kıyafet sorunu..

merhaba:3:
konunuzu baştan okudum aslında yazacaklarım bellidir ama insanlar ne demiş merak edip okudum hepsini...
benim anladığım şey, kendince kıskançlık olarak addettiği şey aslında sizin hayatınıza, size saygı duymaması...
kusura bakmayın belki ağır oldu ama sizin yazdıklarınızdan bana yansıyan bu...
olaya kendi açımdan baktım da...yani konuyu okurken empati kurmaya çalışıyorum...
ben olsam sizin gibi tahammül edemezdim
ne demek? ben nerde nasıl ne şekilde giyinip konuşacağımı bilmiyor muyum? hele ki siz bir eğitimcisiniz, mesleğiniz var, kariyeriniz ve oturmuş bir kişiliğiniz var
hadi liseli bir genç kız olsanız belki sevgilinize uymanız kolay gelir, daha kolay yola gelirsiniz falan...
ama yetişkin bir insanın hayatına ne kadar yakınınız da olsa karışamaz
bu saatten sonra aileniz bile karışamaz ki size... siz kendi kararlarını verebilecek nasıl davranması gerektiğinin farkında olan bir insansınız
sizinle tanıştığında, bence o zamanla ben bu kızı yola getiririm diye düşünmüştür ya da ilişkinizin boyutu bu kadar ileri seviyede değilmiştir o yüzden karışmamıştır ama onun da kişiliği belli...
evlenince değil değişmek, daha da sizi boğacak kıvama gelir bu halleri...
ben evli değilim ama etrafımda gözlemlediğim ve kkda okuduklarımdan yola çıkarak böyle olduğunu söyleyebilirim
erkeklere göre bir ilişkide tüm fedakarlığı kadın yapar, hep alttan alması gereken kadındır ama erkekler ben buyum değişmem deyip kendisine hak ettiğinin çok üstünde bir saygı bekler
değişimi hep kadından bekler ve orta yol onlara göre, kadının erkeğine boyun eğmesi, her dediğine tamam demesidir, yani hep tartışma ortamında kadın kendinden ödün verip geri adım atmak zorundadır
siz bence açık açık konuşun bu mevzuları, gelecekle ilgili planlarınızı da buna göre yapın derim
hem eğer ki aile olacaksanız, o tasvip etmese de sizin arkanızda yanınızda olduğunu 3. şahıslara göstermelidir ailesi dahi olsa... çünkü evlenince ilk önceliği, ailesi siz olacaksınız, bizi büyüten aileler de ikinci sırada olacaklar
ben olaya açık kapalı olarak bakmadım ben de örtülü de olsa açık da olsa herkesin giyimine saygı duyarım, kimsenin yaptıklarının dini boyutunu sorgulamak bize düşmez sevabı da günahı da kişinin kendisine aittir
umarım hakkınızda ne hayırlıysa o olur
sevgiler...:16:

Son düzenleme:
bence de sen o nişanı bir kez daha düşün arkadaşım. böyle biriyle hayat mı geçer. aşk her şey demek olmuyor bazen. şimdiden seni mutsuz etmeye başlamış müdahaleleriyle. hele ailesi hayatına sınırlamalar getirmeyen birine çok daha ağır gelir, çok daha fazla batar bu tarz şeyler. evlenince sana "kapanmanı istiyorum" demeyeceğini kim garanti edebilir? hemen kestirip at diyemeyiz ama bence bu nişanı en azından ertele.

biliyorum burda çok insan söylediklerime kızacak ama yazmadan duramadım
arkadaşın sevgilisi kapan dememiş ki sadece dikkat etmesini söylemiş
dışardan birinin size söylediğine katılmasına tabiki de onay vermiyorum
ama sevdiğini kıskanması ve sahiplenmesi bana göre gayet normal
bu konu yüzünden hemen ayrıl bırak diyenleri de anlamıyorum o kadar basit mi elbet bi orta yol bulunur..

