- 25 Şubat 2011
- 10.392
- 25.120
- 598
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Merhaba, sonunda biri yazmış, ben anne değilim o yüzden yazmak istemedim, ama araştırıyorum bu konuyu ve sağlık problemleri dışında hamilelikte alınan kilonun normalde 12-15 arası olduğu, bunun 10 kg kadarının zaten doğumla birlikte gittiğini okuyorum. Siz sanırım sağlıkçı idiniz yanlış mı hatırlıyorum?
Anne olmak, hamilelik, doğum vs bunlar bize bahşedilmiş mucize evet ama herşeyimiz mucize zaten. Kalbimizin atması, vücudumuzun düzenli çalışması, 5 duyu vs hepsi mucize. Sadece hamilelik, annelik bunlar mucize değil:) Hayvanlarda da var bizim gibi üreme, hamilelik, doğum. Ülkece önce bunu bir normalleştirmeliyiz bence.
Ben Abd'de hemşireyim ve 6 yıldır lohusa kadınlarla pek iç içe olduğum bölümlerdeyim. Burada doğum öncesi fit olup da hamilelikte 30 kilo falan alan yok. Bakıyorum, kadınlarda sadece hamilelik göbeği çıkıyor doğal olarak. Doğumda şişman olanlar zaten hamilelik öncesi normali de şişman olan kadınlar. Türkiye'deki gibi normal görülmüyor 30-40 kilo almak. Bizim kadınlar hamileyim diye inanılmaz salıyor kendini bence. O kadarına gerek yok. Sağlıklı beslense kimse obeziteye yakalanmaz doğuracak diye.
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama bu herkeste geçerli olmuyor. Mesela ben doğumdan 10 gün sonra 17 kilo vermiştim. Vermedim yani kendi gitti. Beş kilo kalmıştı eski kiloma. Ama süt olmadı bir türlü. Hatta ben diyetisyene de gittim bana emzirme dönemi için besin listesi verdi falan ama az geliyordu yine de. Ben de daha çok yiyip 10 kilo aldım:) sutum o zaman bile çok gelmedi yani. Ki sağlıksız da yemedim. Umarım herkesin bol bol sütü olur:))Oh sonunda biri çıkıp gerçeği söyledi yahu :) Aynen öyle yani bakıyorum, yok süt olsun yok sen iki canlısın diye, en alakasız besinler yeniyor, tatlının böreğin pastanın süt yaptığı ya da bebeğe faydalı olduğu nerde görülmüş? Geçen bir ünlü söylemiş, hamileyim diye şımarmak istedim, istediğimi yedim 30 kilo aldım diye, en azından dürüst dedim içimden :)
Ebru Ş. çok eleştirilmişti, onunla ilgili araştırma yaptım ve aslında yedikleri çok sağlıklı besinler ve bebekleri hem kilo hem sağlık açısından çok çok normal, hatta tombik tombiklerdi resimlerinde:)
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama bu herkeste geçerli olmuyor. Mesela ben doğumdan 10 gün sonra 17 kilo vermiştim. Vermedim yani kendi gitti. Beş kilo kalmıştı eski kiloma. Ama süt olmadı bir türlü. Hatta ben diyetisyene de gittim bana emzirme dönemi için besin listesi verdi falan ama az geliyordu yine de. Ben de daha çok yiyip 10 kilo aldım:) sutum o zaman bile çok gelmedi yani. Ki sağlıksız da yemedim. Umarım herkesin bol bol sütü olur:))
Süt bebeğin memeyi kavraması emebilmesi o memeyi boşaltması ile daha çok ilgili değil mi yediklerimizden içtiklerimizden çok?Tabi ki öyle, herkes için %100 geçerli değil yazdıklarımız. Sağlık sorunu olur, sizinki gibi süt olur, olur da olur yani.
Rezene çayının süt yaptığını okumuştum, denediniz mi?
Süt bebeğin memeyi kavraması emebilmesi o memeyi boşaltması ile daha çok ilgili değil mi yediklerimizden içtiklerimizden çok?
Yani benim gözlemlerim meme ucu büyük olan annelerin emzirme problemi küçük yada olmayanlara göre daha azdır
Tamamen kendi gözlemlerim bunlar
Benimki emme yaşını geçti artık:) ama denemiştim onu da, baya şey denemiştim aslında.Tabi ki öyle, herkes için %100 geçerli değil yazdıklarımız. Sağlık sorunu olur, sizinki gibi süt olur, olur da olur yani.
Rezene çayının süt yaptığını okumuştum, denediniz mi?
Başlığı cevaplıyorum,kilolarınız dert,çünki sağlığınızı etkiliyor,önce kilonuzdan,sonra kocanızdan kurtulun demeyeceğim,çünki kilo verince peşinizde kuyruk olacak.kızlar eşimin son zamanlardaki davranışlarını anlatmaya kalksam sabah olur. şuan öyle yorgun öyle kırgınım ki kısa keseceğim, hem de sizden tavsiye alacağım.
