• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırsal ve kötü mahallede çocuk yetiştirmek

kurupasta

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2024
167
91
18
30
Maalesef eşimin işi sebebiyle bir süre büyükşehir ancak kötü ve altyapısı gelişmemiş yoğun göç alan ve karışık bir semtte yaşamak zorundayız. Bir süre bir iki sene içinde taşınacağıx inşallah i. Çocuğum 1. Sınıf bu mahallede okula gidiyor. Öğretmeni 30. Yılında ilgili disiplinli bir öğretmen ama yaşı itibariyle her şeye yetişemiyor. Mahalle kötü ve gelen çocuklar ilgisiz ailelerin çocukları olduğu için öğretmenimiz o çocuklara ağırlık vermek durumunds kalıyor. Bizim çocuk okumayı biliyor. Okuma hızı dkda 60 civarı. 2 aydır okuldan pek bir şey öğrenemedi. Okuma yazma haricî matematik işlemediler pek. Geri kalsın istemiyorum. Bana öneride bulunur musunuz? Neler yapabilirim tablete kaysın istemiyorum. Aktivite kaynak kitap ne önerirseniz benim için çok önemli. Fikrinize ihtiyacım var.

Ben çocuğuma ekran vermiyorum anneler yüzünden teknolojinin nimetlerinden korkar olduk. Verin efendim, çocuğa tablet verin. Yerinde ve doğru kullandığınızda en güzel eğitim aracı. Oyun eşliğinde hemen geribildirim alabildikleri için hem eğlenip hem öğreniyorlar. Okumayı geliştiren ücretsiz, dilerseniz de ücretli bir sürü uygulama var.

Benim kızım da 1. sınıf. Okulun başından beri kelime balonu patlatıyoruz, vagon diziyoruz, kumda hece arıyoruz, elmayla armudu topluyoruz. Öğretmenimizden de olumlu şeyler duyuyoruz. Tabi bu 7/24 elinde olsun demek değil. Yeterli süreyi siz planlayacaksınız.

Son düzenleme:
Ben çocuğuma ekran vermiyorum anneler yüzünden teknolojinin nimetlerinden korkar olduk. Verin efendim, çocuğa tablet verin. Yerinde ve doğru kullandığınızda en güzel eğitim aracı. Oyun eşliğinde hemen geribildirim alabildikleri için hem eğlenip hem öğreniyorlar. Okumayı geliştiren ücretsiz, dilerseniz de ücretli bir sürü uygulama var.

Benim kızım da 1. sınıf. Okulun başından beri kelime balonu patlatıyoruz, vagon diziyoruz, elmayla armudu topluyoruz. Öğretmenimizden de olumlu şeyler duyuyoruz. Tabi bu 7/24 elinde olsun demek değil. Yeterli süreyi siz planlayacaksınız.
Hangi ıygulama bu?

Hangi ıygulama bu?
Google Play'den 1. sınıf okuma yazma olarak arattım. Bulduklarımın çoğunu indirdim. Önden kontrol ettim tabi, çoğu temiz içerikli.

Tek sıkıntı bazen uygunsuz reklamların çıkabiliyor olması. Onu da premium alarak ya da çevrimdışı kullanılanları seçerek çözdük.

Maalesef eşimin işi sebebiyle bir süre büyükşehir ancak kötü ve altyapısı gelişmemiş yoğun göç alan ve karışık bir semtte yaşamak zorundayız. Bir süre bir iki sene içinde taşınacağıx inşallah i. Çocuğum 1. Sınıf bu mahallede okula gidiyor. Öğretmeni 30. Yılında ilgili disiplinli bir öğretmen ama yaşı itibariyle her şeye yetişemiyor. Mahalle kötü ve gelen çocuklar ilgisiz ailelerin çocukları olduğu için öğretmenimiz o çocuklara ağırlık vermek durumunds kalıyor. Bizim çocuk okumayı biliyor. Okuma hızı dkda 60 civarı. 2 aydır okuldan pek bir şey öğrenemedi. Okuma yazma haricî matematik işlemediler pek. Geri kalsın istemiyorum. Bana öneride bulunur musunuz? Neler yapabilirim tablete kaysın istemiyorum. Aktivite kaynak kitap ne önerirseniz benim için çok önemli. Fikrinize ihtiyacım var.
Yinede cocugunuzu baska bir semtteki okula gonderemezmisiniz?

İlk iki ayda matematik başlıyor muydu hatırlamıyorum. Zaten maarif modeli gereği eskisi gibi yaldır yaldır dersler konular yok şimdi. Hani benimkinde ilerleme yok diye düşünmeyin. Çevrenizde başka sınıfta okuyan varsa sorun bakalım onlar ne işliyorlar.

İlk iki ayda matematik başlıyor muydu hatırlamıyorum. Zaten maarif modeli gereği eskisi gibi yaldır yaldır dersler konular yok şimdi. Hani benimkinde ilerleme yok diye düşünmeyin. Çevrenizde başka sınıfta okuyan varsa sorun bakalım onlar ne işliyorlar.
Çevremde de 1. Sınıf yok ki. Burda varsa buradaki arkadaşlar yorum yapabilir. Sadece okuma yazma dokuza kadar rakam öğrenildi. 2 .5 ayda. Okuma yazma dediysem daha u harfindeyiz

Çevremde de 1. Sınıf yok ki. Burda varsa buradaki arkadaşlar yorum yapabilir. Sadece okuma yazma dokuza kadar rakam öğrenildi. 2 .5 ayda. Okuma yazma dediysem daha u harfindeyiz
Daha mı😂 hatırladığım kadarıyla bu sistemde okuma yazma hemen olması gereken bir şey değil zaten. Sınıf öğretmenleri okuyorlarsa yardımcı olurlar

Semtten bağımsız olarak zaten bu aylarda daha 1.siniflarda okuma yazma çözülmüş olmuyor ki,ilk dönem zaten okuma yazmaya ayrılıyor

Semtten bağımsız olarak zaten bu aylarda daha 1.siniflarda okuma yazma çözülmüş olmuyor ki,ilk dönem zaten okuma yazmaya ayrılıyor
İşte şu an bizim çocuk pkuma yazma bildiği için okulda sıkılıyor hiçbir ekstra kazanımı yok

Benim kızım anasınıfına gidiyor ama facebookta 1.sınıf anneleri diye bi grup var arada oraya bakıyorum meraktan:) Her şehirden yazan var siz de bakabilirsiniz isterseniz.

İşte şu an bizim çocuk pkuma yazma bildiği için okulda sıkılıyor hiçbir ekstra kazanımı yok
İyide semtle alakalı değil bu durum, öğretmen müfredata göre gitmek zorunda ve okuma yazma ikinci dönemin başında öğrenilmiş oluyor çocuklarda hatta okuma bayramı falan yapılıyor

Çocuğunuz en iyi semtteki en iyi okula gitseydi de şu an okuma yazma öğretimi dışında başka bir şey verilmeyecekti. Problem okulda ya da öğretmende değil. Öğretmen müfredata ve sınıfın genel öğrenme hızına göre ilerliyor. Özel ilgi bekleyemezsiniz.

Kendi kendine öğrendiyse ayrı mesele ancak bas bas bağırıyoruz çocuklara 1. sınıf öncesinde harf, hece ya da okuma yazma öğretmeyin diye. Hem hatalı öğretilenleri düzeltmek çok zor oluyor hem de çocuklar sıkıldıkları için okulla gerekli bağı kuramayıp okula antipati geliştiriyor.

Etüt.
Etüt merkezi gibi bir yer düşünseniz.

Back
X