Kırsal ve kötü mahallede çocuk yetiştirmek

Matematikte uzamsal ilişkiler ve rakamlar, 20 ye kadar sayılar verilir. Sınıf seviyesine göre ilerlenebilir fakat kasım tatiline kadar bu kadarını yeterli buluyoruz

Konu sahibi çocuğun sosyal ilişkiler geliştiriyor ve okula uyum sağlıyor. Birinci sınıfa sadece akademik başarı odaklı bakmayın

Benim 40 kişilik sınıfımda vardı böyle okuma yazma bilen öğrenciler, o kadar zordu ki sen söyleme desem çocukların hevesi kırılıyordu ama uyarmasam her şeye onlar cevap veriyor diğer çocuklar geri kalıyordu. Ailesi darlıyordu sürekli ee sıkılıyor ne yapacağız vs vs. Birinci sınıftan önce okuma yazma öğrenmelerinin hiç olumlu bir tarafı olmuyor maalesef.

Ben dersi kaygrtmem ama ahlaki olarak bozuk bir okul ise acilen taşının derim . Çocuk nelere maruz kalıyor onu bir arastirin.

2 yıl uzun süre iş sadece eğitimle kalmaz, çocuğunuz kavga etmeyi, küfür etmeyi ve dahası başka seyler öğrenebilir. Ben olsam taşınır kaçarım, koca da işyerine uzak yaşasın ne olacak.

Çevremde de 1. Sınıf yok ki. Burda varsa buradaki arkadaşlar yorum yapabilir. Sadece okuma yazma dokuza kadar rakam öğrenildi. 2 .5 ayda. Okuma yazma dediysem daha u harfindeyiz
Benim kızimda birinci sınıf zaten bu kadar öğrendiler, sınıfın geneli bilse bile öğretmenler bilmeyen çocukları da baz alıyor...biran düşündüm ben demi kötü bir semtte oturuyorum acaba diye ama sınıf çok yaramazmis bütün birinci sınıflar mi öyle bilmiyorum, benim kızimda okuma yazma öğrendi öğretmeni bol bol kitap okusun başka birşeye gerek yok dedi, toplama çıkarma biliyor zaten, akademi kısmına takılmıyorm ben fark şeyler araştırıyorz okuyoruz biraz genel kültür olarak ilerliyoruz, bence bu şekilde çocukların algıları daha da açılıyor

Sizin çocuğunuzun okumayı bilerek birinci sınıfa başlamasının dezavantajının olduğunuz semtle bir alakası yok. Öğretmen tabi ki diğer çocuklara göre hareket edecek, öncelik okuma yazma olduğu için matematiğe ağırlık vermiyorlar ilk etapta.

Son düzenleme:
Çevremde de 1. Sınıf yok ki. Burda varsa buradaki arkadaşlar yorum yapabilir. Sadece okuma yazma dokuza kadar rakam öğrenildi. 2 .5 ayda. Okuma yazma dediysem daha u harfindeyiz
Evet bu çocuklar daha ne öğrenecekti? Birinci sınıf çocuğu zaten 1 ayda kalem tutmaya zor alışıyor. Siz nasıl bir süreç bekliyordunuz?
Hiç bir çocuğa bir harfi defalarca yazdırmanıza rağmen yanlış yazdığını vs bunun düzelmesinin bile bazen günler aldığını gördünüz mü? Hani sınıfında bilmeyen çocuklar da var ya. U harfine gelene kadar 8 harf öğrendi bu çocuklar ve bak bu a hadi a yazın diyemiyoruz ya maalesef. Harfi hissetmesi ayrı hikaye, tanıması ve yapabilmesi ayrı.
Ne beklediğinizi cidden anlamadım. İnşallah öğretmenle bu şekilde konuşmuyorsunuzdur.

1. Sınıf öğrencisinden beklenti tam olarak nedir, okumayı öğrendi diye polinoma mı gecilsin? Çocuklara bu kadar yüklenmeyin lütfen. Okulunda akran zorbalığı var mı, okul temizliği nasıl, okul içi ve dışında çocukların güvenliği nasıl sağlanıyor bence bunlara odaklanıp ona göre karar verin.

Ben çocuğumu öyle bir ortamda yetiştirmek yerine iyi bir semtte yaşayıp işe gitmek için yol çekmeyi tercih ederim. Herkes işine yakın yerlerde yaşamıyor. Ya da çocuk iyi bir semtte iyi bir okulda okusun. Yol ne kadar sürebilir ki? O ortamda büyümesinden iyidir. Müfredatla ilgili yapılacak bir şey yok. Okuma yazmayı erken öğrenmiş, bu sene mecbur sıkılacak.