Evlenince kıyafetle kalsa keşke bu değiştirme çabaları... Şİmdi bunu yapan evlenince daha da cesaretleniyo.. Ailesi üzülmesin diye sizi üzecek.. Şartlarınızı söyleyin nişan işini o da sizde tekrar düşünün... İçinden çıkamayacak durumlara düşürmeyin kendinizi...

destekleriniz için gerçekten teşekkürler arkadaşlar.. evet kapan demedi sadece yarım kollu ve uzun pantalonlar giy dedi. ama bu şimdiye kadarki giyim tarzını değiştir demek. hem de tam 2 sene sonra böyle bir şey dedi. sebebi de ailesi eminim. onlar da en açık giyinen bu şekilde giyiyor. aklınca onlara karşı mahcup olmamak için benim de o tarz giyinmemi istiyor. nişan falan düşünemiyorum şuan ben de.. dün sabahtan gece 2ye kadar mesajlaştık. omzun görünecekse evlenemeyiz'e geldi iş. o da inat ben ondan inat.. hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. türbanlı arkadaşlarım da var ama herkes birbirine saygı duyar. üzüldüğüm nokta 2 yıl geçtikten sonra böyle bir yaklaşımı olması. ben onun için aynı semte tayin istedim. şmdi aramızda 2 sokak var. bilseydim başka yere gider hayatıma bakardım. biilemiyorum.. gerçekten sevdiğinden kıskandığını düşünsem belki dikkat ederim ama bana göre ailesine karşı öyle olmamı bekliyor ve dini açıdan bakıyor. bu da benim zoruma gidiyor. :50:

destekleriniz için gerçekten teşekkürler arkadaşlar.. evet kapan demedi sadece yarım kollu ve uzun pantalonlar giy dedi. ama bu şimdiye kadarki giyim tarzını değiştir demek. hem de tam 2 sene sonra böyle bir şey dedi. sebebi de ailesi eminim. onlar da en açık giyinen bu şekilde giyiyor. aklınca onlara karşı mahcup olmamak için benim de o tarz giyinmemi istiyor. nişan falan düşünemiyorum şuan ben de.. dün sabahtan gece 2ye kadar mesajlaştık. omzun görünecekse evlenemeyiz'e geldi iş. o da inat ben ondan inat.. hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. türbanlı arkadaşlarım da var ama herkes birbirine saygı duyar. üzüldüğüm nokta 2 yıl geçtikten sonra böyle bir yaklaşımı olması. ben onun için aynı semte tayin istedim. şmdi aramızda 2 sokak var. bilseydim başka yere gider hayatıma bakardım. biilemiyorum.. gerçekten sevdiğinden kıskandığını düşünsem belki dikkat ederim ama bana göre ailesine karşı öyle olmamı bekliyor ve dini açıdan bakıyor. bu da benim zoruma gidiyor. :50:

siz zaten tayininizi ona göre ayarlamışsınız ve ne kadar fedakar olabileceğinizi göstermişsiniz
o bununla yetinmeyip fazlasını isteyerek sizi zorluyor anladığım kadarıyla... yani hayat tarzı açısından...
kıskançlık adı altında herşeye karışılmasına şahsen karşıyım zira eğer ki ben erkeklerle samimi olmuyorsam mesafemi koruyorsam zaten uyarılmaya ihtiyacım yoktur ki siz de zaten nerede nasıl davranmanız gerektiğini çok iyi bilirsiniz
işin dini yönünü tartışamayız herkesin görüşü kendine...
ama evleneceği kişinin örtünmesini ya da en azından anlattığınız şekilde giyinmesini istiyorsa, bunu size başta söylemeliydi biraz olsun belli etmeliydi sizi nasıl tanıdıysa hala o şekilde kabul etmeli saygı duymalı bana göre...
geleceğinizle ilili kararı siz ikiniz verebilirsiniz
hakkınızda hayırlısını dilerim

hem yaşam tarzlarında daha serbest olan bayanların muhafazakar erkeklerle evlenmesi hemde muhafazakar bayanların yaşam tarzlarında daha serbest olan erkeklerle evlenmesi içinde aynı mevzu sözkonusu.. Başlangıçta sorun değil gibi gözüksede ileride bu büyük bir sorun teşkil edecektir...Şuan size laf söz söyleyip,söylenmesine izin veren birisi ileride hem kendi isteklerine göre sizi yönlendirmeye çalışır hemde etrafınızdakilere laf söyleme ihtiyacını kendisinde görür..eğerki seviyorum bu konuların bizim ayrılmamıza neden olmasını istemiyorum diyorsanız kırılmamak için bir daha laf söylemelerine izin vermeden istedikleri gibi giyinin yapamayacaksanızda boşuna vakit kaybetmeyin,değişmedikleri gibi gün geçtikçe daha kırıcı,yıkıcı olurlar...Allah hakkınızda hayırlısını versin..

iş ciddiye binince mi aklına gelmiş senin kıyafetin?
ya da sevgilin kördü de gözü mü açıldı?

bir kıyafet konusundan ilişki bitirilmez ama sağlam bir konuşmaya sebep olur.
fedakarlık kişiyi değiştirmiyorsa sevgidendir aksi takdir de sadece karşıda ki insanı kalıba sokmakla kalır.

sınırınızı belli edin. işi baştan bilsin.
hangi sınırı zorlamaması gerektiğini ortaya koyun.

