kıyafet sorunu..

Erkek arkadaşın ilerde nasıl olacağının sinyalini vermiş,
Ben haklı görmediğim bir konuda seni savunamam demiş,
Şimdi bu sorun kıyafet, yarın öbür gün başka bir şey olur,
Sana laf geldiğinde yalnız kalırsın.
Başkalarının sana laf söylemesine fırsat vermemeliydi,
Diğerleri yüz bulursa herşeyi söyler çünkü.
seni haksız gördüyse başbaşa konuşur, bir orta yol bulurdunuz.

Ben en çok bu kısma takıldım.

4 senelik berbaberliğimi kapanmamak için bitirdim yok benım aılem kapalı yok şöyle yok böyle , kapanmak kotu bırsey degıl ama benım tam kafama yatmısken bana kaldırıp kapanmazsan ailemi senı ıstemeye gondermem dıyen adamdan bir halt olmaz dedım ayrıldım köpek gibi peşimde koştu ama affetmem ben iyikide affetmemısım dünyalar tatlısı bir kocam var eşim bitanem her şeyim çok sevıyorum onu . . . Eşim acıklıgı sevmez ama kapan dıye de zorlamadı sağolsun zorlasa yıne aynı tepkımı verırdım o ayrı konu bence kişilikle alakası var eltimin biri kapalı biri çarşaflı ben acıgım kaynanam kapalı anlayacagınız bu iş karsıınızdakı ınsanda bitiyor . Eşim bir şeyi giymemi istemıyorsa giymem ben bunu taviz larak görmüyorum çünkü ama baskı her zaman geri teper

ne mutlu size, Allah daim etsin...
işte bu güzel bişey yani saygı çok öenmli saygı gördüğünü hisseden insan karşısındake de saygı gösterip birbirinin tavsiyelerine kulak verir
sen sınırlarını bildikten sonra eşin de zorlamadıktan sonra mutlu mesut yaşarsınız
ileride kapanmak istersen bu içinden geldiği için olmalı eşin ya da başkası istediği için değil
Allah bir ömür mutlu etsin maşallah diyorum:nazar:

ne mutlu size, Allah daim etsin...
işte bu güzel bişey yani saygı çok öenmli saygı gördüğünü hisseden insan karşısındake de saygı gösterip birbirinin tavsiyelerine kulak verir
sen sınırlarını bildikten sonra eşin de zorlamadıktan sonra mutlu mesut yaşarsınız
ileride kapanmak istersen bu içinden geldiği için olmalı eşin ya da başkası istediği için değil
Allah bir ömür mutlu etsin maşallah diyorum:nazar:

Amin , çok teşekkür ederim size güzel yorumunuzdan dolayı . . . Allah herkese nasip etsin :16:

Böyle ilişkiler çok etrafımızda kimileri kabul ediyor değişimi öyle mutlu olabiliyorlar..Eğer o değişim senin kişiliğine dokunuyorsa elbette taviz verme ki sevgilinin isteği anlık değil sürekli değişim işte o zaman sorun teşkil eder..Ama ufak tefek değişimlerse örneğin ben cesur giyinmeyi severim nişanlım mırın kırın etsede çok sesini çıkarmaz çünkü nerde ne giyeceğimi bilirim, gidip ailesinin yanında dekolte giyinip oturmam dolayısıyla kendimden taviz vermemiş olurum...Nişanlım mutlu ben mutlu sürer gider...Onu bu yönde bilinçlendirisen sorunu biraz çözmüş olursunuz ailesinin yanına giderken daha dikkatli olacağını ama normal zamanda karışmaması gerektiğini söylersin oda bunu kabul ederse çok problem kalmaz ortada..

ben öyle dedim canım.. zaten eskisi gibi miniler falan giymiyorum. senin ailene gidince de dikkat ederim gerekirse yarım kol giderim dedim. ama tatil yerinde (benim ailem tatil beldesinde yaşıyor) yada annemlere gidince rahat giyerim dedim. mırın kırın hala. millete kendini gösterme merakındasın deyip beni çıldırdıyor..

