülür hiçbir özel yanı yok, çok standart, çok sıradan. Tek farkı kendini durmadan övmesi! Ama bu bir hayli işe yaramış görünüyor. Tanrıça statüsünde şu sıra. ağzımız açık ve çoook mutsuz seyrediyoruz sadece.

sorunum aslında yeni değil ama artık dayanılmaz hale geldi. Üç yıldır iş arkadaşımla birlikte çalışıyoruz. bir anaokulunda çalışan öğretmenleriz. birbirimize yardımcı oluyor, işleri birlikte yapıyoruz, durumlara beraber karar veriyoruz. fakat sıkıntı şöyle ortaya çıktı. Bu arkadaş kendi öğrencilerinin aileleriyle sıkça özel görüşmeler yapmaya, gereksiz durduk yere, yeri olmadan toplantılar yapmaya başladı. Bunda bir beis yok lakin toplantılarında kendisinin çalıştığı yerde ve her yerde en iyi öğretmen olduğunu söylemesi, iddialı ve reklam içerikli yorumlarda bulunması huzuru aldı götürdü. Çünkü velilerinin tutumu diğer çalışanların da onun tarafından kötülendiğini gösteriyor. Kaldı ki bu arkadaşın gözle görülür hiçbir özel yanı yok, çok standart, çok sıradan. Tek farkı kendini durmadan övmesi! Ama bu bir hayli işe yaramış görünüyor. Tanrıça statüsünde şu sıra. ağzımız açık ve çoook mutsuz seyrediyoruz sadece.
Ya şizofren ya da kendine olan guveni öyle yerlebir olmuş ki kendine başka bir dünya kurmuş. Üzücü bir durum aslında ama insanı delirme noktasına getirir. Ben de bu durumu yaşadım bu yıl, inan sinir sahibi oldum. Bu arkadaş hep konuşur asla dinlemez, eşşek başı konuşuyor sanki. Her şeyi önce o yapar, her şeyin en iyisini yapar çok cool olduğunu düşünür, herrrrrr şeyle ilgili fikri vardır. Tabi bu kadar çok konuşunca ben olayı çözdüm sanırım biraz. Kendisinin 2 büyük kardeşi var ikisi de doktor olmuş. Resmen kendisi öğretmen olduğu için kendini küçük görüyor. Offf ben de tirlatmamisimdir inşallah:KK53:
Sonuç: görmezden geliyorum çünkü herkes farkında boş konuştuğunun. Olduğu yere gitmiyorum. Sizin böyle bir şansınız pek yoktur tabi. Dedigim gibi uzulecek durumdalar aslında, gülüp geçin.

resmi bir durum yok ki... çok kişisel bir şey olduğunu düşündük. kendini övmesi kendi tasarrufunda. şikayet etmek gibi olurdu...

Ya şizofren ya da kendine olan guveni öyle yerlebir olmuş ki kendine başka bir dünya kurmuş. Üzücü bir durum aslında ama insanı delirme noktasına getirir. Ben de bu durumu yaşadım bu yıl, inan sinir sahibi oldum. Bu arkadaş hep konuşur asla dinlemez, eşşek başı konuşuyor sanki. Her şeyi önce o yapar, her şeyin en iyisini yapar çok cool olduğunu düşünür, herrrrrr şeyle ilgili fikri vardır. Tabi bu kadar çok konuşunca ben olayı çözdüm sanırım biraz.

Sen de öğretmen misin LadyInGray!? Bunu kimse tınlamıyor değil ki!**sorun da herkesin vaaaaooow olması! Tevazu tarih olmuş...

resmi bir durum yok ki... çok kişisel bir şey olduğunu düşündük. kendini övmesi kendi tasarrufunda. şikayet etmek gibi olurdu...

Anladım, yönetim kararıyla bireysel toplantılar yapılamaz gibi bir kural getirmeyi deneyebilirsiiz. Böylece saçmalıklarını daha dar bir çevrede tutmak zorunda kalır, kimseyi de kötüleyemez. Benim çocuğum yok ama eğer olsaydı esas bu tarz bir öğretmene asla emanet etmek istemezdim. Çok da içinize dert etmeyin :)

Velilerle toplantı yapma kararı kendi insiyatifine kalmış bir durumdur yalnız bu toplantıların içeriği kendi Sınıfı ve öğrencileri ile ilgili Olmalı.velilerin Yanında diğer Öğretmenleri küçümser ve yetersiz görür konuşma yapmamalı,etik olanı bu.meslektaşınız kendini methederken sizi de yetersiz ve ilgisiz konuma sokuyor.kendisi açısından olumlu olsa da bu durum hem okul hem de sizin açınızdan olumsuz durum teşkil ediyor.bir yerden sonra yöneticilerin duruma el koyması gerekebilir.

