• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskanç olanlar.. neyi neden kimden niçin kıskanıyorsunuz?

Kıskançlık sebebiyle çok ilişkim bitti. Kıskançlığın beraberinde gelen o kısıtlama beni çileden çıkarıyor. O sorgulamalar o kadar boşuna ki yapacak olsam zaten ruhu duymayacak adamın, o soruyor kısıtlıyor diye mi yapmayacağım. Uyuyorum derim, iş uzadı derim, arkadaşımlayım derim ama olmam. Elimde telefon var, istesem açarım sahte hesaplar yerim haltları. Nereden bilecek? Kısacası karakterim buna müsaitse yada bariz karaktersizsem her türlü yaparım zaten.

En basitinden abimin kız arkadaşı abimi benden dahi kıskanıyor. Abimde ayrı bir problem, buna neden izin veriyor anlamış değilim.
Abimle dışarı kahve içmeye gittiğimizde kız hep bir sıkıntı çıkarıyor. Nedense o gün tüm felaketler başına geliyor acilen abimi çağırıyor.

Mesela neden karşı cinsten bir normal arkadaşımız olunca bu sıkıntı oluyor? Neden ben iş yerinden erkek arkadaşımla çay kahve içemiyorum. Son ilişkim bu yüzden bitti mesela. Bizimde aklımız fikrimiz var, iyi kötü insanı ayırt edebiliriz değil mi? Ona göre arkadaş oluruz veya olmayız. Bende mi sorun, bu da fazla bir rahatlık mı? Kime fikrimi söylesem mezhebin ne kadar geniş diyorlar.

Gerçekten sorgular hale geldim. Düşüncelerini merak ediyorum. Burada da böyle konular okuyorum kıskanç olanların ruh halini merak ediyorum neler düşündüklerini gerçekten öğrenmek istiyorum. Bu kadar kıskanç olan insanlara bir şans verilmeli mi yoksa komple hayatımızdan çıkarmalı mıyız?
Dişi olan canlı cansız her şeyden kıskanırım😁

Kıskançlıkta dozunda olmalı. Size katılıyorum bende hiç sevmem hatta soğuma sebebi direk. Ama çoğu kızın hoşuna gidiyor bu “beni çok seviyor” diyor. 🤦🏻‍♀️ Kii toyken bende böyle sanırdım. Ama aşırı kıskanç olanların durumu bence patolojik, normal değil.
Kocam beni kıskanıyor diye hava atanları bilirim :D :D

Kıskançlık ergenlik işi gibi geliyor bana kıskanç değilim eşim bence kıskanç ama asla belli etmez ederse egosu sarsılır çünkü burnu düşer :KK70: ama ben zaten asla katlanamiyorum kısıtlamalara o yüzden ben yemem kıskançmış seviyormuş muş bi bikini sorunumuz var her sene tartışmasını yaşiyoruz 🤦🏼‍♀️ ama bana ne yapma derse yaparım kendi bilir :KK53:
Ben biraz küçük yaşta evlendim. Nişanlıyken hatta beni niye kıskanmıyor diye üzülmüştüm gajskdıdjdnd kendime çok gülüyorum şu an 😂😂😂

Eşimi çok seviyorum ama bazen beni çok kıskandığı için bunalıyorum. Hiç bir şeyin fazlası iyi değil. Geçmişte ben aşırı derecede kıskanırdım eşimi henüz sevgili iken. Sonra baktım kendime zarar veriyorum sürekli kendimi üzüyorum. Kendime bunu yapmamın haksızlık olduğunu anladıktan sonra ne olduysa kıskançlık olayım bitti. Şimdi de eşim kıskanç onunda bu aydınlanmayı yaşayacağı günü heyecanla bekliyorum 😂

Seven insan kıskanır diye bir şey yok.
Kendini sevmeyen insan kıskanır.
Kıskançlık çoğu zaman karşımızdaki ile bile ilgili değildir aslında. Kendimizle olan problemleri bir yansıtıcı gibi kullanır bunu belli etmemek için de karşımızdakini kısıtlama yoluna gideriz. Halbuki onun düzelmeye ihtiyacı yoktur bizim özgüven sorunumuz vardır.

