Kişilik sorunum?

marshhmalloww

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2014
68
12
29
Merhaba kızlar,
Ben 20 yaşında genç bir kızım. Çok şükür elim ayağım düzgün, ailemle sıkıntılarım yok ve beni mutlu eden bir erkek arkadaşım var. Benim problemim şu: sanırım bende özgüven eksikliği var. Çünkü beni rahatsız eden şeyleri dile getirmekten çekiniyorum, biri bana şaka yollu kötü bir şey söylediğinde ne söyleyeceğimi bilemiyorum, açık sözlü olamıyorum. Bu yüzden de çoğu arkadaşım benden hiç bir fazlaları olmadığı halde beni daha saf daha kandırılabilir biri olarak görüyor. Her söylediklerine "evet olur" diyeceklerimi düşünüyorlar. İnsanlarla laf dalaşına girmeyi hiç sevmiyorum,hep gerginlik olmasın diye susan taraf ben oluyorum. Biri bana laf soktuğunda o an ne diyeceğimi bilemiyorum ve ağzımdan saçma birşey çıkıyor. Bu çok çok kötü bir özellik ve ileride iş hayatımda bana çok büyük zararlar verir biliyorum,ancak bunu nasıl yeneceğimi bilmiyorum. En basitinden en ufak şeyde ayıp olurmuş gibi herkese açıklama yapma gereği duyuyorum ki gerginlik olmasın. Bunların hiç birini yapma zorunluluğum olmadığını biliyorum ancak durum bu. Keşke dobra bir insan olabilsem ve kimseden çekinmesem. Erkek arkadaşım bile "onların senden fazlalığı yok neden cevap vermiyorsun neden sürekli ayıp olur diye düşünüyorsun?" diye soruyor. Kızlar lütfen bana bir yol söyleyin düşüncelerimi çekinmeden söyleyebilmeyi,biriyle gerektiğinde tartışabilmeyi istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Seni yargılamayacak insanlarla tanışıp yavaş yavaş bu durumdan kurtulabilirsin. Unutma bu çaresizliği de sen yarattın bunu aşacak olan da sensin. Biz sana şunu yap bunu yapma diye liste veremeyiz, keşke mümkün olsa. Kişisel gelişim kitapları okuyabilir yeni ortamlarda yeni tavırlarını tartabilirsin.

Seni yargılamayacak insanlarla tanışıp yavaş yavaş bu durumdan kurtulabilirsin. Unutma bu çaresizliği de sen yarattın bunu aşacak olan da sensin. Biz sana şunu yap bunu yapma diye liste veremeyiz, keşke mümkün olsa. Kişisel gelişim kitapları okuyabilir yeni ortamlarda yeni tavırlarını tartabilirsin.

Çok doğru söylediniz bu çaresizliği ben yarattım malesef. Biraz da insanlara fazla yüz vermemden kaynaklı en azından bunu aşmak için napmam gerektiğini bilsem keşke

Bi kere sal kendini patlat...bi daha istesen de tutamazsin zaten kendini :KK53:

ben de öyleydim lisede falan. aklıma gelmezdi. boş bulunurdum. o an kötü olduğunu bile farkedemez, evde kendimi yerdim.

sonra tetikte olmaya başladım. mesafeli oldum. yavaş yavaş cevaplar verdim. deneye deneye alışıyorsun:) saçma cevap bile susmaktan iyi. ne demek istediğini düşünsün dursun. hem de sen rahatla.

insanları da fazla önemseme. çoğu insan karaktersiz. ona kibar,iyi davrananı zayıf bulur, güce tapar. böylelerini kırmamak için çaba sarfetmen gerekmez. diğerleri de zaten seni kandırılabilir ya da zayıf görmez. hayır demeyi bilir. sınırlarını çiz.

konuya yorum yapma gereği duydum:)
hani lafı cebinde gezen insanlar olurya bişe dersin küt yapıştırır lafı ben hayatımda olamadım çokda olmak istedim bişey olduğunda bende öylece kalakalıyorum aklıma o an bişe gelmiyor bir dakika sonra geliyor ama geç oluyo
üzülme çaresi var:) laf sokulmasına karşı eğer hazır cevap bi insan diilsen yapacağın sey çok basit 2 yıldır aynı taktiği deniyorum hiç şaşmadı:)
biri sana laf soktuğunda ''ne demek istediğini anlayamadım açarmısın'' de:))))) açıklama sırası ona gelsin:) o sana açıklama yapsın eğer seninle sorunu varsa zaten söyler işte bundan rahatsızım bu hoşuma gitmiyor şu şöyle olsa:) eğer gereksiz bi laf sokmaysa zaten anında geri vites yapıyolar direk sor çekinme anlayamadın ne demek istedin diye at topu karşı tarafa:) taaruza böylece sen geçmiş oluyosun soktuğu laf karşıdakinin alinde patlıyo:)

Seninki saflik degil iyilik herkes senin gibi olmuyor maalesef.. Iyi bir insan ol ama ayni zamanda kendini de ezdirme kendinden fazla kimseyi dusunme o zaman olur :)

Hepinizin önerileri gerçekten çok güzel, çok teşekkür ederim. Bir de insanları umursamamayı öğrenebilsem, çekinmeden konuşabilsem, sinirlendiğim anda belli edebilsem... Hep evde kendi kendime kuruyorum keşke şunu deseydin bunu deseydin diye ama iş işten geçmiş oluyor malesef :KK43:

X