Taviz verme sakın değişme. Onun işine gelmiyosa ayrıl.. Onun ailesi kapalı diye sende kapalı giyinmek zorunda değilsin. Evlenince sorun olacağı erkek arkadaşının tavırlarından belli. Ailesi onu doldurucak o da istemiyo zaten senin açık giyinmeni hayatı zehir edecek sana. Bu böyledir değişmez canım. Evliliğe doğru adımlar atıyosun çok iyi düşün taşın..

Taviz verme sakın değişme. Onun işine gelmiyosa ayrıl.. Onun ailesi kapalı diye sende kapalı giyinmek zorunda değilsin. Evlenince sorun olacağı erkek arkadaşının tavırlarından belli. Ailesi onu doldurucak o da istemiyo zaten senin açık giyinmeni hayatı zehir edecek sana. Bu böyledir değişmez canım. Evliliğe doğru adımlar atıyosun çok iyi düşün taşın..
bence sorun ailesinde değil... belki ailesi çok saygılı ve kıza bişey demeyecekler ilk mesajda bir kişi demiş anne babası belki öyle değildir saygı duyarlar ama erkek ya... illa ki kendi kafasında kurup ailem beğensin derdi içine giriyordur
yani aile bahane o kendi kafasındaki kaıba sokmaya çalışıyor gibime geldi...

Daha şimdiden sizi yalnız başınıza bırakıp kaprinize laf söyleyenlere karşı savunamamış bahanesi de çok çocukça ayrıca. Demek ki aynı fikirde olmayacağınız hiç bir konuda o sizi kimseye karşı korumayacak bir kenara çekilecek hep beyfendi. Sonuçta kendisi şunu diyebilirdi bu onun tercihi karışmak size düşmez demek çok mu zor aynı görüşte olmasa bile?

Son düzenleme:
teşekkürler kızlar.. yapacak bir şey yok sanırım. önümde 2 seçenek var. ya ona ve ailesine ömür boyu itaat edecem ya da yolları ayıracam..

isteklerine uyacaksan evlen yoksa onu değiştiremezsin o da seni...

kavga dövüş gidersiniz yıpranırsınzı yol yakınken boşver bırak...

bakış açınız farklı aynı yerden değil tam ters noktalardan bakıyorsunuz

saygılı olsa belki idare edilir ama muhafazaar olup saygı gösteren erkek bence çok az sayıda...

daha şimdiden seni böyle değiştirmeye çalışan üstelikte savunmayan biriyle nasıl bir evliliğiniz olur ki acaba

bu büyük bir dert malesef evlilik hayatın zindan olabilir. Onun değişmesini bekleme. Ben senin yerinde olsam ayrılırdım. İnsanlar değişmez. Mutlaka gerçek yüzünü br gün görürsün değişse bile. Yazık etme kendine derim ben.

Açık bir insana kapan denmesi kapalı bir insanada açıl denmesi doğru bulmuyorum .Nişan kararını iyice bir düşün arkadaşım daha yolun başındasın şimdiden böyle olursa ileride başka sorunlarda olabilir.