Benim oğlum 3.sınıfa gidiyor, iyi bir semt ve devlet okulu..en büyük sorunumuz küfürlü konuşmalar..adres ayarlayan da kayıt yaptırıyor tabi..sınıf kalabalık ise çocuk verim alamıyorsa iyi bir okulun olduğu yere taşıyabilirsiniz belki..

Başka semtte de olsa okulda sıkılırdı onun için okula başlamadan okuma öğrenmemesi gerekiyordu.

Sosyoekonomik düzeyi düşük ilçelerin okullarında malesef durum bundan ibaret. Bir öğretmen olarak söylüyorum sabah kahvaltı yapmadan gelen üstü başı dökülen kalemi silgisi olmayan çocuklar var malesef. Malesef yeterli beslenemeyen ve yeterli uyku almayan çocuklar okulda da başarısız oluyor. Birçoğunun annesi babası ilgisiz ya da yoksul olduğundan onların da sürece katkısı olamıyor. Sizin maddi imkanınız varsa servis tutarak başka bir ilçeye gönderin çocuğu . Kurs önermiyorum çünkü zamanın çoğu okulda geçiyor özel ders şeklinde evde aldırabilirsiniz öncelikle matematik. Şimdi birinci sınıf ve ilkokul hayati önem arz ediyor başarı için. Akademik kısımda söylemek istediklerim bunlar konunun bir de sosyal boyutu var ki o benim için daha önemli çünkü ders konu açığı kapatılabilir ancak çocuğun içinde bulunduğu ortamdan aldığı özellikleri kendi hayatına uyumlaması daha kritik. Çocuk kulüp etkinliğini sosyalleşmeyi içinde bulunduğu ortamdan öğrenecek temel bir çıta oluşturacak bu anlamda sizin kaygınızı yerli buldum neden maddi imkanınız varken çocuğunuzun daha iyi şartlarda okumasını istemeyesiniz? Öncelikle okul değiştirmek için bir araştırma yapın derim

Benim oğlum da 1. Sınıf. Sınıfında kendi gibi okuma yazma bilen 2 çocuk daha var ve kenar mahalle. Saatler uyuşmadığı için benim okula aldım ve benim sınıfıma düştü.
Ben müfredati veriyorum, onlar da yazılarını geliştiriyor. Oldu ki çok güzel yazdı-okudu ve bitirdi kalan zamanda okuma metni ve seviyelerine göre matematik veriyorum. Ayrıca bir etkinlik köşesi bulunuyor. Oraya etkinlik kitapları ve kartları koydum, sticker, boyama, nokta birleştirmece, kodlama, aşamalı resim yapma gibi çeşitli etkinlikler var. İşini bitiren sessizce onlardan yapabiliyor.
Okul dışı geliştirmeye yönelik aktiviteleri sizin yapmanız gerekir. En kötü online bir kursa yazdırın derim.

Kendi kaygılarımızı çocuklar üzerinden yaşamayı bırakırsak, hem onların üzerinden büyük bir stresi almış oluruz, hem de kendi duygularımızla tanışma fırsatı yakalarız.

Daha 1. sınıfta ne bu akademik kaygı.
Öğrenmenin ilk şartı zihinsel esneklik, o da kaygısız ebeveynle olur.
Çocuğunuzla bağınıza ve kaliteli zamanınıza odaklanın, dakikadaki kelime miktarından önce.
Aynı yoldan benim çocuğum da geçti, hiç hatırlamıyorum kelime skorunu ya da hangi ayda hangi harfte olduklarını.
Üzerine bu kadar düşerek yük oluyorsunuz ona.
Açığı çok rahat destek derslerle kapatabilirsiniz, üniversite hazırlık öğrencisi değil sonuçta. Bırakın çocuk sınıfta en başarılı olduğu hissini tatsın, üstünü evde tamamlayın bir şey olmaz

öğrendiğim ilk küfürleri yaşadığım ilk mahallede öğrendim. gittiğim ilkokul kötü bir semtteydi. sınıftaki öğrencilerin seviyesi çok düşüktü. ilk okumaya geçen bendim. ortaokulda dershanelerden ücretsiz burs kazandım 3 sene. TR birinciliklerim vardı ama çevrem çok kötüydü. Hocalar 1980lerden kalma bir eğitim sistemi benimsemiş gibilerdi. dayak şiddet gırla gidiyordu. zaten öğrenciler o kadar yaramaz ve ağzı bozuktu ki başka türlü sınıfı nasıl hizaya getirebilirlerdi hiçbir fikrim yok. benimle birlikte 3-5 öğrenci daha vardı iyi olan. farklı bir çevrede olsaydık her şey başka olabilirdi. çevre hayatı şekillendiriyor.

Çocuk zaten okuma biliyor diyorsunuz okullar açılalı iki ay oldu, hiç bilmeseydi şu an hala öğrenemeyecekti. Bu durumda kimden geri kalmasından korkuyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…