Kirli Çıkılar )))

ben maaşı garanti bankasından alıyorum 1 aylık vadeli hesap açtım deneme amaçlı 1 ay sonunda verdiği para 5.79 tl h,ç karlı gelmedi bana

karlı tavsiyelerinizi bekliyorum o 1000 tl yi vade bitince nasıl değerlendireyim

kızlar bir hesap yaptım. bu ayki ders ücretim bayağı iyi olacak. hesabıma göre olursa bir az bir kısmını artırabileceğim. malum hem ev hem de araba kredisi ödüyoruz. kredi kartı da 3000 e yakın geldi. dövizin gidişatı nasıl. ben döviz hakkında çok bilgisizim. bu parayı döviz yada altın alarak değerlendirmek istiyorum. ne önerirsiniz.

bencede çok fazla, pazar burda pahalı , bunu biliyordum ama burdaki arkadaşların yazdıklarınıda görünce iyice emin oldum, dışarda yemek işine geline biz ilçedeye ve her işimiz için ile gidiyoruz, alışveriş hastane vbbütün gün dışarda olunaca yemekte dışarıda oluyor ama bu ay bu kadar fazla olmasının nedeni kayınbabam kaynım falan burdaydı bir kaç kere hep beraber gitmişlerdei eşimle falan ondan biraz fazla, bide bununların dışında yazmadığım örneğin süt parası ekemek parası gibi leden aldığımız ufak tefek şeylerde var, şimdi ben bir yerlerden başlıyarak kısmalıyım, ama nerden başlamalı

bu ayda giyim almamız lazım benim ve eşimin doğru dürüst giyecek bişeyi kalmamış

hayırlı sabahlar kirli çıkılar hayırlı işler
inşaallah her bakımdan çok güzel bir hafta olması dileğiyle...

canım benim oğlumda 3 yaşını bitirdi ama hala tek tük konusuyor size ne gibi taktikler verdi?neler dedi başka?

1.illaki bire bir kelimeyi çıkarması gerekmiyormuş benzetse bile mesela bizimki dondurmaya uuuyya gibi bişi diyor. onu kabul edin ve aferiiin eveet dondurma deyin verin coşkuyu dedi:)) alkış yapın felan dedi
2.şu hikaye kitapları resimli nesneleri olan kitaplar var onlardan bol bol alıştırma yapın onun da söylemesini sağlayın. benzetse de kabul edin dedi. zorlayın anlamamazlığa gelin kendisi söylesin dedi (çok da hırçınlaştırmadan tabi)
3. örneğin masadan birşey istiyor,parmağıyla gösteriyor. ben de bu mu bu mu diye ne istediğini bulmaya çalışıyordum. hayır dedi. kalem mi istiyorsun defter mi diye nesnelerin isimlerini sorarak söyleyin seçenek sunun dedi
4. köfte yiyecek diyelim al mamanı ye demeyecekmişiz. köfte köftee benim kızım köfte yiyecek diye cümlede en az 4-5 kez köfte geçsin dedi. örnekler çoğalabilir.
5. özellile onunla konuşurken uzun karışık cümleler yok. basit ve net cümleler. pijamamızı giyelim. bebek su içti. anne geldi. oyun bitti.. gibi

her gün çalışıyoruz artık babasıyla. akşamları tv açılmıyor.sürekli konuşuyoruz onunla. bu taktiklerden sonra özellikle resimli kitaplardan sonra çok farketti ordaki herşeyi benzeterek söyleyebiliyor. birebir söyleyemiyor ama bu da bir gelişme

arkadaşlar benim cadı meyve yemiyor düşman gibi bağırıp kaçıyor
ben de haftasonu uydurma kurabiye yaptım

bulduğum bütün çeşit kuru meyveleri robottan geçirdim 1 yemek tabağı yaptı.. erik,kayısı,üzüm,dut,incir hurma vs..
1 avuç cevizi de robottan geçirdim kattım
biraz tahin biraz pekmez- enerji versin diye
2 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağından az şeker
2 ceviz büyüklüğünde tereyağı (kendi yaptığım)
1 çay bardağı sıvıyağ (daha az bile konabilir)
kabartma tozu
göz kararı un aldığı kadar heralde 4 su br olmuştur
limon sıktım bi de tat versin diye

