- 15 Haziran 2012
- 842
- 439
- Konu Sahibi papatyadiyari
Annemin yokluğunu taki bu güne kadar hiç yokluğunu hissetmemiştim. Annemi sevmediğimden değil tek başıma ayakta durabildiğimden ve ailemin beni bu şekilde yetiştirmesinden. üniversiteden beri ailemden uzağım. okul, iş, evlilik. Ondan önce de sağolsun ergenlik yüzünden anamın, babamın tadını tam alamamışım. Gelin olarak hiç bilmediğim koca bir şehre geldim. istanbul büyümeliyim ama izmiri ilk eşimle bildim. hemen hamile kaldım doğurdum kocam bebeğim 52 günlükken iş için yurt dışına gitti. bebeğim 8 aylıktı döndü. sonra bir kez daha. oğlumun ilk yaş günün de de yoktu. şükür anamın yanına her seferinde gitmişimdir. 1 ay kalmışımdır. Şimdi 3 senede 3 yabancı memleket değiştirdim. Hep uzak yine de sene de bir kere bir ay kalırım anamda.
Lakin bu gün bu elalemin memleketin de ne kadar da yanlız olduğumu acı acı hissettim içim de. Anam bana hiç kahvaltıya gelmedi dedim. benim anam bana hiç pazar dönüşü bir çaya gelmicek. ana yetiş hastayım desem bir yas çorba yapıp yetişemicek. Gelse gelse 4 5 gün kalır. o da bu eksiklikleri gidermiyor bile. Hiç bu gün ki kadar anamı özlememiştim. Şimdi arasam anam seni çok özledim desem. Atar kendini tarlalara ağlar da ağlar bilirim. Babama der babamın yüreğide kül olur eminim.
En çokta bana anamla aynı şehirlerde değiliz o koyuyor. Keşke bu gün eksikliğini bu denli hissetmeseydim ana. Ağlasam da bir çocuk gibi malesef ben büyümdüm ana. Anladım ki sensiz çok yanlızım ana.....
Lakin bu gün bu elalemin memleketin de ne kadar da yanlız olduğumu acı acı hissettim içim de. Anam bana hiç kahvaltıya gelmedi dedim. benim anam bana hiç pazar dönüşü bir çaya gelmicek. ana yetiş hastayım desem bir yas çorba yapıp yetişemicek. Gelse gelse 4 5 gün kalır. o da bu eksiklikleri gidermiyor bile. Hiç bu gün ki kadar anamı özlememiştim. Şimdi arasam anam seni çok özledim desem. Atar kendini tarlalara ağlar da ağlar bilirim. Babama der babamın yüreğide kül olur eminim.
En çokta bana anamla aynı şehirlerde değiliz o koyuyor. Keşke bu gün eksikliğini bu denli hissetmeseydim ana. Ağlasam da bir çocuk gibi malesef ben büyümdüm ana. Anladım ki sensiz çok yanlızım ana.....