Hadi ya, krallığını kurmuş yani. Ben de öğretmenim.
Benim bildiğim gördüğüm kadarıyla o insanların işleri bir noktada ters dönüyor. Ama öyle bir kafadalar ki, onu bile anlamiyorlar. Bir şey daha eklemek istiyorum ki benim zümrem olan kişi de kendini mükemmel zannediyor. İnsan yaptığı işi övmeye utanmaz mı yahu?
Sen bu durumda işinden soğuma aman diyeyim. Çünkü o insanlar bir şeyler yaptıkça benim hevesim kaçıyordu çalıştığım yerde. Sonra dedim ki böyle olmaz, işime odaklanmaliyim. Umursamamak daha kolay oldu mesguliyetimi artirinca. Sonra baktım ki bizim müdür her şeyin farkında

Kendini öven insanlar aslında aşağılık duygusu yaşadığından kendilerini hep överler ama hayattaki en ezik insanlar onlardır de. Bunu her gün de. O kişi kendini övdüğü her an de o zaman kendisini çeker

kendini oven insana acimisimdir her zaman... etrafinda kendisini oven,takdir eden kimse olmadigindan kendini overek egosunu yatmin etmeye calisan trajikomik tipler !!!!

Kendini övmek adına hazırlamıyodur sonuçta veli toplantılarını. bu kötü birşey değil işini önemsiyor sürekli velilerle irtibat kurmak istiyor olabilir. belki donanımlı olduğunu , kendini geliştirdiğini, iyi bir öğretmen olduğunu velilere gösterip huzurlu olmalarını sağlamak istiyordur. çünkü daha önce özel bir kaç anaokulunu yakından tanıma fırsatım oldu. öğretmenler lise mezunu binbir hava. Öğrencilerle gram ilgilenmiyor sıfır donanım. eğitim durumunuzu donanımınızı bilmiyorum ama belki size daha iyi bir yerden mezundur yada donanımları fazladır. Belki özgüveni bu yüzden fazla ve bunu saklama gereği duymuyodur. yada hiç biri boş teneke çok tıngırdar hesabıdır. bilemiyorum

Ya şizofren ya da kendine olan guveni öyle yerlebir olmuş ki kendine başka bir dünya kurmuş. Üzücü bir durum aslında ama insanı delirme noktasına getirir. Ben de bu durumu yaşadım bu yıl, inan sinir sahibi oldum. Bu arkadaş hep konuşur asla dinlemez, eşşek başı konuşuyor sanki. Her şeyi önce o yapar, her şeyin en iyisini yapar çok cool olduğunu düşünür, herrrrrr şeyle ilgili fikri vardır. Tabi bu kadar çok konuşunca ben olayı çözdüm sanırım biraz.

Sen de öğretmen misin LadyInGray!? Bunu kimse tınlamıyor değil ki!**sorun da herkesin vaaaaooow olması! Tevazu tarih olmuş
Kendini övmek adına hazırlamıyodur sonuçta veli toplantılarını. bu kötü birşey değil işini önemsiyor sürekli velilerle irtibat kurmak istiyor olabilir. belki donanımlı olduğunu , kendini geliştirdiğini, iyi bir öğretmen olduğunu velilere gösterip huzurlu olmalarını sağlamak istiyordur. çünkü daha önce özel bir kaç anaokulunu yakından tanıma fırsatım oldu. öğretmenler lise mezunu binbir hava. Öğrencilerle gram ilgilenmiyor sıfır donanım. eğitim durumunuzu donanımınızı bilmiyorum ama belki size daha iyi bir yerden mezundur yada donanımları fazladır. Belki özgüveni bu yüzden fazla ve bunu saklama gereği duymuyodur. yada hiç biri boş teneke çok tıngırdar hesabıdır. bilemiyorum
Eğitim durumu hiç daha iyi değil. Lise zar zor, üniversite zar zor, atama da. Benimki açık ara. o bildiğimiz bi konu !!

Bizimkiler yiyor ama tabii ki aklı başında tipler "hopaaaa nedir bu" diyor. Ama genelde yiyorlar. Başarılı sanırım bu işlerde. Önce yandan gülümseyerek geçiyodum şimdi bakıorum da eşek başı olmuş herkes, kendisi ün salmış! Dumurrrr

benim yengemi tarif etmişsiniz oda ögretmen de :KK70::KK70::KK70:

X