Mezeler - Ordövrler Kırmızı biber&patlican köz meze :)guveç yogurdumun sponsorlugunda

11 Mart 2013
9.605
12.975
index-1.jpeg
index-5.jpeg
index-4.jpeg
index-2.jpeg
index-3.jpeg
index-1.jpg
4-6 kisilik
Hazirlama suresi 30 dk
pisirme suresi 5 dk

Malzemeler
2 patlican
2 kirmizi biber
yogurt
2-3 diş sarmisak
zeytin yagi
tuz
toz biber

Mevsimi olmadigi icin ben yazdan kozleyip paketledigim kirmizi biber ve patlicanlarimi kullanicam.
Ben bu mezeyi her zaman yaptigim ona gore muhafaza ediyrum.

Baslangic olarak biber ve patlicanlari kozleyecegiz.kozleme islemi biber icin firin patlican icin ocak ustu koz tepsileriyle daha pratik oluyor.Kozledikten sonra isiya dayanikli bir posetin icinde saklamaya birakirsaniz soyma islemi cok basit oluyor.Soyup dograyip kenara aliyoruz.
Tavamiza bir miktar zeytinyagini koyuyoruz.Sarmisaklarimizi soyup rendenin ince kismiyla rendeleyip isinan yagimizin icine atalim.Cabucak.yanar o yuzden azicik cevirelim uzerine dogranmis kozlerimizi ekleyelim.Tuzumuzuda ilave edelim. 3-4 dk kadar cevirlim
servis tabagina alalim.Ben uzerine evde yaptigim manda yogurdundan koydum.yagda toz biber yapip uzerine gezdirdim.patlican sicakken yogurtunu koyucaz sogumasini beklemeyin.
Suslemesi kisiye ozel

Afiyet olsunnnn.... :KK66:

Hadi bakalim herkese basarilar dilerim kendimede :))))
tarz denedik olmadi iki cocuk annesi olarak yemek deneyelim.Bakalim basarilimiyimm.Yazilan mesajlar icin tesekkurler arkadaslar.Buraa olmaktan mutluyum.

Son düzenleme:
İlk tarif gelmiş.:rolleyes:Ellerine sağlık çok lezzetli
görünüyor.:KK9::KK36:Konuyu yanlış yere
açmışsın Nevreste taşır görünce.:KK66:

Eki Görüntüle 1401293 Eki Görüntüle 1401294 Eki Görüntüle 1401295 Eki Görüntüle 1401296 Eki Görüntüle 1401297 Eki Görüntüle 1401298 4-6 kisilik
Hazirlama suresi 30 dk
pisirme suresi 5 dk

Malzemeler
2 patlican
2 kirmizi biber
yogurt
2-3 diş sarmisak
zeytin yagi
tuz
toz biber

Mevsimi olmadigi icin ben yazdan kozleyip paketledigim kirmizi biber ve patlicanlarimi kullanicam.
Ben bu mezeyi her zaman yaptigim ona gore muhafaza ediyrum.

Baslangic olarak biber ve patlicanlari kozleyecegiz.kozleme islemi biber icin firin patlican icin ovak ustu koz tepsileriyle daha pratik oluyor.Kozledikten sonra isiya dayanikli bir posetin icinde saklamaya birakirsaniz soyma islemi cok basit oluyor.Soyup dograyip kenara aliyoruz.
Tavamiza bir miktar zeytinyagini koyuyoruz.Sarmisaklarimizi soyup rendenin ince kismiyla rendeleyip isinan yagimizin icine atalim.Cabucak.yanar o yuzden azicik cevirelim uzerine dogranmis kozlerimizi ekleyelim.Tuzumuzuda ilave edelim. 3-4 dk kadar cevirlim
servis tabagina alalim.Ben uzerine evde yaptigim manda yogurdundan koydum.yagda toz biber yapip uzerine gezdirdim.patlican sicakken yogurtunu koyucaz sogumasini beklemeyin.
Suslemesi kisiye ozel
Afiyet olsunnnn.... :KK66:
Ellerine sağlıkk yarışmada başarılarr..

Harika olmuşlar ellerine sağlık,yarışmada başarılar dilerim.
Ellerine sağlıkk yarışmada başarılarr..
Ellerinize sağlık yarışmada başarılar:)
Ellerinize saglık leziz görünüyor.Bol şanslarınız olsun..:KK36:
Ellerine sağlık. Yarışmada başarılar dilerim

Cok tesekkurler kizlarrrr :KK66:

X