• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

Allah sağlıklı sıhhatlı doğurmak nasıp etsınn canım var mı bı haberrr

Şimdi aradı annem, çıkmışlar. İyiler dedi. ablam emzirmeye çalışıyormuş. Annemin sesi biraz yorgun geliyordu ama bi yarım saat sonra tekrar arayıp ablamla da konuşucam. Çok korktum ya sezaryen diince. İşyerinde olduum için tutuyorum kendimi. Ağlamak üzereyim....

Şimdi aradı annem, çıkmışlar. İyiler dedi. ablam emzirmeye çalışıyormuş. Annemin sesi biraz yorgun geliyordu ama bi yarım saat sonra tekrar arayıp ablamla da konuşucam. Çok korktum ya sezaryen diince. İşyerinde olduum için tutuyorum kendimi. Ağlamak üzereyim....

üzülme tatlım bak doğurmus Allahın izniyle ablacığın teyze oldun işte ne guzelll gözyaşların mutluluk için aksın tatlımm darısı bızım gıbı ısteyen herkesın basına
benım de ılk yıgenım 9ay 10 gun+10 gun bekletmıstı bızı ablam normal doğum dıye bekledı ama kalp atısları zayıflayınca hemen aldılar sezeryana sımdı masallah 9 yasında kocaman kız olduuu ıkıncı ıcın gun sayıyoruzz ay sonu alacagız ınsallah kucagımıza teyzeler anne yarısı olurrr ben ölürüm yiğenlerım içinnn
Hayırlı olsun tatlım tekrardann kız mı erkek mi?

üzülme tatlım bak doğurmus Allahın izniyle ablacığın teyze oldun işte ne guzelll gözyaşların mutluluk için aksın tatlımm darısı bızım gıbı ısteyen herkesın basına
benım de ılk yıgenım 9ay 10 gun+10 gun bekletmıstı bızı ablam normal doğum dıye bekledı ama kalp atısları zayıflayınca hemen aldılar sezeryana sımdı masallah 9 yasında kocaman kız olduuu ıkıncı ıcın gun sayıyoruzz ay sonu alacagız ınsallah kucagımıza teyzeler anne yarısı olurrr ben ölürüm yiğenlerım içinnn
Hayırlı olsun tatlım tekrardann kız mı erkek mi?

Kız oldu canım, ablası var zaten bitane. Onunlada çok ilgilendim, b.kunu temizlemeye varana kadar :1::1: Şimdi ikincisi geldi, bizimkide 41.haftayı doldurdu sanırım. Zaten bugün olmasa yarın doktoru suni sancı verecekti. Hayırlısıyla bizde görebilseydik, hemen gidebilsem keşke. Neyse en olmadı pazar günü görücem inşallah. :emir_bebek: :nazar: Rabbim bizlerede hayırlısıyla nasip eder inşallah.

hayirli ugurlu olsun allah anali babali teyzeli buyutsun cok sevindim valla:1: insaalllah darisi bizim basimiza:1: ayyy o yegenler yokmu evlattan farksiz ben hastanede ruyamda bile bizim cadilari goruyodum hic bu kadar uzak kalmamiisitim onlardan cok ozluyom onlari su en tatli olduklari donemde yaninda degilim diye uzuluyom:1:

tabii bakimlari hem maddi hem manevi cok zor ama bir tasla iki kus vuruyorsun nede olsa:34::34:eger anne tarafinda ikiz varsa ihtimal cok daha yuksek olur cunku yumurtlarken cift cift yumurtlarsin tabii babanin genlerinin de etkileri var ama anne kadar degil benim annem ikiz mesela mansllah anneannem copy paste yapmis inanilmaz benzerler:52::52::52::7::7:

canım tek yumurta ikizleri genetik değil herkesin tek yumurta ikizi olabilir :D seninde olabilir :D

genetik olan çift yumurta ikizi yani kadının iki tane yumurtlaması genetik olan.

