Keşke Annem Yanımda Olsa...

papatyadiyari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2012
842
439
Annemin yokluğunu taki bu güne kadar hiç yokluğunu hissetmemiştim. Annemi sevmediğimden değil tek başıma ayakta durabildiğimden ve ailemin beni bu şekilde yetiştirmesinden. üniversiteden beri ailemden uzağım. okul, iş, evlilik. Ondan önce de sağolsun ergenlik yüzünden anamın, babamın tadını tam alamamışım. Gelin olarak hiç bilmediğim koca bir şehre geldim. istanbul büyümeliyim ama izmiri ilk eşimle bildim. hemen hamile kaldım doğurdum kocam bebeğim 52 günlükken iş için yurt dışına gitti. bebeğim 8 aylıktı döndü. sonra bir kez daha. oğlumun ilk yaş günün de de yoktu. şükür anamın yanına her seferinde gitmişimdir. 1 ay kalmışımdır. Şimdi 3 senede 3 yabancı memleket değiştirdim. Hep uzak yine de sene de bir kere bir ay kalırım anamda.

Lakin bu gün bu elalemin memleketin de ne kadar da yanlız olduğumu acı acı hissettim içim de. Anam bana hiç kahvaltıya gelmedi dedim. benim anam bana hiç pazar dönüşü bir çaya gelmicek. ana yetiş hastayım desem bir yas çorba yapıp yetişemicek. Gelse gelse 4 5 gün kalır. o da bu eksiklikleri gidermiyor bile. Hiç bu gün ki kadar anamı özlememiştim. Şimdi arasam anam seni çok özledim desem. Atar kendini tarlalara ağlar da ağlar bilirim. Babama der babamın yüreğide kül olur eminim.
En çokta bana anamla aynı şehirlerde değiliz o koyuyor. Keşke bu gün eksikliğini bu denli hissetmeseydim ana. Ağlasam da bir çocuk gibi malesef ben büyümdüm ana. Anladım ki sensiz çok yanlızım ana.....

Ayni durumdayiz. Bende çok özlüyorum annemi, geçen kek yaptim oda orda çay demlemiş ahh dedim yakin olsaydik kekimi alir gelirdim. :KK14: oysa kilometrelerce uzaktayiz

yapma.ağlatma.. bende çok özledim annemi, 4 ay oldu gidemiyorum işten güçten.. 1 ay sonra gidicem 1 hafta kalabilcem ancak. o gelir bu gelir bişi anlamamki.. ben istiyorumki çarşıya çıktığımda anneme uğrıyayım, misafiri geldiğinde pasta börek yapıp götüreyim..
yazlıkları çıkarıcam anne, koca kadın oldum hala dolaplarım sen gibi düzenli değil, çalşıyorum ben anne her akşam 5 çeşit yemek yapamıyorum, yatağım hep dağınık anne üşengeçim, arkamdan toplayan yok. anneee çok özledim..

Bende annemi uzun suredir gormuyorum. Ve hamile kaldim ona cok ihtiyacim var. Gelemiyor ama suanda. Keske gelebilse.. Uzakliktan nefret ediyorum artik..:KK42::KK42:

yapma.ağlatma.. bende çok özledim annemi, 4 ay oldu gidemiyorum işten güçten.. 1 ay sonra gidicem 1 hafta kalabilcem ancak. o gelir bu gelir bişi anlamamki.. ben istiyorumki çarşıya çıktığımda anneme uğrıyayım, misafiri geldiğinde pasta börek yapıp götüreyim..
yazlıkları çıkarıcam anne, koca kadın oldum hala dolaplarım sen gibi düzenli değil, çalşıyorum ben anne her akşam 5 çeşit yemek yapamıyorum, yatağım hep dağınık anne üşengeçim, arkamdan toplayan yok. anneee çok özledim..
bu anneler nasıl 5 çeşit yemek yapıyor anlamıyorum bende evliyim çocuk var ama yine de annem gibi olmuyor. şöyle beraber evlenme programı bile izlemeye razıyım ama işte kader :KK43:

Ben de annem ile ayrı şehirlerdeyim annemin hasreti benim de içimi dağlıyor.sanki evli bir kadın değilde zavallı küçük bir çocuk gibi hissediyorum kendimi keşke en azından aynı şehirlerde olsaydık anlıyorum seni taaaaaaa derinden.....

Ben de annem ile ayrı şehirlerdeyim annemin hasreti benim de içimi dağlıyor.sanki evli bir kadın değilde zavallı küçük bir çocuk gibi hissediyorum kendimi keşke en azından aynı şehirlerde olsaydık anlıyorum seni taaaaaaa derinden.....
sağolasın canım benim. şükür telefon var internet var eskiler napıyormuş nasıl dayanıyormuş acaba. çok zor valla.

Annemin yokluğunu taki bu güne kadar hiç yokluğunu hissetmemiştim. Annemi sevmediğimden değil tek başıma ayakta durabildiğimden ve ailemin beni bu şekilde yetiştirmesinden. üniversiteden beri ailemden uzağım. okul, iş, evlilik. Ondan önce de sağolsun ergenlik yüzünden anamın, babamın tadını tam alamamışım. Gelin olarak hiç bilmediğim koca bir şehre geldim. istanbul büyümeliyim ama izmiri ilk eşimle bildim. hemen hamile kaldım doğurdum kocam bebeğim 52 günlükken iş için yurt dışına gitti. bebeğim 8 aylıktı döndü. sonra bir kez daha. oğlumun ilk yaş günün de de yoktu. şükür anamın yanına her seferinde gitmişimdir. 1 ay kalmışımdır. Şimdi 3 senede 3 yabancı memleket değiştirdim. Hep uzak yine de sene de bir kere bir ay kalırım anamda.

