kıyafet sorunu..

ooo bu ne ya sen en iyisi ayrıl simdiden boyleyse evlenince sana peçe falan giydirir ayrıl yani çekemezsin ya

kıyafet değilmi ne var canım değiştirirsin olur biter değil işte malesef çoğu insan bunu anlamıyor sevmek fedakarlek ister ama neden he kadın fedakarlık yaar bu konuda bu gün kıyafetine karışacak ailemin istediği gibi oldiyecek sonra neler neler değişecek bir bilsen.zaten evlilik flört gibi olmuyor ,8yıllık evliyim eşimle üniverstede tanıştık 5 yıllık flörtten sonra evlendik ve inan evlenince artık ikiniz olmuyorsunuz aileler zaten her fırsatta bişeyler isteyi bişeylere karışacak ..flört dönemlerini çook arayacaksınız zaten..erkek arkadaşınız sizin kıyafet konusunda arkanızda duramıyorsa evlilikte yaşayacağınız hiçbir konuda arkanızda olmayacaktır ..ailesine bağlı olmayan erkekler dahi evlenince aile düşkünü olur çıkarlar kaldıki sizinki baştan ailesi için birçok şey istiyor sonu belli malesef..aynı okulda çalıştığım bir arkadaşım var eşiyle evlenirken açıkmış evlendikten sonra eşi kıyafetlerine karışmaya başlamış zamanlada kapanmasını istemiş arkadaşımda kapanmak zorunda kalmış,şimdi tenefüslerde dahi öğretmenler odasında oturmaz sınıfında oturur çünkü eşi öyle istemişşşşşş..neymiş öğretmenler odasında erkeklerde varmış falan filan...kendin geçindir o zaman niye çalıştırıyon eşini....yani bunu şunun için söyledim canım taviz tavizi doğuruyor malesef...yoksa kapanmakla alıveremediğim bişey yok.nasıl sebdiyse nasıl beğendiyse öyle kalmalı..sen onu değiştirmeden severken onun böyle yaması bencilliktir.
sizin yerinizde olsam bu konuyu tekrar açarım bana yok savunmadığım bişeyin arkasında durmam dersede biter...bak bakalım seni seviyorsa nasılda değişir ..yok zaten kafasının dikine gidersede ondan koca olmaz

off bu nasıl zihniyet yaa.. zamanla bana da böyle yapılsa kesin depresyona girerim.. bana da ilk defa oluyor böyle bir şey. ilk görüşünce her şey iyi hoş, sonra adam değişti. ben hep aynıydım diyorum. onun savunması da şu: insanlar değişir :50:

canım istanbuldaymışsın, hani istanbul, izmirde giydiğin kıyafeti bazen anadolunun bazı yerlerinde giyemezsin ya öyle bi durum mu acaba diye düşündüm değilmiş
zaten öğretmensin, kıyafetlerinde genelde okulda giyeceğin türden olur, yazında askılı, kapri vs giyilir yani, sonuçta çıplak gezmiyorsun, ne bileyim ya seni gaza getirmek istemem ama bana böyle bişey yapılsa ben nerde ne giyeceğimi bilmiyormuyum, afedersin senin güdmene ihtiyacımmı var diye hakaret kabul ederdim herhalde
sonuçta iki yıl emek vermişsin seviyorsundurda muhtemelen, bence sen bi gün hususi bu konuları açık açık konuş, hani ben öyle kabul etmem, yok ben bunlara gelemem değil de, daha çok soru sorarak, bu konuda ne düşünürsün, sen böyle olursa nasıl olur gibi. Eğer ben ben dersen kendi beklentilerinden bahsedersen seni kırmamak için o an için seni onaylabilir, konuşma objektif olmaz diye soru sorarak ağzından laf alarak tanımaya çalış derim
sonuçta zaman su gibi akıp gidiyor olmayacak biri olduğuna kaanat getirirsen vakit kaybetmezsin böylece

