kirlangic yuvasi

ariyana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
3.254
2.931
Merhaba Hanimlar,
Mutfak pencerimin yanina kirlangiclar yuva yapmaya basladi..ev kirlangici adinda bi turmus,baktim arastirdim..
Ben yuva yapmalarini engelleme taraftariyim cunku bocek ve pire getirirler diye cekiniyorum,henuz daha cok basindalar insaat isinin,yani aslinda ortada bozulacak bir yuva yok.1 hafta boyunca ucusup fizibilite calismasi yaptilar,baya baya fikir alisverisinde bulundular..:KK48:
balkonunda ya da cam onunde kus yuvasi olan var mi? Ne gibi sIkintilar yasadiniz?
Napsam bilemedim.. :KK43:Esim birak yapsinlar yuva diyor ama tabi o ugrasmicak pisligiyle,piresiyle..
bilmiyorum..bide oglum var daha kucuk,inanin yumurtlasinlar cikciklesinler de,bi virus kapmayalim diye panik icindeyim:KK43:

:KK70::KK70:Fizibilite calisması.
Bizim pencerenin altinda klima motorunun kopuk kapli borularına kumrular 2 donem yuva yaptı.Öyle hoslaniyorduk.
Sonra bi baktik boru köpüklerini yemisler.
Onlar gidince bidaha kiracı gelmesin diye yuvayı yıktık..:KK70:

Bizim evde de kapı girişinde yuva yapmışlar, dediğiniz gibi kırlangıçlarmış:)içinde yavruları var diye bozamadık bi türlü kıyamadık ama maalesef pisliklerini yuva dışına yapıyorlar ve çok kötü oluyo sürekli yere bişe koyup alıp temizliyorum yeri:KK43:araştırdık yuvayı terkettiklerin de bozabilirmişiz ,mecburen de bozucaz çünkü olmuyo kötü oluyo.

:KK70::KK70:Fizibilite calisması.
Bizim pencerenin altinda klima motorunun kopuk kapli borularına kumrular 2 donem yuva yaptı.Öyle hoslaniyorduk.
Sonra bi baktik boru köpüklerini yemisler.
Onlar gidince bidaha kiracı gelmesin diye yuvayı yıktık..:KK70:
Evet onu da yaşadık biz :):)klimanın bi yerini bozmuşlar hava alması gereken bi yeri kapamışlar,yaptırdık sonra iyi bi para ödedik:)şimdi onlara da önlem alcaz gelmesinler diye:)

5639-stavrogonno-ev-kirlangici-5143-950px.jpg

http://www.fotografturk.com/ev-kirlangici-p132102

Oğlunuz pek çok insanın sadece fotoğrafını gördüğü kırlangıçları tanıma şansına sahip olacak bir de bu yönden bakın.
Köylerde ahırların içi sıcak olduğu için ahırların tavanına , evlerin duvarına da yuva yaparlar. Kimsenin evini bit sardığını hatırlamıyorum açıkçası.

X