Lakin bu gün bu elalemin memleketin de ne kadar da yanlız olduğumu acı acı hissettim içim de. Anam bana hiç kahvaltıya gelmedi dedim. benim anam bana hiç pazar dönüşü bir çaya gelmicek. ana yetiş hastayım desem bir yas çorba yapıp yetişemicek. Gelse gelse 4 5 gün kalır. o da bu eksiklikleri gidermiyor bile. Hiç bu gün ki kadar anamı özlememiştim. Şimdi arasam anam seni çok özledim desem. Atar kendini tarlalara ağlar da ağlar bilirim. Babama der babamın yüreğide kül olur eminim.
En çokta bana anamla aynı şehirlerde değiliz o koyuyor. Keşke bu gün eksikliğini bu denli hissetmeseydim ana. Ağlasam da bir çocuk gibi malesef ben büyümdüm ana. Anladım ki sensiz çok yanlızım ana.....

ama üzülme annene ulaşman mucize değil en azından, telefonda sesini bile duyabiliyorsun, şükret ve fırsat buldukça gör onları, hayatta en azından, Allah uzun ömürler versin

Ayni acıyı bende hissediyorum beş yıllık evliyim hala alışamadım hala bekarligimi deli gibi özlüyorum anam babam odam eski günlerim zaman geri gelse keskege.

ahhhhhh ahhhhh acma yarami kardes cok aglarim ben annemi dusununce cok ozledim cok uzdum ben annemi beni affet anne bana ve kardeslerime verdigin emekler icin rabbim senden sagolsun

ahhhh ahhhhhh ben de hep uzaklık çekiyorum bir de benim annem almanyada daha kötü.4 gün oldu türkiyeye geleli hemen çağırdım bana geldi şimdi.hemen onun en çok sevdiğim yemeğini yaptırdım hamileliğim boyunca burnumda hep kokusu vardı kısmet bu güneymiş kahvaltıda bile yedim inan.haftaya ayrılıyoruz yine ve ben yine yalnız kalacağım...

Ah icime bir yumruk girdi sanki.. Anneme çok yakın oturuyorum.. Ama doktorlara göre ölümü çok yaklaştı artık..

Eski toplu, güçlü annem gitti yerine incecik bambaşka hayatının kalan günlerini yatakta geçiren biri oldu..

Canım annem, birtanem..

Nekadar buyuj bir illetsin sen kanser. Ailemizi yaktin yiktin kavurdun...

Sen iyi ol anne, nolur güçlü ol. Dayan..

Derin bir ahh çektim,tam bir ana kuzusuyken ki hala öyleyim eşimin görevi gereği gurbet gurbet dolasiyorum tam on senedir..iki evladim var,dünyaiyisi bir eşim,mutlu bir yuvam,annem sık sık gelir bende giderim yazlari ama yetmiyor...hadi anne yemeğe gelin diyemiyorum,çay koydum gel diyemiyorum...kimsem yok gurbet ellerde...kuzenlerim akrabalarim hadi sana geliyoruz çay demle diyemiycek hiç emekli olana kadar...Yapacak hiçbirşey yok,rabbim can sağlığı versin buda bizim sinavimiz....

Ahah kızlar hadi çoğunuz uzaklarda hasret çekiyonuz,ya ben annemle aramda az bi mesafe var yinede hasretim :KK43: 50 yaşından sonra çalışmaya başladı :110:Haftada bir gün görüyorum pazar :KK43:Gitme çalışma diyorum ihtiyacıda yok:KK43:Canım sıkılıyor evde diyor :KK57:Ben özlüyorum diyorum ağlıyorum şuan offf yaaa zaten duygusal bi anımdı:KK61:

bazılarımız da var ki ne annelerini ne babalarını arayıp sesini duyma, derdini anlatma, sevincini paylaşma, kırk yılda bir bayramda dahi olsa görme şansı "yok"
kilometrelerle ölçülemeyecek kadar uzaklar, dünyalarını degistirmisler. Seni özledim bile deme şansımız yok. Çok acı...
Kader kısmet arkadaslar, en azından arayın, konuşun, fırsat buldukça gidin yanlarına. Benim ne annem ne babam üniversiteyi bitirdigimi, evlendigimi, ilerde olursa torunlarını hicbirini göremediler. Annesiz babasız evlenmek ne demek, yasamayan bilemez. Sevincimiz bile buruk, boynu bükük kaldı bu hayatta

Benimde ilk günün aynı şeyleri yaşamışız sanki konu benm .:KK43: bugün beni bırakıp gittiler üstelik oğlumu da vermek durumundaydım o daha zor . Annemi,oğlumu ,kardeşlerimi ve babamı çok özledim şimdiden hıçkırarak ağladım dayanılacak gibi değil.kimsesiz gibiyim :KK43:

X