Son düzenleme:
canım istanbuldaymışsın, hani istanbul, izmirde giydiğin kıyafeti bazen anadolunun bazı yerlerinde giyemezsin ya öyle bi durum mu acaba diye düşündüm değilmiş
zaten öğretmensin, kıyafetlerinde genelde okulda giyeceğin türden olur, yazında askılı, kapri vs giyilir yani, sonuçta çıplak gezmiyorsun, ne bileyim ya seni gaza getirmek istemem ama bana böyle bişey yapılsa ben nerde ne giyeceğimi bilmiyormuyum, afedersin senin güdmene ihtiyacımmı var diye hakaret kabul ederdim herhalde
sonuçta iki yıl emek vermişsin seviyorsundurda muhtemelen, bence sen bi gün hususi bu konuları açık açık konuş, hani ben öyle kabul etmem, yok ben bunlara gelemem değil de, daha çok soru sorarak, bu konuda ne düşünürsün, sen böyle olursa nasıl olur gibi. Eğer ben ben dersen kendi beklentilerinden bahsedersen seni kırmamak için o an için seni onaylabilir, konuşma objektif olmaz diye soru sorarak ağzından laf alarak tanımaya çalış derim
sonuçta zaman su gibi akıp gidiyor olmayacak biri olduğuna kaanat getirirsen vakit kaybetmezsin böylece

aynen canım zaten okul ve çevresinde dikkat ediyoruz. ama yazları da müdahale edilmesine gelemiyorum. bikini de giyme diyor mesela. aklı çıkıyor denize gittim mi diye. dediğin gibi zaman akıyor ve ben o kadar çok insanı geri çevrdim ki seviyorum diye.. üstelik ailem de karşı çıkacak biliyorum ve ben ikna ederim diye düşünüp devam ediyorum. ederim de ama ya ailemi haklı çıkarırsa, ya baskı yaparsa?? :53:

aynen canım zaten okul ve çevresinde dikkat ediyoruz. Ama yazları da müdahale edilmesine gelemiyorum. Bikini de giyme diyor mesela. Aklı çıkıyor denize gittim mi diye. Dediğin gibi zaman akıyor ve ben o kadar çok insanı geri çevrdim ki seviyorum diye.. üstelik ailem de karşı çıkacak biliyorum ve ben ikna ederim diye düşünüp devam ediyorum. Ederim de ama ya ailemi haklı çıkarırsa, ya baskı yaparsa?? :53:
eğerki onun isteklerine uyacak gücü kendinde bulamıyorsan bence devam etme baştan bitir daha az üzülürsün yoksa evlenince çok sıkıntı yaşarsın cnm demedi deme bir insan sevdiğini olduğu gibi sevmeli sevemiyorsa vaz geçmeli bence bazen insan vazgeçmeyide bilmeli gitmeyide ben senin yerinde olsam 5dk zamn kaybetmezdim:52:

eğerki onun isteklerine uyacak gücü kendinde bulamıyorsan bence devam etme baştan bitir daha az üzülürsün yoksa evlenince çok sıkıntı yaşarsın cnm demedi deme bir insan sevdiğini olduğu gibi sevmeli sevemiyorsa vaz geçmeli bence bazen insan vazgeçmeyide bilmeli gitmeyide ben senin yerinde olsam 5dk zamn kaybetmezdim:52:

o vazgeçme olayı sevince çok zor oluyor :50:

evlenirsen bile bile lades derim ben buna.
evlenince özgürlük bir yere kadar gerisi bence modern kölelik
evlenecegin adami iyi analiz et yoksa öylesiyle yasamak zor

cnm bu çok büyük bi dert....
bu kafa yapısıdır kimine göre doğru yapıyordur sevgilin kimine göre yanlış.....
burada çok gördük ne güzel seni kapatıyor sevaba girersin diyen düşünceleri...

ama sen buna katlanamazsan bu çok büyük bi sorun olur iyi tart konuş sevgilinle yoksa nişan fln düşünme...

dediğin gibi yarın evlenirsiniz annesi babası bi laf eder kılığına kıyafetine hemen başlar seninki seni deşmeye....

abartmıyorum ama eşim bana olduğumdan farklı giyinmemi istese ve bnm sınırlarımı zorlarsa boşanırım hiç tereddüt etmeden ki çook seviyorum eşimi ama bnm de kırmızı noktalarım var kimseye aştırmam....

Eğer bu konuda taviz vermeyi düşünmüyorsanız ki olmamalı diye düşünüyorum,nişanlanırsanız ve devamında evlilikte sizi kıyafet konusunda büyük sorunlar bekleyecek.Daha şimdiden böyle yapıyorsa sonrasında daha da baskıcı olacaktır emin olun.

o vazgeçme olayı sevince çok zor oluyor :50:
Böyle devam edersen evlendikten sonra vazgeçeceksin ve yarası daha büyük olacak.Sana kıyafet sorunu sıkıntı yaratmış ki buraya konu açtın.Tamam istediğin gibi olsun,istediğin gibi giyinirim diyemiyorsun diyemeyeceksin de..Yolun başındayken vazgeç...ha yumuşayıpta tamam kıyafetine karışmam derse de sakın inanma,bir kere zihniyet ortaya çıkmış ne yaparsan yap bunu değiştiremezsin.

