Kilo vermek için metabolizma hızımızın yüksek olması gerektiğinin hepimiz bilincindeyizdir artık sanırım?
Peki nasıl hızlandıracağız, asıl meselemiz bu..
Diyet yapan insanların en büyük yanlışı, aç kalarak zayıflamaya çalışmaktır..
Aç kalmak, bol su içmek, ilaç kullanmak, sadece spor yapmak, tek tip beslenmek metabolizmamıza savaş açmak demektir ve bu savaşı asla kazanamayız.. Bağışıklık sistemimiz çöker ve zaman içerisinde sağlık problemleri yaşarız.. (fakat ne yazıyorum arkadaş.. Yazdıklarımı şöyle bir okuyayım dedim de, bildiğin gazete köşesi gibi başlamışım yazıya ))))))
Bugün sizlerle paylaşacağım bilgiler (bak bak havaya girdim hala devam ediyorum) yaptığımız diyete ek olarak metabolizmanızı harekete geçirip, daha hızlı çalışmasını sağlayacak ek besinler..
Peki nedir bunlar?
Öncelikle hep söylediğim şey, sabahları zıplamanız.. (Hamileler ve hamilelik planı yapanlar hariç)
Sabahları sadece 30 kere zıplamanız metabolizmanızı ateşleyecek ve gün içerisinde deli gibi çalışmasını sağlayacaktır..
Sabah kahvaltısı sizin en önemli öğününüzdür, kesinlikle atlamayınız ve güçlü bir kahvaltı yapınız..
Kahvaltınızda hayvansal gıdalar tüketmeyiniz.. (et-tavuk/şarküteri ürünleri)
Kahvaltı yapmadığınızda metabolizmanız normalin altında çalışmaya başlar ve kilo vermeniz durur..
Ayrıca öğlene kadar şekeriniz düşeceği için öğlen veya akşam yemeğinde normalden fazla yemenize sebep olur..
Ara öğünler
Yediklerimizi öğüttükten sonra metabolizma hızımızda düşüş başlar, metabolizma hızımızı sürekli yukarda tutmak için ara öğünler bizim kurtarıcımızdır... Vücudumuza yağ yakımı için gerekli enerjiyi vermek için ara öğünlerden yararlanırız..
Tabi ara öğünlerimiz bizi tıka basa doyuran yiyeceklerden ziyade, çoğunlukla 100 kaloriyi geçmeyen meyve-süt/b.leblebi/galeta-ayran/badem vb gıdalar olmalı.. Hem enerji hem açlık duymama ))
Bir kahve içip devam edicem ))