Erkek arkadaşın ilerde nasıl olacağının sinyalini vermiş,
Ben haklı görmediğim bir konuda seni savunamam demiş,
Şimdi bu sorun kıyafet, yarın öbür gün başka bir şey olur,
Sana laf geldiğinde yalnız kalırsın.
Başkalarının sana laf söylemesine fırsat vermemeliydi,
Diğerleri yüz bulursa herşeyi söyler çünkü.
seni haksız gördüyse başbaşa konuşur, bir orta yol bulurdunuz.

Ben en çok bu kısma takıldım.

aynen canım ben de buna taktım. ben bekledim ki desin ya o zaman akıl edemedim sana laf gelmez merak etme falan. ama o aynen savunamam dedi..
zaten evlenince deli gibi borç harç edinecez. zaten romantik duygusal vs değil. ona tutunma sebebim sadece sevgim. onu da bana baskı yaparak bitirirse ilerde çok zor günler beni bekler diye korkuyorm.. :50:

Bu konuda erkekler daha önce ne düşünüyosa evlendiktn sonrada öyle düşünür.Sakın değiştiririm evlendikten sonra diye düşünme.Ona göre artık ya giyimini değiştir ya da iyi düşün derim sorun olabilir.

ya böyleleri çok, illa erkek ne derse o olcak senin ne düşündüğün önemli değil sanki senin aklın fikrin yok o senin yerine düşünüyor
bana da örtülü olduğum için saygı duyduğunu söyleyen ama benim hoşlanmadığım davranışlarda bulunmamı bekleyen kişilerle de karşılaştım kendimden taviz vermediğim için adım inatçı oldu
valla hiç çekilmez öylesi... neysem oyum fedakarlık insanın kişiliğinin ayaklar altına alınması değildir

evet canım aynen öyle.. başkasının demesiyle 40 yıllık alışkanlıklar değişemezki pat diye.. insanın gururunu incitiyolar ama farkında bile değiller.. kendilerine şunu yapma desen ortalığı ayağa kaldırırlar.. erkek milleti işte, kadınları anlamak zor derler ama onları anlamak daha da zor!

merhaba kızlar canım sıkıldı yazmak istedim..
erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. ben en baştan beri düşünce olsun, hayata bakış, kıyafet vs hep nasılsam öyleydim.. ama o gün geçtikçe muhafazakarlaştı. ilk tanıştığımız günlerde beraber gezer, zaman zaman içerdik. sonradan içmemeye yemin etti, şimdi hem bana karışıyor hem içenlere laf söylüyor. bu aralarda kıyafetime takmış durumda. malum havalar çok sıcak ve şort tişört askılılar elbiseler giyiniyoruz. neymiş efendim onun ailesi kapalıymış evlenince öyle giyemezmişim. eğitimciyim ben zaten okulda ve çevremde dikkat ederim kıyafetlerime. ama yazın ya da aile içinde rahatım. ailem hiç karışmadı şimdi onun karışması çok batıyor.. yanlış anlaşılmasın başı örtmek falan değil de ne bilim uzun pantolon, yarım kol giyin diyor. bir keresinde bir yakını giydiğim kapriye laf etti ama hiç sesini çıkarmadı benimki.. neymiş kendinin savunmadığı şeye karşı beni savunamazmıiş. ya yarın bir gün ailesi bana laf eder de aramız bozulursa? ya dolduruşa getiirirlerse? giymesine giyerim de kendimden taviz verecek olmayı yediremiyorum, ben hep böyleydim :2:

ne yapcam.. şubatta nişan düşünüyoruz. böyle giderse nasıl olacak? acaba nişandan sonra belli olur mu evlenince nasıl davranacağı? bana göre bir erkek asla karısına laf ettirmemeli. benimki de diyor ki laf etmelerine imkan verecek şekilde giyme :41:

not: biliyorum sağlık, ölüm vs bir sürü derdin içinde benimki belki pek dert gibi olmayacak ama üzüldüm biirden paylaşasım geldi hanımlar..

ya sonucta bu kisisel tercih özgürlük var bu ülkede kimse kimseye karısamaz.Ailen kısıtlıyorsa seni sonra evleneceğini düsündüğün adamın kısıtlaması normal karsılanabilir bence.
Sonucta ailende rahat değildir aile kuracağın kiside bu yüzden rahat adapte olabilirsin ama cok zıt kutuplarsınız anlattığına göre.Evlendikten sonra belki ailesine yakısman icin farklı giyinmenide teklif edebilir sac kapama vs. gibi istemeyerek yapacağın seyler icin adım atma bence.

