'Kırmızılı kadın'a biber gazı sıkan polise 600 fidan dikme cezası

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
fft107_mf4819620.Jpeg

Mahkeme, Gezi Parkı protestolarının başladığı günlerde, park içinde akademisyen Ceyda Sungur'un yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkan polise 20 ay hapis cezası verdi. Bu cezayı erteleyen mahkeme polise ayrıca '600 fidan dikme' cezası verdi.

İSTANBUL – Gezi Parkı protestolarının sembolü haline gelen ‘Kırmızılı Kadın ’ Ceyda Sungur’un yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkan polis hakkında mahkeme kararını açıkladı.

Ceyda Sungur'a biber gazı sıkan polis, "yaralama" ve "görevi kötüye kullanmak" tan suçlu bulundu ve toplam 20 ayhapis cezasına çarptırıldı. Bu cezayı erteleyen mahkeme, sanık polisin ayrıca 600 fidan dikmesine hükmetti.

(Serpil KIRKESER / DHA)

http://www.radikal.com.tr/turkiye/k...i_sikan_polise_600_fidan_dikme_cezasi-1376509

Ceza çok manalı ben beğendim :)

Herkese ek fidan cezası verilse keşke, ülke yeşillenirdi

adalet yok diye hönkürenlere cevap gibi ceza.........:KK14:
Bakın kaç yıl geçmiş öldürülenler, yaralananlar hangisinin katili tutuklandı? Tamam tutuklananlar da oldu peki milyon kere ertelenen davalar? Yok edilen deliller?
Bakınız yıllardır ortada suçu yokken tutuklu öğrenciler gazetecileri saymıyorum bile...
Yahu onu bunu bırak ülkede tecavüze uğrayan suçlu çıkıyor tecavüz edenler ise indirimlerle neredeyse aklanıyor!
Birde adalet yok diye hönkürüyorlar:63: Yuh olsun onlara!!

Mesela son zamanlarda verilen bi ceza vardı. Neydi o?
hıh hani şu dayak yerken kocasının elinin şişmesine neden olan kadına verilen ceza... Misal o karar da adaletin varlığını iliklerimize kadar hissettirmişti, hönkürenlere iyi cevaptı ama işte anlayana canım boşveer... :KK51:

Aman ne kadar büyük bir ceza. İçim ürperdi
Hayır verilen 600 fidan cezasıyla da olaya espiri katılmaya çalışılmış. :)

Ceza az ya da çok oraya girmeyeceğim ama bu olaya ceza verilmesinin nedeni belli. Dış basında eylemlerden çok bu görüntü konuşulmuştu. Verilen cezayla da "adalet yok diye hönkürenlere cevap gibi ceza" dedirtilmek istendi. :)

Bence başarılıda oldu.

Bakın kaç yıl geçmiş öldürülenler, yaralananlar hangisinin katili tutuklandı? Tamam tutuklananlar da oldu peki milyon kere ertelenen davalar? Yok edilen deliller?
Bakınız yıllardır ortada suçu yokken tutuklu öğrenciler gazetecileri saymıyorum bile...
Yahu onu bunu bırak ülkede tecavüze uğrayan suçlu çıkıyor tecavüz edenler ise indirimlerle neredeyse aklanıyor!
Birde adalet yok diye hönkürüyorlar:63: Yuh olsun onlara!!

Mesela son zamanlarda verilen bi ceza vardı. Neydi o?
hıh hani şu dayak yerken kocasının elinin şişmesine neden olan kadına verilen ceza... Misal o karar da adaletin varlığını iliklerimize kadar hissettirmişti, hönkürenlere iyi cevaptı ama işte anlayana canım boşveer... :KK51:
Siz ciddi olamazsınız böyle düşünür olamazsınız :KK43:
Ama anladım ben sizi :KK51:

Suclusun Erdogan bu ulkeye adaleti getirdigin icin siirini kim okuyacak bu baslikta acaba

X