merhaba kızlar canım sıkıldı yazmak istedim..
erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. ben en baştan beri düşünce olsun, hayata bakış, kıyafet vs hep nasılsam öyleydim.. ama o gün geçtikçe muhafazakarlaştı. ilk tanıştığımız günlerde beraber gezer, zaman zaman içerdik. sonradan içmemeye yemin etti, şimdi hem bana karışıyor hem içenlere laf söylüyor. bu aralarda kıyafetime takmış durumda. malum havalar çok sıcak ve şort tişört askılılar elbiseler giyiniyoruz. neymiş efendim onun ailesi kapalıymış evlenince öyle giyemezmişim. eğitimciyim ben zaten okulda ve çevremde dikkat ederim kıyafetlerime. ama yazın ya da aile içinde rahatım. ailem hiç karışmadı şimdi onun karışması çok batıyor.. yanlış anlaşılmasın başı örtmek falan değil de ne bilim uzun pantolon, yarım kol giyin diyor. bir keresinde bir yakını giydiğim kapriye laf etti ama hiç sesini çıkarmadı benimki.. neymiş kendinin savunmadığı şeye karşı beni savunamazmıiş. ya yarın bir gün ailesi bana laf eder de aramız bozulursa? ya dolduruşa getiirirlerse? giymesine giyerim de kendimden taviz verecek olmayı yediremiyorum, ben hep böyleydim :2:

ne yapcam.. şubatta nişan düşünüyoruz. böyle giderse nasıl olacak? acaba nişandan sonra belli olur mu evlenince nasıl davranacağı? bana göre bir erkek asla karısına laf ettirmemeli. benimki de diyor ki laf etmelerine imkan verecek şekilde giyme :41:

not: biliyorum sağlık, ölüm vs bir sürü derdin içinde benimki belki pek dert gibi olmayacak ama üzüldüm biirden paylaşasım geldi hanımlar..

Bak benim sevgilim ilk çıktığımız aylarda böyleydi. Sonra baktı ki diğer kızların yanında ben düzgün giyiniyorum,vazgeçti. Ama bi tanıdığımın da sevgilisi herşeyine ama herşeyine izin veriyordu kıyafet konusunda. 1 yıl oldu. Renkli oje sürmesine bile izin vermiyor. Dikkat çekiyormuş,muş,muş... Yani kimin ne olacağını bilemezsin ama senin ki seni daha da kısıtlar gibi geldi bana.

teşekkürler kızlar.. yapacak bir şey yok sanırım. önümde 2 seçenek var. ya ona ve ailesine ömür boyu itaat edecem ya da yolları ayıracam..

bak işte dediğim de bu... erkek hep kendine ve ailesine itaat edilsin ister ama kendisi zerre kadar çaba göstermez
misal sen de onda beğenmediğin bir yönü için eleştiri yap hatta ailenin beğenmeyeceği bir yönü için, de ki benim ailem böyle ve ben de savunmadığım düşünce konusunda arkanda duramam de, bak bakalım ne diyecek? emin ol diyeceği şey, beğenirsen beğen beğenmezsen ayrılalım ben değişmem kendimden ödün vermem der... o kendiyle ilgili konuda senden saygı bekler, kendiyle ilgili duurmlara karışılsın istemez ben buyum der ama sana elince iş değişir:50:
evlilik bana göre itaat değil, karşılıklı saygıdır ve sen bir ömür yanında olmak istediğin insanla ortak bir yaşam kuracaksın
bir ömür boyu istemediğin şekilde davranmak, senin kişiliğini sarsar, özgüvenini yerle bir eder
tabii hemen ayrılın demiyorum sadece gelecekle ilgili ciddi kararlar vermeden önce, konuşun, bir kere değil yüzbin kere düşünün
evlilik bu şakaya gelmez, sonradan gelişebilecek ayrılıklar daha da yıkım olur
hakkında hayırlısı...

bendede aynı dert var. bizde dört senedir birlikteyiz ilk üç sene yanında istediğim şekilde giyindim ama bu sene nedense değişti. sanırım o zamanlar yeniydik diye birşey demiyordu gerçek yüzünü göstermiyordu şimdi yavaş yavaş göstermeye başladı.ailesi kapalı bizim ailelerimiz tamamen birbirne zıt. yazın genelde hep şort giyerim etek giyerim eskiden hiç laf etmediği şortlarıma şimdi ediyor.buluştugmuzda surat asıyor.ben sen böyle oldgun sürece seninle evlenemem tarzında konuşuyor. ilerde bunların bize daha da sorun olucagının farkındayım ama ayrılma gibi bir durumuda asla düşünemem.bilmiorum nolucak

Senin de dediğin gibi...
Ya bir ortak nokta bulacaksın, isteklerine uyum sağlayacaksın ya da bitireceksin ilişkini.
Yoksa bu durum sürekli önünüze sorun olarak çıkacak.
Başka bir probleminiz yoksa, seviyorsan taviz verebilirsin bence...

Back
X