pişirdim tabi pekmezden rengi koyu oldu
amaan benimki bir yedi bir yedi
eşim de lüp lüp götürdü
hafif de yumuşak bile olmuştu
hemen yarısını buzluğa attım bakıcıya tembihledim ara öğünlerde bundan vereceksin diye
bi sonrakini yaş meyveleri çekip deneyeceğim

merhaba kızlar..
sabah doğalgaz faturam geldi.
bu ay çoğunuzun önerdiği yönetmi denediğim aydı.
ve sonuç tahmin ettiğim gibi.

bir önceki fatura: 24 tl 56 günlük.
Kombiyi banyoya girerken açıyor banyodan çıkınca kapatıyorduk.
başka hiç bi su ihtiyacı için sıcak su kullanmıyorduk. yani lavabo ve mutfak musluğunda kullanmıyordduk.

şimdiki fatura: 26,5 tl 38 günlük.(56 günlüğü 40 tl civarı yaptı)
sürekli açık tuttum. hiç kapatmadım. dolayısıyla banyoya girince kombi su ısıttı.
lavabodan çıkıp ellerimizi yıkarken, abdest alırken sıcak suyu kullanmışsak sürekli su ısıttı.
bir de mutfakta iş yaparken sıcak suyu kullandığım için hep su ısıttı..

ben eski yöntemime geri dönüyorum.
Sürekli açık tutma fikri belki de kalorifer için olan kombiler için daha uygundur.
bir de kombini sürekli açık tutmasından doğan elektrik faturası da var tabi.
elektriğim de yüksek gelmişti biraz 44 tl.

annelik nelere kadirsin

Selam kizlar nasilsiniz.gecen ay 74 gelen elektrk faturamiz bu ay 115 gelmis sok olduk.kombi de acmadikki ondan geldi desem.binadaki herkese fazla gelmis normaldeen zamlimi acaba bu fatura donemi???dogalgazda 8 gelirdi 16 gelmis zamli demekki.

anlaşılan bu doğalgaz işi biraz karışık bakalım bize ne gelecek merak ediyorum sonraları bu anlamadıgımı duruma çok güleceğim ama olsun bi fazla bi eksik fatura ödeyerek bununda üstesinden geliriz
dikkatimi çekti de sizlere sorayım istedim forumda yazılan son yorumlar hep hamilelik ve derdim var köşesine ait peki bizim gurubumuz gibi bize faydası olabileceğini düşündüğünüz farklı konular var mı abone oldugunuz önere bileceğiniz

Karanfilce geçmiş sayfalardan umreye gittiğini öğrendim, Rabbim nasip ederse benim de şubatta gitme niyetim var. Hazırlık anlamında önerebileceğin bir şey var mı? kitap gibi mesela:) Ne bileyim gidersem hakkını vermek istiyorum inşaAllah

hangi bankanın?garantimi?daha önceden kredi kartı için başvurmuştum.bana o zamanlar netbook için lazımdı.neyse adamlar limiti 400 koymuşlar.dalga geçer gibi ve 1 hafta içinde gelir dediler.3.haftanın sonunda dayanamadım gittim iptal ettirmek için.kadın diyorki kart geldiğinde kabul etmezseniz hiç bi işlem yapılmayacaktır.iade etmiş olursunz filan.1 ay sonra geldi kartım ama reddettim.laptop için siparişi vermiştim çoktan.cardfinansla aldım.şuan yeni aldığım laptop üzerinde yazıyorum :) büyük konuşmayım ama garantiye bir daha gitmem ne olursa olsun

denenecekler listesinde ilk sırada eline sağlık

canım benim abone olduğum bir temizlik bir yemek konusu var geyik sohbetim de var 2 tane
Hadi bayanlar el ele....Her hafta temizliğe
Elossa'nın Mutfağı♥
Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)
Aylık yemek listesi hazırlayan var mı?
özleştik toplaştık yeniden :)
bunlar işine yarar güzel sohbetlerin olduğu paylaşımların olduğu topikler

bildiğim kadarıyla bu ay elektrik faturaları zamlı geldi ama pek emin değilim.
Bize 70tl geldi hala şoku atlatamadım üzerimden

altın yükselmiş. geçen hafta 2 tam altın almıştık. İnşallah maaş zamanı düşer de rahatça 4 tam alabiliriz.