tek yumurta ikizlerinde tek bir yumurta tek bir spermle dölleniyor sonra o embriyo ikiye bölünüyor yani bunda genetik rol yok herkesin olabilir :D inşallah allah gönlüne göre verir canım

canım tek yumurta ikizleri genetik değil herkesin tek yumurta ikizi olabilir :D seninde olabilir :D

genetik olan çift yumurta ikizi yani kadının iki tane yumurtlaması genetik olan.

tek yumurta ikizlerinde tek bir yumurta tek bir spermle dölleniyor sonra o embriyo ikiye bölünüyor yani bunda genetik rol yok herkesin olabilir :D inşallah allah gönlüne göre verir canım

Günaydın kızlar;

Ben bunu bilmiyordum yaw, demek tek yumurta tek spermle döllenip sonra ikiye ayrılıyor, peki bunda rol oynayan faktör ne? kimlerde olma ihitmali daha yüksek olabilir acaba? Ben biyolojiyi hiç sevmezdimde :D

günaydun bacularrrr...napıyorsunuz...ben hala uğraşma modundayım...muzmutum geçmiş olsun canım benim...ben pek foruma bakamasamda senin yazdığını görünce bir başa gidiyim dedim...üzüldüm :( ama rabbim hayırlısını versin inşallah...rabbim gücünü kuvvetini arttırsın..bende geçen bir arkadaşımın doğumuna gittim..ordakiler okadar soru sorduki...kaç yıl oldu neden yapmıyorsun yok doktora gittinmi...yok acaba neden olmuyor...ya bu elalemi ne kadar geriyor başkalarının çocuklarının olmaması...ha bir tane olunca yine yetmiyor ikinciyi düşünmüyormusun...eşin mi istemiyor... yahu sanane kardeşim...valla deli ettiler iyice...

Günaydın kızlar;

Ben bunu bilmiyordum yaw, demek tek yumurta tek spermle döllenip sonra ikiye ayrılıyor, peki bunda rol oynayan faktör ne? kimlerde olma ihitmali daha yüksek olabilir acaba? Ben biyolojiyi hiç sevmezdimde :D

hayirlii sabahlar cicisler:
ewet tek yumurta ikizleri boyle tek yumurta tek spermden oluyo benimki oyleydi.tabi unuda cesitleri var ilk bebek oluyo digeri 7 ile 14 gun arasinda geliyo ama gelis gunune gore turu degisiyo mesela erken gelirse kese plesanta hersy ayri oluyo o riski dusuruyo tabi sonra daha ileri zamanda gelirse ayni plesanta ayri kese oluyo buda beslenmelerinden yana riski cogaltiyo tabi sona dogru ayni kese ayni plesanta oluyo benimki gibi buda riski katliyo hem beslenme hem bebeklerin birbirini yemesi zehirlemesi veya kordon dolanmalari riskleri oluyo son gunlere kalan ise geldigin gun hangi organlar olusuyosa digerinde o organlari bir oluyo yani siyam ikizleri yapisik ikizleri oluyo iste.cift yumurta ikizleri riski biraz daha az tabi en azindan birine bisi olunca digerine zararri yok ama tek yumurta ikizleri oldukca riski ama olursalar tipa tip ayni oluyolar :16:

günaydun bacularrrr...napıyorsunuz...ben hala uğraşma modundayım...muzmutum geçmiş olsun canım benim...ben pek foruma bakamasamda senin yazdığını görünce bir başa gidiyim dedim...üzüldüm :( ama rabbim hayırlısını versin inşallah...rabbim gücünü kuvvetini arttırsın..bende geçen bir arkadaşımın doğumuna gittim..ordakiler okadar soru sorduki...kaç yıl oldu neden yapmıyorsun yok doktora gittinmi...yok acaba neden olmuyor...ya bu elalemi ne kadar geriyor başkalarının çocuklarının olmaması...ha bir tane olunca yine yetmiyor ikinciyi düşünmüyormusun...eşin mi istemiyor... yahu sanane kardeşim...valla deli ettiler iyice...

hos geldin baci sagolasin hayirlisi boyle demekki mevlam gorelim neyler ,,neylerse guzel eyler...allah sanada kolaylik versin sabir versin bolbol insallah...

