kimyasal gebelik

fatmaoms

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
40
14
31
Hocam biz 2 sene 7 aylık evliyiz hiç gebelik olmayınca 1.5 sene olunca doktora gittik ben rahim filmi çekindim yaşadığım ilçede bütün testler yapıldı eşimde sperm düşüklüğü çıkınca ben artık gitmedim eşim ilaç ve iğne kullandı bu zamana kadar ama isteksiz ve düzensiz olarak bende onu zorlamaamk için ankara anatolya ya gitttik tüp bebek tedavim başladı yumurtalar güzel büyüdü 14 tane alındı 10 döllendi günden güne azaldı 5. gün tarnsfer için 1 tane kaldı onunla hamile kaldım ama değerler 548 olunca ertesi gün düşük oldu gebelik olduktan sonra spermden dolayı embiriyo bozulur mu ,eşimin seperm hareketliliği 26 dı doktor düşük ama yetrli demişti zaten çok zor bir süreç nasıl bir yol izlemeliyiz ilaçlara devam edip biraz daha mı yükselse sperm sizden fikir almak istiyorum

Benm esiminde ileri hareketli %9 du bende tup bebekle hamile kaldm dusuk oldu bende cok merak ediyorm spermden dolayi olabilirmi birds kilom fazla ondan dolayimi oldu Boyle bi durum

Hocam biz 2 sene 7 aylık evliyiz hiç gebelik olmayınca 1.5 sene olunca doktora gittik ben rahim filmi çekindim yaşadığım ilçede bütün testler yapıldı eşimde sperm düşüklüğü çıkınca ben artık gitmedim eşim ilaç ve iğne kullandı bu zamana kadar ama isteksiz ve düzensiz olarak bende onu zorlamaamk için ankara anatolya ya gitttik tüp bebek tedavim başladı yumurtalar güzel büyüdü 14 tane alındı 10 döllendi günden güne azaldı 5. gün tarnsfer için 1 tane kaldı onunla hamile kaldım ama değerler 548 olunca ertesi gün düşük oldu gebelik olduktan sonra spermden dolayı embiriyo bozulur mu ,eşimin seperm hareketliliği 26 dı doktor düşük ama yetrli demişti zaten çok zor bir süreç nasıl bir yol izlemeliyiz ilaçlara devam edip biraz daha mı yükselse sperm sizden fikir almak istiyorum
Merhabalar : Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır. Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secimi önemlidir. Anormal sperm şeklinin ( veya morfolojinin) olduğu çoğu durumlarda bozulmuş veya parçalanmış DNA bulunmaktadır ve bu da gebelikle sonuçlanabilir ama embriyonun anormal gelişimi veya düşükle sonuçlanabilir. Sperm secımınde ilerı teknolojı olan laboratuvarımızda farklı metotlar kullanmaktayız.
Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Ayrıca tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.
Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.. Eğer elımızde yeterlı sayıda embrıo var ıse array cgh ( genetık ayıklama ıle genetık saglıklı embrıoyu bulmak ) yapmak gerekır.
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.

Benm esiminde ileri hareketli %9 du bende tup bebekle hamile kaldm dusuk oldu bende cok merak ediyorm spermden dolayi olabilirmi birds kilom fazla ondan dolayimi oldu Boyle bi durum
Merhabalar :vucut kıtle ındeksı 25 in uzerıne cıktıkca ( fazla kılo olması) düşük riskınde artısa sebep olabılmekte.Ancak spermde morfolojı ( sekılsel bozuklar..) bozukluklarında da olumsuz gebelık durumları olabılmekte. Rahıme aıt problemler veya embrıoya aıt genetık sorunlar da düşüge sebebıyet verebılmekte. Tum bunların detaylı arastırılması faydalı olucaktır.

Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.

X