9 aylık bebeğim var kilolarımı veremedim. eşim son zamanlarda artık işi hakaret boyutuna vardırdı. "hayvan gibi göbeğin var, kı*ın patlayacak gibi." vs. demeler. sürekli bakışlarındaki beğenmezlik, tiksinmeli bakışlar, küçümsemeler, hakaretler. gerçi her halim her adımım adama batar oldu ya hayırlısı.
dün teyzesine davetliydik, yerde oturuyorum, teyzesinin de 6.sınıfa giden bi oğlu var. balonla oynuyordu balon bana geldi, ben de oturduğum yerde balona vurdum çocuğa gönderdim, çocuk bana tekrar attı, derken biz paslaşmaya başladık.
odada teyzesi, eşim, çocuk ve ben varız. eşim dur demeye başladı, teyzesi "bırak oynasınlar ne güzel işte her insanın içinde bir çocuk vardır" diyor, eşim hala pis pis bakarak dur diyor. neyse arabada giderken söyledi neden dur dediğini. balona vururken her tarafım sallanıyomuş, ayı gibiymişim, kollarım bilmem nasılmış, iğrenç görünüyormuşum.
daha başka kavga sebepleri de var öyle saçma ki ne benim yazmama değer ne de sizin okumanıza değer onları anlatmıycam.
işte böyle derdim. ben kilo vermek istiyorum ama eşim istiyor diye değil. gerçekten. uzun zamandır istiyorum. bi kıyafet beğenince bile "zayıflayınca alıcam" diye diye uzun zamandır kendime bişey de almıyorum. ikinci sebebi de tabiki gururumdan dolayı, bu lafları duymamak için.
eşimle zaten konuşmuyorum, uzunca bi süre de mecburiyet dışında muhatap olmayı düşünmüyorum. içimden de gelmiyor zaten. başka sorunlar da var belki başka konu açar anlatırım burda konu dağılmasın.
eşime olan düşüncelerinizi zaten yazacaksınız, sizden ricam yorumunuza ek olarak zayıflama tavsiyelerinde bulunun. özellikle de emziren anneler. çok çabuk acıkıyorum ve açken başım dönüyor kesinlikle aç kalamıyorum. öyle akşam şu saatten sonra yemek yemeyim olayını asla yapamıyorum, çünkü dermanım kalmıyor acıkınca. ve şekerli kahve bağımlısıyım. çözümlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.
Ben tatlıyı hiç sevmem. Bir çikolatayı bile bitiremem, bir parça alsam tatlıya doyarım. Ama hamilelikte çikolata diye resmen çıldırdım. Bol bol da yedim, duramıyordum. Onun dışında normal yedim. 14 kilo ile girdim Doğuma. Doğumdan sonra da tatlı biraz azaldı ama yemek miktarım arttı. Deli gibi acıkıyordum. Bebek 9-10 aylık olana kadar diyet yapmadım, sütüm 2 yıl boldu, bebek katı beslenmeye alışınca benim de yemek ihtiyacım azaldı ve tüm kilomu verdim. Tatlı ihtiyacım da 3 yaşına kadar sürdü yine. Şimdi 5 yaşında, aylarca tatlı yemesem yine canım istemez. Yani hamilelik ve lohusalık bazen insana olmayacak şeyler yediriyor:))Oh sonunda biri çıkıp gerçeği söyledi yahu :) Aynen öyle yani bakıyorum, yok süt olsun yok sen iki canlısın diye, en alakasız besinler yeniyor, tatlının böreğin pastanın süt yaptığı ya da bebeğe faydalı olduğu nerde görülmüş? Geçen bir ünlü söylemiş, hamileyim diye şımarmak istedim, istediğimi yedim 30 kilo aldım diye, en azından dürüst dedim içimden :)
Ebru Ş. çok eleştirilmişti, onunla ilgili araştırma yaptım ve aslında yedikleri çok sağlıklı besinler ve bebekleri hem kilo hem sağlık açısından çok çok normal, hatta tombik tombiklerdi resimlerinde:)
NOT: Tekrar yazayım sağlık sorunları olup kilo alanları tenzih ediyorum.
ben de bir büyüteç alıp yatağın ucuna koyucam geceleri lazım oluyor da... de
Katılıyorum.Ben Abd'de hemşireyim ve 6 yıldır lohusa kadınlarla pek iç içe olduğum bölümlerdeyim. Burada doğum öncesi fit olup da hamilelikte 30 kilo falan alan yok. Bakıyorum, kadınlarda sadece hamilelik göbeği çıkıyor doğal olarak. Doğumda şişman olanlar zaten hamilelik öncesi normali de şişman olan kadınlar. Türkiye'deki gibi normal görülmüyor 30-40 kilo almak. Bizim kadınlar hamileyim diye inanılmaz salıyor kendini bence. O kadarına gerek yok. Sağlıklı beslense kimse obeziteye yakalanmaz doğuracak diye.
ben de bir büyüteç alıp yatağın ucuna koyucam geceleri lazım oluyor da... de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?