Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Kitap okumaya üniversitede çok buhranlı kimselerle konuşmak, muhattap olmak istemediğim bir dönemde başladım. İyiki de başlamışım. Şimdi ise çocukla ilgilenmek, işyerinde çalışmak, yemek, temizlik gibi mecburi işlerim haricinde yapacak kitap okumaktan daha önemli daha güzel daha rahatlatıcı bir aktivite bilmiyorum. Yani atıyorum bir televizyon izlemek boş zamanımı ele geçirecek kadar kıymetli değil benim için.

Kitap okurken de o hikayeye girmek, o olayları yaşıyormuşçasına hissetmek benim için çok keyifli.

Melindanın dediği gibi dışarı çıkarken de kitabı unutunca cüzdanımı unutmuş gibi hissediyorum.

Peki ben de ortaya bir soru atayım, hep merak etmişimdir kim ne düşünüyor diye

Kaliteli kitap, edebi değeri olan kitap nedir, neye göre belirlenir?

Herkese Merhaba ,

Günaydın

Peki Filozofcuğum, kitap okumak hobi midir, yoksa bir yarış mıdır?
"Benim için bir tutku fakat benden çok daha iyi okur arkadaşlarımız var, onlar açıklasın bence." yazacaktım ki zaten açıklamışlar. Bayıldım yazdıklarınıza... _asmunikal_ , __giz__ ve _meLinDa_

Melinda gibi ben de kitapsız dışarı çıkamam. Her an bir boşluk bulunca okurum. Bu otobüs yolculuğu olur, hastanede randevu bekleme sırası olur. Hiç fark etmez. Fakat en keyiflisi çayını yahut kahveni alıp sessizce kafan dingin bir şekilde odanda okuma şeklidir.

N-A-R _meLinDa_ oturup saatlerce kitaplar hakkında konuşabileceğin dostlarının olması ne güzel, seviyorum sizleri. Yuvarlak masa toplantısı yapabilirz inşallah topluca bir gün.

Olur inş. Bu kadar güzel dostluk kuracağımız da ihtimal dışıydı benim için. Artık herşey mümkün.

Çok güzel sorular ve sohbetler dönüyor bugün ama adapte olup cevap bile veremiyorum. Sinirimi zıplattılar yine işyerinde. 2 ay daha dayanmam lazım ama gerçekten çok zorluyorlar
Kıyamam kuzum az daha sabır. Senden halliceyim ben de

Kıyamam kuzum az daha sabır. Senden halliceyim ben de

İnsan gitmeyi kafasına koyunca hepten zorlanıyor bir de ya. Neden çekiyorum ki ben bunları basayım gideyim diyorum. Resmen zor sabrediyorum Kötü kalpleri karşılarına çıksın inşallah hepsinin

İnsan gitmeyi kafasına koyunca hepten zorlanıyor bir de ya. Neden çekiyorum ki ben bunları basayım gideyim diyorum. Resmen zor sabrediyorum Kötü kalpleri karşılarına çıksın inşallah hepsinin
Gideceğin kesinlesince tahamül kalmıyor ama kendini şu gün çıkacağım o güne kadar olacak herşey geçici diye motive etsen?
Ben de azıcık işe yarıyor.

Gideceğin kesinlesince tahamül kalmıyor ama kendini şu gün çıkacağım o güne kadar olacak herşey geçici diye motive etsen?
Ben de azıcık işe yarıyor.

Öyle yapıyorum zaten kuzum, şuan basıp gitmiyorsam tek sebebi o. Az daha sabretmem lazım.
Ama yönetici oda basıyor hesap sormak için. Ve ortada yanlış bişey yok, onun algısının kapalılığı var sadece. Zoruma gidiyor artık..

özeli kamusu hepsi aynı bunların
egolarında boğulsunlar inşallah

elenaferrante
edebi değer açıklamasını kankim loliss daha iyi yapar
ama mesela Oğuz Atay kitaplarının bir kısmında 'bilinç akışı tekniğini' kullanmış ve bana göre bu onun kitaplarını doğrudan edebi kitap kategorisine sokuyor
benim açımdan 'dün gece tanıştık, yattık, ay başkasını seviyormuş, aman nasıl elde etsem' tarzı kitapların hiçbir değeri yok
okuyana bir şey demem zevk meselesidir muhakkak.. kafa dağıtmak için de okunabilir arada
ama o tarz kitaplar kimseye bir şey katmıyor.. sadece anlık zaman geçirmeye yarıyor

Çok zor anlamayan kendini bişi sanan insanlar ile çalışmak Allah yardımcın olsun

_meLinDa_ bi de o vıcık vıcık aşk meşk sözleri, yok kadınlar böyle erkekler böyle diye cinsiyetçi genellemelerde bulunan kitaplar yok mu? Ah o kitaplar, okuyanları eleştirmek istemiyorum ama hiç hoşuma gitmiyor.

Dediğin de çok doğru, bazı kitaplar çok şey böyle o ona bunu dedi bu geldi bu gitti, düz olay yani, duygu yok, yorum yok, olayı yaşatmıyor, bir şey katmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…