kıdem tazminatı

abceee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
818
186
merhaba arkadaşlar dün eşimin işten çıkarıldığını yazmıştım.bugün için işveren işe gelmesende olur demiş.işten çıkarıldı fakat yazılı bir şey yok.bildiğim kadarıyla 2 gün işe devam etmeyeni işveren işten çıkarabiliyor.patronu bu durumu kullanabilirmi.eşim ilkkez işten çıkarıldığı için pek bilmiyor bu durumları.nekadar süre içinde iş çıkısını imzalayıp tazminatını almalı.bilenler yardımcı olursa çok sevinirim

Ama bunun ihbar süresi olmalı. Birkaç hafta daha ise devam etmeli. Etmeyecekse kıdem tazminatının yanında bir de ihbar tazminatı ödemek zorunda işveren. Sordugun konu hakkinda fikrim yok ama madem var öyle bişey bence gidip açıklığa kavustursun hakkını yedirtmesin.

Eşiniz iş yerine gitsin ve patronuyla açık açık konuşsun bence. Eğer artık işe gelmene gerek yok diyorsa kıdem tazminatının yanında ihbar süresi için de ayrıca ücret ödemesi gerekiyor.

benim merak ettiğim kendileri söyledi işe gelme diye ama henüz çıkış yapmadılar.işveren bunu kullanabilirmi işe gelmedi bende çıkardım diye.

Eşiniz eğer 3 günden fazla işe gitmezse işveren bunu işe gelmediği için çıkış olarak kullanabilir.
İşten çıkarılma ibranamesini imzalaması gerekir.Bir nüshasını alsın eşiniz.
Ayrıca kıdem tazminatı,senelik izin parası (izin kullanmadıysa) ücretlerini hesaplatsın.

eşimin çalışma yerini değiştirmek istedi.gönderdiği yer evimize çok uzak.eşimde işten çıkar ben bu şartlarda çalısamm dedi

benim merak ettiğim kendileri söyledi işe gelme diye ama henüz çıkış yapmadılar.işveren bunu kullanabilirmi işe gelmedi bende çıkardım diye.

Kötü niyetli ise tabii ki kullanabilir. Çünkü işten ayrıldığına dair henüz bir belge imzalamamış eşiniz anladığım kadarıyla.

aynısı arkadasımın basına da geldi bir avukatı aradık.
işvereniniz çok uyanık sanıyor kendini arayıp hemen yarın çıkışını istediğinizi söyleyin eğer vermezlerse noterden ihtar çekin demişti.
arkadasım diğer gün işe gidip konuştu çıkışını aldı.
çıkışında da işten çıkarılma kodları var ''04'' olmasına dikkat edin

aynısı arkadasımın basına da geldi bir avukatı aradık.
işvereniniz çok uyanık sanıyor kendini arayıp hemen yarın çıkışını istediğinizi söyleyin eğer vermezlerse noterden ihtar çekin demişti.
arkadasım diğer gün işe gidip konuştu çıkışını aldı.
çıkışında da işten çıkarılma kodları var ''04'' olmasına dikkat edin
04 ne için oluyor

İşveren işine son veriyorum deyip çıkış evrağını o an imzalatmalıydı eşinize 1 kere işten çıkarıldım patronum el yazım ile hangi tarihte işe başladığımı hangi tarihte çıkarıldığımı yazmamı istemişti çıkarıldığım gün bende yazıp verdim ihbar ve kıdem tazminatımı alıp evime gittim

not:yaklaşık 10 yıllık muhasebe mesleğindeyim

merhaba arkadaşlar dün eşimin işten çıkarıldığını yazmıştım.bugün için işveren işe gelmesende olur demiş.işten çıkarıldı fakat yazılı bir şey yok.bildiğim kadarıyla 2 gün işe devam etmeyeni işveren işten çıkarabiliyor.patronu bu durumu kullanabilirmi.eşim ilkkez işten çıkarıldığı için pek bilmiyor bu durumları.nekadar süre içinde iş çıkısını imzalayıp tazminatını almalı.bilenler yardımcı olursa çok sevinirim

İşten çıkarma ne şekilde ama iş akdi ya işveren çıkışını yazılı şekilde verirse ya da işçi istifasını yazarsa olur. İşten çıkardım yarın gelmesinle olmuyor o işler. Madem işten çıkışını verecek elemanının ihbar ve kıdem tazminatlarını hesaplasın. Yıllık izin ücreti varsa hesaplasın yatırsın hesabına. Resmi olarak işveren bu prosedürü uygulamadığı takdirde eşiniz işe ara vermesin. Ayrıca tazminat hakları yılını doldurmuş işçiler için geçerlidir.

evet imzalamadı.pazartesi gitsin ozaman.ilkkez bu şekilde işten çıktı oyuzden süreç nasıl işliyor bilmiyor

İşten çıkarıldığı için, gün de doldurmuşsa yani yeterli şartları sağlıyorsa işkur sitesinden ilişiği kesildiği gibi işsizlik maaşına da başvursun bir an önce, ne kadar önce başvuru yaparsa her ihtimale (hemen iş bulamayabilir vs.) parasını alabilir, geciktirmesin.

Son düzenleme:
İşveren işine son veriyorum deyip çıkış evrağını o an imzalatmalıydı eşinize 1 kere işten çıkarıldım patronum el yazım ile hangi tarihte işe başladığımı hangi tarihte çıkarıldığımı yazmamı istemişti çıkarıldığım gün bende yazıp verdim ihbar ve kıdem tazminatımı alıp evime gittim

not:yaklaşık 10 yıllık muhasebe mesleğindeyim
dediğim gibi perşembe işteydi bugun gitmedi.pztesi çıkış imzalanırmı.

X