kıyafet sorunu..

Senin de dediğin gibi...
Ya bir ortak nokta bulacaksın, isteklerine uyum sağlayacaksın ya da bitireceksin ilişkini.
Yoksa bu durum sürekli önünüze sorun olarak çıkacak.
Başka bir probleminiz yoksa, seviyorsan taviz verebilirsin bence...

ileride iyice kapan derse kız napsın yani insan kişiliğinden vazgeçebilir mi? artı taviz karşılıklı olabilmeli bence... üstelik daha fazla taviz beklemeyeceğinin garantisi de yok

ben ortuluyum eskiden bi -afedersiniz- serefsiz acmaya calismisti beni ...hayatini yasa falan filan..ama ben biraktim onu ben buyum boyle oldugumu biliyordu..ayril cnm mutsuz olursun bu adamla..

bendede aynı dert var. bizde dört senedir birlikteyiz ilk üç sene yanında istediğim şekilde giyindim ama bu sene nedense değişti. sanırım o zamanlar yeniydik diye birşey demiyordu gerçek yüzünü göstermiyordu şimdi yavaş yavaş göstermeye başladı.ailesi kapalı bizim ailelerimiz tamamen birbirne zıt. yazın genelde hep şort giyerim etek giyerim eskiden hiç laf etmediği şortlarıma şimdi ediyor.buluştugmuzda surat asıyor.ben sen böyle oldgun sürece seninle evlenemem tarzında konuşuyor. ilerde bunların bize daha da sorun olucagının farkındayım ama ayrılma gibi bir durumuda asla düşünemem.bilmiorum nolucak

peki sen ne yaptın canım ona ayak mı uydurdun? ben onun istediği gibi giyinsem bile ileride bu istekleri artar biliyorum. zamanla daha da şey isteyebilir. ne var millete kendini göstermesen diyor. yani sanki ben millete kendimi gösterme meraklısıyım gibi konuşuyor..:50:

ileride iyice kapan derse kız napsın yani insan kişiliğinden vazgeçebilir mi? artı taviz karşılıklı olabilmeli bence... üstelik daha fazla taviz beklemeyeceğinin garantisi de yok

dediğin gibi canım ben taviz verdim zaten bazı şeylerde. mesela erkek kuaföre de karşı oldu bu sene.. ama benim ailemin karşı çıkacağı şeyleri o da yapıyor. benim ailem sana vermez bu şekilde deyince ben ailenle mi evleniyorum diyor..

çok içime dokunuyor.. benim onun için onca yaptığım maddi manevi yardımlar. onu seviyorum. hep destek oluyorum.
onun beni evlenmek için bazı şartlara dayandırması..
istediği gibi biri olsa mutlu olacak mı acaba. hiç düşünmüyor. namazında niyazında biriyle olsa bnm ona verdiklerimi verecek mi..:14:

şimdi üzülürsün ama sonra oh iyiki baştan kesmişim dersin..çok iyi düşün taşın 2 senede ne değişti nişan tarihi yaklaştıkça sana gerçek yüzünü göstermeye başladı işte aslında senin sevdiğin adam o değildi şu anki adamdı ama sana göstermedi onu.. ben senin yerinde olsam ayrılırdım ileride işe gitmenede izin vermez ailenle görüşmenede

Canım şimdi uyarım diye düşünüyorsun, işte seviyorum ne olcak şöyle giyinirim, şunu yapmam diyorsun,ama evlendikten sonra hep senden giden gidiyor sen taviz vercen, sen evet diyeceksin, sen uyum sağlayacaksın.Bu kıyafet konusundada böyle diğer konularda da. Sonra o kadar ağır geliyorki bu tavizler ve kendini tanıyamıyorsun. Ve erkeklerin istekleride sürekli artarak devam ediyor maalesef. Yani diyeceğim o ki baştan asla taviz vermemen gerekir. Beni böyle kabul etceksin diye direteceksin. etmiyorsa kendin bilirsin diyeceksin. tecrübeyle sabittir :((

annemle de konustum kızlar.. oturduğunuz yere göre giyinirsin tabi dedi. ha onun ailesine giderken şort giymezsin ama tatile gidince sort da giyersin askılı da..
tatil dönüşü adam akıllı konuşacam kızlar.. beni böyle kabul ediyorsan et etmiyorsan ben senle evlenemem dicem..
ama 2 yılımı alıp da böyle şeylerle karşıma geldiği için onu hiç bir zaman affetmem.. zaman ne kadar değerli bir şey ben onun için kaç kişiyi reddettim neler yaptım o çok iyi biliyor..

cnm bence kendinden taviz verme... eee madem ailenin hoşlanmadığı şeyler yapıyor ve sen onlar vermez böyle giderse diyorsun ben onlarla mı evlencem diyor, sen de de ki ben başkalarının isteğine göre değil lkendi doğrularıma göre yaşarım evlilik kısıtlama değil, karşılıklı saygı ve anlayışla bir ömrü birlikte paylaşmadır
bir de erkekler hazır cevap oluyorlar kendilerine gelince ama sana gelince dut yemiş bülbül olup susup oturmanı bekliyorlar
sen ben buyum bana saygı duymanı bekliyorum de...saygı yoksa sevginin anlamı kalmıyor bana göre...