Herkes çok güzel,çok doğru şeyler yazmış.

Ben de ekleme yapmak istiyorum.
Bu sorun,sadece eşinin yanında giyimine dikkat etmek değil.
Bütün bir yaşam tarzını kapsayan bir sorun.
"Aman ne var atlet giymeyiveririm" denecek kadar basit değil.

Mesela tatile,plaja gitmeyeceksiniz.
Düğün dernek olacak,sen kapalı abiye arayıp duracaksın.
Saçına,makyajına,ojene kısıtlama gelecek.
Tek başına bir yere gitmene izin vermeyecek.
Kız arkadaşlarını "eleyecek" çünkü onlar sana kötü örnek teşkil edecek vs...

Bütün bunlar şimdi büyük fedakarlık gibi gelmeyebilir ama ileride seni mutsuz eder.

Böyle devam edersen evlendikten sonra vazgeçeceksin ve yarası daha büyük olacak.Sana kıyafet sorunu sıkıntı yaratmış ki buraya konu açtın.Tamam istediğin gibi olsun,istediğin gibi giyinirim diyemiyorsun diyemeyeceksin de..Yolun başındayken vazgeç...ha yumuşayıpta tamam kıyafetine karışmam derse de sakın inanma,bir kere zihniyet ortaya çıkmış ne yaparsan yap bunu değiştiremezsin.

:14::14::14:

Herkes çok güzel,çok doğru şeyler yazmış.

Ben de ekleme yapmak istiyorum.
Bu sorun,sadece eşinin yanında giyimine dikkat etmek değil.
Bütün bir yaşam tarzını kapsayan bir sorun.
"Aman ne var atlet giymeyiveririm" denecek kadar basit değil.

Mesela tatile,plaja gitmeyeceksiniz.
Düğün dernek olacak,sen kapalı abiye arayıp duracaksın.
Saçına,makyajına,ojene kısıtlama gelecek.
Tek başına bir yere gitmene izin vermeyecek.
Kız arkadaşlarını "eleyecek" çünkü onlar sana kötü örnek teşkil edecek vs...

Bütün bunlar şimdi büyük fedakarlık gibi gelmeyebilir ama ileride seni mutsuz eder.

sanırım ben de farkındayım ama kabullenemiyorum bir türlüü :14::14::14:

bzidede var o sorun ama ortak şekilde anlaştık gibi..ben sadece ailesinin yanında yarm kollu tshirt giymeyi kabul ettim
çünkü ailemin karışmaya hakkı yok ama onlar öyle görmüşler alışık değiller falan dedi

önceki konuna baktım canm asıl meselen kıyafet değil sevgilinin aşka inanmaması..aşık olan herkes aşka inanır..asıl bunu düşün kıyafetten önce ve sosyal paylaşım sitelerinde sanırım eskiden kızlarlada konuşuyormuş senin kıyafetten çok daha önemli sorunların yok mu?

Son düzenleme:
önceki konuna baktım canm asıl meselen kıyafet değil sevgilinin aşka inanmaması..aşık olan herkes aşka inanır..asıl bunu düşün kıyafetten önce ve sosyal paylaşım sitelerinde sanırım eskiden kızlarlada konuşuyormuş senin kıyafetten çok daha önemli sorunların yok mu?

o sitelerde kızlarla konuşmak değil de bir şekilde yorumdan beğeniden tartışıyorduk. kapattık kurtulduk canım

sevgilim aşka inanmıyor evet sana aşık değilim de diyebiliyor. aşşk derken o tutku anlamında. bunla ilgili de problemim vardı ama aşık da olsa kıyafetime karışması batardı.

kafam kazan walla. düşündü mü hep olumsuz şeyler geliyor aklıma :5:

neymiş kendinin savunmadığı şeye karşı beni savunamazmıiş.

bu cümleye takıldım.yani onun beğenmediği her konuda başkasına eleştirme hakkı doğuyor sayesinde.kıskanç bir adamla kesinlikle yaşayamazsın ben bunu bilir bunu söylerim.erkek dediğin ilişkisine kimse karıştırtmaz,kendi onaylamasa bile orda 'bu ikimizin arasında lütfen siz karışmayın' demeliydi.hem aileniz bişey dememiş sırf sevgilinizin akrabası diye siz nasıl söz hakkı tanırsınız o kişiye? kim ki onlar sizin için iyi olanı o mu bilecek aileniz mi?

sevgiliniz direk yetiştiriliş tarzınızı beğenmiyor bu da ailenize bir hakaret.

