kızlar bişey sorcam sizlere, amacım konuyu dağıtmak değil, hani burda arada bir evde tasarruf için yaptıklarınızı, yazın bir şeyler hazırlayıp dondurucuya attığınızı falan yazıyorsunuz ya işte bununla ilgili bir soru. şu an evde boşum, bu boş vakitlerimi köfte, mantı falan yapıp buzluğa atmak için değerlendirmek istiyorum. acil bir durumda çok işe yarıyor siz de biliyorsunuz ki. acaba bunları maksimum kaç ay buzlukta saklayabilirim, yani ne bileyim, çoook uzun süre durunca falan bir şey olur mu. tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
alakasız bir konuda benden kızlar:))
hangi marka çay kullanıyorsunuz ben benimkinden pek memnun değilimde
birde çayı yıkıyor musunuz siz
teşekkür ederim farmasi, zahmet edip cevap vermişsin. demek ki ben anca ramazana hazırlık yaparım bu aralar, hem ramazanda misafir falan ağırladığımda oruç oruç kendimi yormam, bunları kullanırım hemen.
ayrıca bir konu daha var soracağım. ben normalde iki günde bir bulaşık makinesini, iki haftada bir de bir beyaz, bir renkli olm.üz. çamaşır makinesini uzun programda iki defa çalıştırırım. onun haricinde de az kirlileri ya da pikniğe falan gittiğimizde üstümüz kokunca kısa programı çalıştırıyorum, o da 35 dakika sürüyor, yani iki hafta geçmesini beklemiyorum, bu kısa programı kullanıyorum. bu ay temizlik yaptım, bütün evin perdeleri, çarşaf, çamaşır, ne var ne yok yıkandı. çamaşır makinesi günlerce sabahtan akşama kadar çalıştı. ee mutfak dolabındaki tabak çanak kullandığım kullanmadığım ne varsa yıkandı bulaşık makinesinde. yıkanan perdeleri ütülemek 7-8 saatimi aldı. normalde ayda en fazla 8 saat vakit ayırırım ütüye. gel gelelim elektrik faturasına: 39 tlee diğer aylar da bu civarda geliyordu. benim bu makineler çok tasarrufluymuş o zaman diyorum, hiç çamaşır bulaşık biriktirmesem mi acaba sizce nerden tasarruf etmiş olabiliriz bu ay
hadi bakalım bereketli olsun
gelsin karlar kapansın zararlar
hangi banka ile çalışıyorsun canım ?
Ben yıkamıyorum çayı. Marka olarak da Çaykur kullanıyorum. Tirebolu42 diye bir çay var. Gerçekten çok kaliteli bir çayalakasız bir konuda benden kızlar:))
hangi marka çay kullanıyorsunuz ben benimkinden pek memnun değilimde
birde çayı yıkıyor musunuz siz
içimdeki ses biraz altın sat diyo diğer bir ses de cumayı bekle diyo ne yapsam bilemedim..cumaya altın şaşırtabilir toplantı sonrası gelen kötü rüzgarla pişman olmayayım diye beklemede kalayım en iyisi..
Ben de beklemedeyim. Çoğunu sattım ama biraz daha duruyor. Şimdi de düşüyor altın. Perşembe cuma altının çıkacağı söyleniyor ama nedense içimdeki ses düşecek diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?