Milletin ağzı torba değilki büzesin işte. Gerekli gereksiz yerde sorarlar. Hani bazen diyorumki bende zamanında sordumdamı başıma geliyor bunlar. Yoo ben merakımdan ölsem gidipte kendine sormam, yakın birisiyse arkadaşına falan sorarım, yada kimseye sormam. Belki olmuyordur üzmeye ne gerek var diip ağzımı açmam. Ailemde öledir. Şimdi bizde benle beraber 3 kuzen evli 1er sene arayla. Kimsede çocuk yok, daha önce evlenenlerde var tabi ama son 3te yok. İkisi daha düşünmüyor, en son bendede böyle bir durum oldu, bana soran yok görmediklerinden ama soran olursada annem ve yengem cevabı yapıştırıyorlar. Kimsede baskı yapmıyor. Ama eşimin tarafında mübarek evlenen anında yapmış, evlenen anında yapmış. Her hafta sorarlar, durduk yerde sorarlar. Kürtajdan sonra annesini tembihledik, sormasınlar üzülüyoruz, şuraya geldik zehir etmesinler diye. Birçoğu sormadı, birisi geldi, tam en güzel anımda:
-geçmiş olsun
-saol ( burda bi sıkıntı yok ama belli durmicak soru soracak, kafayı çevir, ilgilenme)
- ee haberiniz varmıydı
- evet vardı ( haberim olmasa nolacaksa )
bundan sonra ben kafayı çevirmesem daha devam ederdi, niye olmuş, nasıl olmuş, neden düşmüş, Allahtan kalabalık ortamdı, benim annemler, yeğenim falan vardı, onunla ilgilendim, konuşmayı kestim.

Ondan sonra birileri daha sordu, pek kalabalık değildi, bu sefer kalktım, oda değiştirdim ama bana olan olmuştu işte. Başladım mutfakta ağlamaya. Eşim geldi, gördü öle. Yok bişi diip kapamaya çalıştım ama anladı oda üzüldü.

hayirlii sabahlar cicisler:
ewet tek yumurta ikizleri boyle tek yumurta tek spermden oluyo benimki oyleydi.tabi unuda cesitleri var ilk bebek oluyo digeri 7 ile 14 gun arasinda geliyo ama gelis gunune gore turu degisiyo mesela erken gelirse kese plesanta hersy ayri oluyo o riski dusuruyo tabi sonra daha ileri zamanda gelirse ayni plesanta ayri kese oluyo buda beslenmelerinden yana riski cogaltiyo tabi sona dogru ayni kese ayni plesanta oluyo benimki gibi buda riski katliyo hem beslenme hem bebeklerin birbirini yemesi zehirlemesi veya kordon dolanmalari riskleri oluyo son gunlere kalan ise geldigin gun hangi organlar olusuyosa digerinde o organlari bir oluyo yani siyam ikizleri yapisik ikizleri oluyo iste.cift yumurta ikizleri riski biraz daha az tabi en azindan birine bisi olunca digerine zararri yok ama tek yumurta ikizleri oldukca riski ama olursalar tipa tip ayni oluyolar :16:

Benim ilk muayenede tek görmüştü, sonra ilk kanamada gidince 2 kese gözüküyor ama o hemen belli olmaz dedi, 10 gün sonra çağırdı ama 1 hafta olmadan yine olunca kanama yine emin olamadı, muhtemelen boş o dedi. Bir dahaki muayenede zaten kalbi durmuştu dierininde....