eğer seni gerçekten tanıyor karakterine güveniyorsa zaten karışmaz. ilerde büyük sorun çıkarabilecek bi konu bu..sevgi başka birşey hayatı paylaşmak başka birşey..

seversin aşık olursun ama herkesle hayatını geçiremezsın bu da öyle birşey..
giydiğin kıyafete şimdiden karışıyorsa bu yavaş yavaş büyüyüp bütün hayatını yönetmesine kadar gider.. seni yönlendirmek kesinlikle istemem ilişkinizin boyutunu bilmiyorum ama bence otur iyice ilerisini bi düşün derim

biliyorum evlenme demek saçma, kimse de internetten insanlar "evlenme" yazdı diye aldığı evlenme kararını gözden geçirmez ama; madem buranın amacı samimi bir şekilde fikir yazmak ben de yazayım. böyle bir konuda uyarıda bulunmazsam içim rahat etmez.

yaşam görüşünün açıklık/kapalılık derecesindeki farklılık kadar; tahammül edilmez ve uzlaşılmaz bir şey yok dünyada. bence kıyafetime karışılmasına, dindar ortamlara vs. gelemem diyorsan yol yakınken kurtul. bir de kendisi istediğini yapsın ama içki içenlere vs. laf etmeye başladıysa o adamın gidişi gidiş değil. insanlar zaten hep ne kadar ileri gidebileceklerini ölçer; birden bire sana en uç isteklerini söylemezler. bugün yarım kol giyme demekle başlar yarın başını ört der. o da "yavaş yavaş alıştırayım" diye düşünüyordur zaten. daha evlenmeden "bak benim ailem kapalıdır ona göre" diye ayar çeken adam evlendikten sonra sana neler neler yaptırır...

neymiş kendinin savunmadığı şeye karşı beni savunamazmıiş.

bu cümleye takıldım.yani onun beğenmediği her konuda başkasına eleştirme hakkı doğuyor sayesinde.kıskanç bir adamla kesinlikle yaşayamazsın ben bunu bilir bunu söylerim.erkek dediğin ilişkisine kimse karıştırtmaz,kendi onaylamasa bile orda 'bu ikimizin arasında lütfen siz karışmayın' demeliydi.hem aileniz bişey dememiş sırf sevgilinizin akrabası diye siz nasıl söz hakkı tanırsınız o kişiye? kim ki onlar sizin için iyi olanı o mu bilecek aileniz mi?

sevgiliniz direk yetiştiriliş tarzınızı beğenmiyor bu da ailenize bir hakaret.

off bu açıdan düşününce çok çok vahim. hiç böyle bakmamıştım ama olabilirr ki ailemden önemlisi yoktur benim içinn

biliyorum evlenme demek saçma, kimse de internetten insanlar "evlenme" yazdı diye aldığı evlenme kararını gözden geçirmez ama; madem buranın amacı samimi bir şekilde fikir yazmak ben de yazayım. böyle bir konuda uyarıda bulunmazsam içim rahat etmez.

yaşam görüşünün açıklık/kapalılık derecesindeki farklılık kadar; tahammül edilmez ve uzlaşılmaz bir şey yok dünyada. bence kıyafetime karışılmasına, dindar ortamlara vs. gelemem diyorsan yol yakınken kurtul. bir de kendisi istediğini yapsın ama içki içenlere vs. laf etmeye başladıysa o adamın gidişi gidiş değil. insanlar zaten hep ne kadar ileri gidebileceklerini ölçer; birden bire sana en uç isteklerini söylemezler. bugün yarım kol giyme demekle başlar yarın başını ört der. o da "yavaş yavaş alıştırayım" diye düşünüyordur zaten. daha evlenmeden "bak benim ailem kapalıdır ona göre" diye ayar çeken adam evlendikten sonra sana neler neler yaptırır...

ilk sene hiç böyle değildi ya gayet modern biriydi. 1. seneden sonra değişmeye başladı. bilsem baştan hiçç yaklaşmazdım. şimdi mantığımla duygularım arasına sıkıştım kaldım.

yorum yapan arkadaşlar çok teşekkürler. ben burdaki bayanların samimiyetine inanıp da paylaştım zaten.. belki de olması gerekeni ben de biliyorum ama o acıyı yaşamaktan kaçıyorum.. daha önceki uzun süreli ilişkimden 7 ayda her gün zırladıktan sonra atlatabilmiştim.. öyle kötü zamanları tekrar yaşamaktan kaçıyorum. ya da tekrar birini sevebilir miyim korkusu.. :43:

Back
X