Eskiden kıskanç biriydim ama artık takmıyorum.

Sanırım zamanla güven kazandıkça karşı taraf takmıyorsunuz.

e hani ? kimse de ben şunu şu sebeple kıskanıyorum dememiş

hep merak etmişimdir kıskananların bakış açısını :KK70:

düşüneyim bir insan niye kıskanır ? hani karşı cinsle muhabbet desek, herkes herkesle iletişim kurabilir,eşim tutupda bir kadına kur yapıyorsa kıskanmam boşarım bir kadın eşime cilve yapıyorsa eşimde ona mesafe koymuyorsa güvenim biter yine kıskanmam
karşılaştığım durum , o durumun tarafları nasıl davranıyorsa o kişiliğidir

mesela bana kocam bu çok kısa bu çok dar falan demez, ben kendime yakışan şekilde yerine göre giyindiğimi biliyorum ,dese kompleksli olduğunu düşünürüm.kıyafet sevgi kıstası değildir

kıskanç insanlar neyi neden kıskanıyor okuyayımda anlayayım diye geldim .
Dedim ya dişi olan memeli olan her şeyden. Canlı cansız fark etmez. Erimle muhatap olan her dişiden. Mazallah elimden alırlar gocamı

ya ciddi olmadığını biliyorum asla öyle biri değilsin :KK70:
Ay hiç işim olmaz hele kıskanç kadınlar varsa etrafımda onlarla ailecek bile görüşmem.
Eşim kıskançtı onu bile vazgeçirdim bu huyundan. Diyor ki seviyorum. Sen beni sevmiyorsun beni sevsen bana saygı duyarsın kaç yaşında insanım hareketlerimi sorgulamak sana mı düşüyor dedim🤭

Ben eşimi evlenemden önce, ilk dogumumu yapana kadar hic kiskanmadim. O kadar güveniyodum ki her seye izin verirdim yani kadinlarla konussun kiz arkadaşlarıyla vakit geçirsin basbasa eglensinler.. umrumda olmazdi. Cunku beni sevdigini adim gibi bilirdim.
Su anda aşırı kiskanc oldum neden mi? doğum yaptıktan sonra onda biseyler degisti. Avmde ic camasircilarin flan afisleri oluyo ya onlara mal mal bakmaya basladi. Hiç kaçırmıyor ama sanki bi atlasa ne kaybedicek şoktayim ben.. Sonra telefonunda googleda kadın isimleri yazip resimlerine baktigini gördüm naz mila gibi kadinlarin videolari flan..
Konustum tabii ne yaptigim bana kalsin ama hala ayni iğrenç geliyo ve benim ozguvenim düştüğü icin cok kıskanıyorum herkesten
Kendimi özel hissetmedigim icin sanırım. Yani kesin. Baska seyler de var kendimi degersiz hissetiricek seyler yapıyor. Bence kislanclikta en büyük kaynak özgüven problemi.
Ama onu kisitlamiyorum. ona guveniyorum bisey yapmiycagini biliyorum,yine de kiskanclik duygusu var icimde merak ediyosunuz ya bir kisi bile yazmamis ondan yazdim lütfen beni incitmeyin, bu konu mucadele verdiğim bi problem

Çevreni değiştirsen sorun kökten hallolur. Genişlikle ne ilgisi var herkesin alanına kimse karışamaz. Bu anlattıkların kıskançlık değil özgüvensizlik. İnsanın kendine saygısı olmalı ya hiç sevmiyorum böyle şeyleri. Eşimde iş arkadaşlarımı kıskanıyor bende sinirleniyorum diyorum çalıştırma paşa paşa bak o zaman madem napiyim iş ortamında bir sürü insan var 4 yıldır burdayım kimseyle mi muhabbetim olmasın diye bağırıyorum kesiyo sesini sinirleniyorum aşırı derecede kan beynime sıçrıyor. İşin kötüsü evlenmeden önce kıskanç değildi. Evlendikten bi kaç ay sonra böyle oldu. Sakın kıskanç kısıtlayan erkeklerle beraber olma kaliteli insanlar tut çevrende.