ben ortuluyum eskiden bi -afedersiniz- serefsiz acmaya calismisti beni ...hayatini yasa falan filan..ama ben biraktim onu ben buyum boyle oldugumu biliyordu..ayril cnm mutsuz olursun bu adamla..

ya böyleleri çok, illa erkek ne derse o olcak senin ne düşündüğün önemli değil sanki senin aklın fikrin yok o senin yerine düşünüyor
bana da örtülü olduğum için saygı duyduğunu söyleyen ama benim hoşlanmadığım davranışlarda bulunmamı bekleyen kişilerle de karşılaştım kendimden taviz vermediğim için adım inatçı oldu
valla hiç çekilmez öylesi... neysem oyum fedakarlık insanın kişiliğinin ayaklar altına alınması değildir

annemle de konustum kızlar.. oturduğunuz yere göre giyinirsin tabi dedi. ha onun ailesine giderken şort giymezsin ama tatile gidince sort da giyersin askılı da..
tatil dönüşü adam akıllı konuşacam kızlar.. beni böyle kabul ediyorsan et etmiyorsan ben senle evlenemem dicem..
ama 2 yılımı alıp da böyle şeylerle karşıma geldiği için onu hiç bir zaman affetmem.. zaman ne kadar değerli bir şey ben onun için kaç kişiyi reddettim neler yaptım o çok iyi biliyor..

cnm 2 yıl çok uzun bir zaman hele ki ayrılınca daha da koyar ama bir de şöyle düşün
ya evlendikten sonra senden daha fazla taviz bekler ve bu evliliğinizin bitmesine sebep olursa?
bazı şeyleri geç olmadan halletmek daha doğru olmaz mı?
tamam tabii ki insan yerine göre giyinir ama buna sen karar vermelisin o değil, aile ziyaretlerinde tabii ki daha kapalı giyinrisin pantolon gömlek falan... ama bu saygıdan olmalı yoksa her ortamda sırf o istiyor diye değil

cnm 2 yıl çok uzun bir zaman hele ki ayrılınca daha da koyar ama bir de şöyle düşün
ya evlendikten sonra senden daha fazla taviz bekler ve bu evliliğinizin bitmesine sebep olursa?
bazı şeyleri geç olmadan halletmek daha doğru olmaz mı?
tamam tabii ki insan yerine göre giyinir ama buna sen karar vermelisin o değil, aile ziyaretlerinde tabii ki daha kapalı giyinrisin pantolon gömlek falan... ama bu saygıdan olmalı yoksa her ortamda sırf o istiyor diye değil

haklısın canım zaten ben dikkat ederim de ama işte tutturmuş omzun gorunmesin millet bakmasın diye. onceden böyle şeyler yoktu yeni yeni şeyler cıkarıyor walla..
dediğin gibi bir omur gecırmektense 2 yıl gıtsın neyleyim.. ona 2 yıl öncekine 3 yıl yaş 30a dayanıyor ama kısmet..

haklısın canım zaten ben dikkat ederim de ama işte tutturmuş omzun gorunmesin millet bakmasın diye. onceden böyle şeyler yoktu yeni yeni şeyler cıkarıyor walla..
dediğin gibi bir omur gecırmektense 2 yıl gıtsın neyleyim.. ona 2 yıl öncekine 3 yıl yaş 30a dayanıyor ama kısmet..
yaşı dert edersek ömür geçse de mutlu olamayız
sen ne yaşadıysan var bunda da bir hayır de ve ne kadar gülüp mutlu oldun ona bak,
yaşımız elbette geçiyor ama yaş geçiyor diyerek yanlış karar vermektense geç olsun güç olmasın demek daha doğru:34:

insan sevdiği için bazı şeylerden taviz verebilir tabi ki mantık dışı ve yanlış seyler değilse...pantolon,yarım kollu giydiniz diye kişiliksiz,silik biri olmazsınız tabi ki,ama bunun arkası mutlaka gelecektir örtünmeye kadar gidebilir..sıcak bakıyorsanız bilemem, ki buraya yazdığınıza göre istemiyorsunuz,zorla olacak şeyler değil bunlar.kapalı birine açıl demek kadar yanlıs herkesin hidayeti kendine...ha yok ailesine yakışın diyeyse o çok daha fena...

bazı arkadaşlar taviz ver demiş ama böyle birine taviz verilmez ki. Sizin de güveniniz sarsılmış olacak ki ileride daha cok sey isteyecek diyebiliyorsunuz. Bile bile kötü bir evliliğe adım atacak gibisiniz.