Yani Allahım herşeyin hayırlısını versin. Zamanı var biliyorum, üzülsemde Ahirette yanımda olacaklar inşallah. Başta teselli gelmiyordu canım bu laf ama düşündükçe gerçekten öle, ahirette Allahım izin verirse cennette yanımda olacaklar. Bizde ozaman sevicez onları....

yok yani bu millete ne oluyor anlamıyorum.. ama Allah biliyor ya ben hiç birine hakkımı helal etmiyorum...böyle her fırsatta soranlara...biz düşünüyormuymuşuz...yani burdan laf almaya çalışıyorlar acaba kendilerimi istemiyor yoksa çocuklarımı olmuyor diye...en sonunda dicem soranlara bizim çocuğumuz olmuyor...onlarda rahat edecek bende...valla ya...birine hediye yaptım götürdüm ordan duyuyorum kendinede yaparsın inşallah...ya ben bu konuda zaten hassasım birde gelip ne laf söyleme ihtiyacı hissediyorsunuz...en sonunda dicem hayrına siz yapın bana verin ben beceremedim siz becerin dicem...zaten kaynanam içerde valla dalacam alayına...okadar sinirliyim yani....

yok yani bu millete ne oluyor anlamıyorum.. ama Allah biliyor ya ben hiç birine hakkımı helal etmiyorum...böyle her fırsatta soranlara...biz düşünüyormuymuşuz...yani burdan laf almaya çalışıyorlar acaba kendilerimi istemiyor yoksa çocuklarımı olmuyor diye...en sonunda dicem soranlara bizim çocuğumuz olmuyor...onlarda rahat edecek bende...valla ya...birine hediye yaptım götürdüm ordan duyuyorum kendinede yaparsın inşallah...ya ben bu konuda zaten hassasım birde gelip ne laf söyleme ihtiyacı hissediyorsunuz...en sonunda dicem hayrına siz yapın bana verin ben beceremedim siz becerin dicem...zaten kaynanam içerde valla dalacam alayına...okadar sinirliyim yani....

sukur o konuda rahatimne komsu ne akraba ne bisey sadece ailemele gorusuyom canim isteyince onun disinda kaynanamlarlada hic hasir nesir olmam meraba nasilsiniz iyisiniz sagolun bizde iyiyiz vinn kayboluyom...benimde annemler tarafi sormaz etmez herkes kendine kaynanam tarafi seri uretim koy yeri herkes soruyo ama o konuda onlarla muhatap olmuyo kocama soruyolar oda nasip allah bilir diyip salliyo :1:

Ya işte cahillik ya başka bişi değil. Ya bi gün diecen ne kadar merklısınız bi laf vardır kedi ya meraktan ya ......tan diye. Apışıp kalacaklar. Sonra ama sen terbiyesiz olursun. Terbiye terbiyeli adama gösterilir. Hakedene itinayla küfredilir ama neyse. Çizgiyi bozmamak lazım :32:

angel ımm sallaaaaaaaaaaaaaaaaa onlara neymiş sinir şeler herşeyin hayırlısı sonucunda Allah bilir Allahın bildiğine ne karışıyolarmış

bende eşime sinir oldumm yaaaaofff ne zor bişe yok ilgilenmiyon benle şöle böle bide dedim bugün gidelimm diye kardeşimin kayınvalidesi gelmiş onlarla tanışmışlığım var sonuçta bi görünmek lazımm hemen kıyaslama ve karşılaştırmalara giriyo :113:

sukur o konuda rahatimne komsu ne akraba ne bisey sadece ailemele gorusuyom canim isteyince onun disinda kaynanamlarlada hic hasir nesir olmam meraba nasilsiniz iyisiniz sagolun bizde iyiyiz vinn kayboluyom...benimde annemler tarafi sormaz etmez herkes kendine kaynanam tarafi seri uretim koy yeri herkes soruyo ama o konuda onlarla muhatap olmuyo kocama soruyolar oda nasip allah bilir diyip salliyo :1:

helal olsunn kocana kocamn alkış :46:

Back
X