Kıskançlık sebebiyle çok ilişkim bitti. Kıskançlığın beraberinde gelen o kısıtlama beni çileden çıkarıyor. O sorgulamalar o kadar boşuna ki yapacak olsam zaten ruhu duymayacak adamın, o soruyor kısıtlıyor diye mi yapmayacağım. Uyuyorum derim, iş uzadı derim, arkadaşımlayım derim ama olmam. Elimde telefon var, istesem açarım sahte hesaplar yerim haltları. Nereden bilecek? Kısacası karakterim buna müsaitse yada bariz karaktersizsem her türlü yaparım zaten.

En basitinden abimin kız arkadaşı abimi benden dahi kıskanıyor. Abimde ayrı bir problem, buna neden izin veriyor anlamış değilim.
Abimle dışarı kahve içmeye gittiğimizde kız hep bir sıkıntı çıkarıyor. Nedense o gün tüm felaketler başına geliyor acilen abimi çağırıyor.

Mesela neden karşı cinsten bir normal arkadaşımız olunca bu sıkıntı oluyor? Neden ben iş yerinden erkek arkadaşımla çay kahve içemiyorum. Son ilişkim bu yüzden bitti mesela. Bizimde aklımız fikrimiz var, iyi kötü insanı ayırt edebiliriz değil mi? Ona göre arkadaş oluruz veya olmayız. Bende mi sorun, bu da fazla bir rahatlık mı? Kime fikrimi söylesem mezhebin ne kadar geniş diyorlar.

Gerçekten sorgular hale geldim. Düşüncelerini merak ediyorum. Burada da böyle konular okuyorum kıskanç olanların ruh halini merak ediyorum neler düşündüklerini gerçekten öğrenmek istiyorum. Bu kadar kıskanç olan insanlara bir şans verilmeli mi yoksa komple hayatımızdan çıkarmalı mıyız?
Komple hayatından çıkar kadın erkek fark etmez bence bu kıyas korkusu ve fesatlık kendine güveni olmayan içten içe kendini eksik hisseden insanlar yapar böyle misal erkek arkadaşımla kahve içmeme karışan erkek ya kendi her gördüğü kız hakkında farklı düşüncelere giriyordur fikri neyse zikri o olur hesabı beni daralıyordur ya da farklı insanlarla onu kıyaslayabileceğimden korkuyordur bunun aynısını bekaret takıntısı olan mallarla ilgili de düşünürüm senin bakire olup olmaman değil önemli olan , önemli olan artık onun o vasat performansını kıyaslayabilme yetisine sahip olman . Çok örneklendiririm ama genel düşüncem bu böyle kıskanç insanlar genelde hep problemli tiplerdir işte gözün açılmasın elindekini nimetten say diye kıskanıyorum ayağına cam fanusa sokarlar insanı

Şöyle söyleyeyim bence kıkançliklar genelde aldatma endexli degilde insanların sevdikleri kişileri sevmedikleri insanlarla bi arada gormenin verdigi tahammülsüzlük...
Yani sevdigi birinin sevmedigi bi insanla beraber zamsn gecirmesini eğlenmesini gecirdigi zamandan keyif almasini kıskaniyordur.Ve bu illa karşı cinsle olacak diye birseyde yok

Bende cok sevdigim arkadaslarimi sevmedigim biriyle zamsn gecirirken gorunce dunyam basima yikilmis gibi hissediyorum

Itiraf edeyim belki nu bir hastalık ama bende mevcut

Durup dururken kıskanıyosan kişilik problemin vardır. Yok ben gayet sağlıklıyım diyosan karşındakinde kurt vardır. Aklı başında, özgüveni olan biri rahat duranı kıskanmaz sevgi, sahiplenme falan hikaye.