Birazcık dikkat et bu kadar kısa giyme demesi normal olabilir ısrar etmediği sürece. Ama sizin durum daha farklı geldi bana.

Son düzenleme:
Böyle ilişkiler çok etrafımızda kimileri kabul ediyor değişimi öyle mutlu olabiliyorlar..Eğer o değişim senin kişiliğine dokunuyorsa elbette taviz verme ki sevgilinin isteği anlık değil sürekli değişim işte o zaman sorun teşkil eder..Ama ufak tefek değişimlerse örneğin ben cesur giyinmeyi severim nişanlım mırın kırın etsede çok sesini çıkarmaz çünkü nerde ne giyeceğimi bilirim, gidip ailesinin yanında dekolte giyinip oturmam dolayısıyla kendimden taviz vermemiş olurum...Nişanlım mutlu ben mutlu sürer gider...Onu bu yönde bilinçlendirisen sorunu biraz çözmüş olursunuz ailesinin yanına giderken daha dikkatli olacağını ama normal zamanda karışmaması gerektiğini söylersin oda bunu kabul ederse çok problem kalmaz ortada..

Annem ile babamın hikayesi buna benziyor.
Ama annemin anne babası asla onu kolsuz askılıyla veya şortla dışarı çıkartmazmış. Gelenek görenek meselesi. Denize de boşsa mayoyla girermiş o zamanlar bikini de giyemezmiş.
Babamın annesi de gelenekçi ama daha çok cumhuriyet kadını. Tam atatürkçü. Annemin tarafından 5 kat fazla Atatürkçü. Yalnızca başını gelenekçi olarak bağlamış.
Babam evlenmeden önce hacca gitmiş. Geldiğinde düğünden hemen sonra annem başını kapatmak zorunda kalmış. Anneannem babaannem gençsin sen çocuğun olacak zor olacak öğretmensin o ne öyle gir çıkart çık tak demiş o da yeni yetme genç ya büyük sözü dinemiş bu yüzden açmış annem başını.

Sana bunu niye anlattığıma gelince...
Önceden söyle "Ben başımı istemediğim sürece kapatmamm beni asla zorlayamazsın... Ben istediğimi ölçülü bir şekilde giyinirim sakın ileride başımı ağrıtma" şeklinde konuş. Önceden bunları konuşman lazım. Eğer sana "Aa olmaz başını kapat cıkkk - bir evlenelim sonra konuşuruz- Bilmem artık ailem ne der-" Tarzı şeyler söylerse şimdiden dolabını baştan aşağıya değiştir canım... :31:

ah şu erkekler..
onların hayatını yaşamamıza ne kadar da meraklılar.
onların kalıplarına girmemizi ne kadar da çok istiyorlar.

taviz verme..
senın dünyana büyük bir tehdit bence bu isteği..

kızlar bişey diyimde şok olun benim gibi
halam psikolog kıyafetime babam laf etti köydeyiz diye dedim bayramda
halamda ben koca kadınım kocam askılı giymeme izin vermiyor bak yarm kollu giydim dedi :53:

evlenince daha kötü olucağı kesin
butarz konular önemsiz gibi görünsede
insana hayatı dar eder aranızdaki ilşkiyi yıprtaır
eğer işin içine aileside girerse mutsuz olursun
iyi düşün derim.

halamda ben koca kadınım kocam askılı giymeme izin vermiyor bak yarm kollu giydim dedi :53:

aman tanrım. Neyse kendi tercihi biz böyle olmayalım. Ezdirmeyelim kendimizi.

ya aslında bu tarz şeyler olabilir yani demek ki kocasıyla mutlu olmak için çok açık giyinmiyor ona göre bu çok büyük bir taviz değilmiş demek ki... sonuçta tavizin bir sınırı var enişten çok açık olmasını istemiyor halanın ama illa ki çok kapan da demiyor sınırını bildikten sonra aşılabilir ama konu sahibi arkadaşın durumu nişanlısının onu istemediği bişeye zorlaması bence...

4 senelik berbaberliğimi kapanmamak için bitirdim yok benım aılem kapalı yok şöyle yok böyle , kapanmak kotu bırsey degıl ama benım tam kafama yatmısken bana kaldırıp kapanmazsan ailemi senı ıstemeye gondermem dıyen adamdan bir halt olmaz dedım ayrıldım köpek gibi peşimde koştu ama affetmem ben iyikide affetmemısım dünyalar tatlısı bir kocam var eşim bitanem her şeyim çok sevıyorum onu . . . Eşim acıklıgı sevmez ama kapan dıye de zorlamadı sağolsun zorlasa yıne aynı tepkımı verırdım o ayrı konu bence kişilikle alakası var eltimin biri kapalı biri çarşaflı ben acıgım kaynanam kapalı anlayacagınız bu iş karsıınızdakı ınsanda bitiyor . Eşim bir şeyi giymemi istemıyorsa giymem ben bunu taviz larak görmüyorum çünkü ama baskı her zaman geri teper

Back
X