alıntı

Bana ulaşan aşağıdaki uyarı üzerine, ilk defa bir yoğut kabının altındaki işaretlere
dikkat ettim... Hepsinin bir anlamı var şüphesiz. Ama özellikle biri çok önemli...
Bu uyarı ile, son kullanma tarihi kadar, belki daha da önemli bir bilgi sahibi oldum.
Bunu sizlerle de paylaşmak istiyorum...
Bu uyarıyı okuduğunuzda, tercihiniz olan markanın kabının altına bir bakmanızı,
bu bilgileri de sevdiklerinizle paylaşmanızı öneririm.
Sağlıklı yaşam dileklerimle...

YOĞURT ALIRKEN DİKKAT!
Yoğurt alırken artık markaya göre değil, kullandığı plastiğe göre de tercihinizi yapın.
Maalesef aynı firma, farklı marketlere, farklı plastik kaplarda ambalajlanmış yoğurtlar gönderebiliyor. Daha ucuz marketlere yoğurtları adi plastik ambalajlarda, lüks semtlerdeki marketlere ise daha kaliteli plastik ambalajlarda gönderiyor. Yani ayırım yapıyor.
Şimdi plastik yoğurt kaplarında, bazı firmalar artık polipropilen kullanmaya başladı.

Nasıl anlıyoruz?
Kabın altına veya yanına baktınız zaman bir üçgen göreceksiniz. Üç oktan oluşan
bir üçgen. Bu geri dönüşüm işaretidir. O üçgenin içinde bir sayı yazar. Benim yoğurt kabımda üçgen içinde 5 rakkamı vardı. 5 numara “polipropilen”dir, altında da zaten "PP" yazar.

DİKKAT! 3, 6 ve 7 yazanları almayın, “5” yazmalı...

Plastikte kanser tehlikesi... Hangi plastikler zararlı?
Plastikler türlerine göre sınıflandırılıyor. Bu türler 1’den 7’ye kadar numaralandırılıyor.
Özellikle 3, 6 ve 7 no’lu plastiklerden uzak durmak şart! O halde hangi plastik türünün zararlı olduğunu anlamak için öncelikle numarasına bakmak gerekiyor. Herhangi bir plastik ürün alırken ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Ya bağımsız, ya da etrafında oklar olan bir üçgen içinde bu numarayı görebilirsiniz. Eğer ürünün altında hiçbir rakam yoksa aman dikkat! Türkiye'de özellikle semt pazarlarında satılan ürünlerde yok! Numara varsa işiniz daha kolay.
Peki hangi numara, hangi üründe kullanılıyor? Hangileri zararlı, hangileri değil? İşte evde kullanılan plastikleri ayırmanız için üçgen içindeki numaralar hakkında bilmeniz gerekenler:

1. PET veya PETE Polietilen: Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Cam gibi şeffaftır. Zararsızdır.

2. HDPE Yüksek yoğunluklu polietilen: Deterjan ambalajları ve pet süt şişesinde bulunur. Zararsızdır.

3. PVC Polivinil klorid: Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır. Zararlıdır!

4. LDPE Az yoğunluklu polietilen: Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur. Zararsızdır.

5. PP Poliproplen: Şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında vardır. Zararsızdır.

6. PS Polistiren: Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerdedir. Zararlıdır.

7. DİĞER: Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur. Zararlıdır.

3, 6 ve 7 numaralı plastik kaplar içinde ambalajlanmış gıdalardan uzak duralım!..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…