Ben eşimi evlenemden önce, ilk dogumumu yapana kadar hic kiskanmadim. O kadar güveniyodum ki her seye izin verirdim yani kadinlarla konussun kiz arkadaşlarıyla vakit geçirsin basbasa eglensinler.. umrumda olmazdi. Cunku beni sevdigini adim gibi bilirdim.
Su anda aşırı kiskanc oldum neden mi? doğum yaptıktan sonra onda biseyler degisti. Avmde ic camasircilarin flan afisleri oluyo ya onlara mal mal bakmaya basladi. Hiç kaçırmıyor ama sanki bi atlasa ne kaybedicek şoktayim ben.. Sonra telefonunda googleda kadın isimleri yazip resimlerine baktigini gördüm naz mila gibi kadinlarin videolari flan..
Konustum tabii ne yaptigim bana kalsin ama hala ayni iğrenç geliyo ve benim ozguvenim düştüğü icin cok kıskanıyorum herkesten
Kendimi özel hissetmedigim icin sanırım. Yani kesin. Baska seyler de var kendimi degersiz hissetiricek seyler yapıyor. Bence kislanclikta en büyük kaynak özgüven problemi.
Ama onu kisitlamiyorum. ona guveniyorum bisey yapmiycagini biliyorum,yine de kiskanclik duygusu var icimde merak ediyosunuz ya bir kisi bile yazmamis ondan yazdim lütfen beni incitmeyin, bu konu mucadele verdiğim bi problem
Siz özguveninizi kaybetmeyin lütfen.Esinizin belli ki şirazesi kaymiş.erkekler neden boyle bilmiyorum..her erkek mi boyle?bazi türler mi boyle.yani bana sapikca geliyor bu.yani birimden hoslansa da ona gitse bu kadar igrenc gelmez.resmen cinsel aclik cekiyor.
Dogum normal mi oldu?vajina genisledi ya da size anne misyonu yukledi cinsellik mi istemiyor.bunun cozumu terapistte bence.alim esinizi iyi bir terapiste bu sapiklik cunku ya

Siz özguveninizi kaybetmeyin lütfen.Esinizin belli ki şirazesi kaymiş.erkekler neden boyle bilmiyorum..her erkek mi boyle?bazi türler mi boyle.yani bana sapikca geliyor bu.yani birimden hoslansa da ona gitse bu kadar igrenc gelmez.resmen cinsel aclik cekiyor.
Dogum normal mi oldu?vajina genisledi ya da size anne misyonu yukledi cinsellik mi istemiyor.bunun cozumu terapistte bence.alim esinizi iyi bir terapiste bu sapiklik cunku ya
Sezeryan yaptim. Doğumdan sonra bir süre birlikte uyuyamadık. Bebegimiz uyumuyor diye birlikte olmamız da gec ve benim isteğimle oldu. Bu süreçte basladi diye düşünüyorum, bana da sapıkça geliyor gözleri ac bi kurta dönüştü igrenc..
Su anda dondurdum bu konuyu kendimde
Asla gitmez ama terapist dusunmemistim bu aklımda olucak teşekkürler öneriniz ve desteğiniz için

Eşimi çok kıskanırım derim ama kardeşten akrabadan kiskanmak ruh hastalığı gibi.

Ay hiç işim olmaz hele kıskanç kadınlar varsa etrafımda onlarla ailecek bile görüşmem.
Eşim kıskançtı onu bile vazgeçirdim bu huyundan. Diyor ki seviyorum.
Sen beni sevmiyorsun beni sevsen bana saygı duyarsın kaç yaşında insanım hareketlerimi sorgulamak sana mı düşüyor dedim🤭
iyi demişsin :super:

Back
X