Bu konuda erkekler daha önce ne düşünüyosa evlendiktn sonrada öyle düşünür.Sakın değiştiririm evlendikten sonra diye düşünme.Ona göre artık ya giyimini değiştir ya da iyi düşün derim sorun olabilir.

haklisiniz arkadaslar.. zaten öyle adam akıllı ilgi de göstermez. bir tartışsak falan da hep beni suçlar. hiç kendine bakma gibi huyu yoktur. artık bıraktım gitti. kendi bilir. ben olduğum gibi kabul etmeyecekse kendi kaybeder.. ben onunla evlenirsem zaten ailemin karşı çıkmasıyla uğraşıcam. böyle şeyler yapmasa kimseyi karıştırtmam. ama şimdi gvenemiyorum. ben aileme karşı gidip onunla evlenir de mutsuz olursam ne olur? hem ailem mutsuz olur hem de sürekli biz sana dedik derler.. demeseler bile öyle düşündüklerini bilirim.. bana çok değer vermeli. bu da saygı ve sevgiyle olmalı. kıyafetlerime karışarak saygının olmadığını gösterdi zaten..:50:

haklisiniz arkadaslar.. zaten öyle adam akıllı ilgi de göstermez. bir tartışsak falan da hep beni suçlar. hiç kendine bakma gibi huyu yoktur. artık bıraktım gitti. kendi bilir. ben olduğum gibi kabul etmeyecekse kendi kaybeder.. ben onunla evlenirsem zaten ailemin karşı çıkmasıyla uğraşıcam. böyle şeyler yapmasa kimseyi karıştırtmam. ama şimdi gvenemiyorum. ben aileme karşı gidip onunla evlenir de mutsuz olursam ne olur? hem ailem mutsuz olur hem de sürekli biz sana dedik derler.. demeseler bile öyle düşündüklerini bilirim.. bana çok değer vermeli. bu da saygı ve sevgiyle olmalı. kıyafetlerime karışarak saygının olmadığını gösterdi zaten..:50:
evet saygı çok önemlidir bence de...
hem o sana mırın kırın ettiğine göre seni kafasındaki şekle sokmaya çalışıyor gibime geldi
ve yukarıda anlattıklarına bakılırsa, inan ileride çok daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz, bu tavizlerin sonu gelmez ve her taviz verdiğinde içinden bişeyler kopacak, özgüvenin ve özsaygın azalacak en sonunda da her şeye tamam diyen ama mutsuz olan bir birey olacaksın
bak sana ayrıl ayrılma demek bana düşmez ben sadece öngörüde bulundum
sevgi çok kutsal ve güzel bir duygu ama tek başına sevgi yetmeyebilir çünkü sevgi saygı ve hoşgörüyle yoğruldukça güzelleşir
sen ona olan sevgini, onun isteklerini yaparak gösteriyorsun peki o senin beklentilerini karşılıyor mu? eğer karşılamazsa, sen yeterince sevilmediğini hissedersin ve bu da sendeki sevgiyi de yer bitirir
iyi düşün, hayat senin hayatın ama bir yandan aile de önemlidir onları karşına alma derim sonu ne kadar kötü de bitse, en azından vicdanın rahat olur ailem yanımda ve onları üzmedim diye...
hakkında ne hayırlıysa o olsun

teşekkürler LİLY86 :34:
bizim onümüzde şubata kadar olan bir süreç var.. zaten şu son yaşadıklarımızdan dolayı içimden bir şeyler koptu gitti.. daha önceden acaba deyip bakmamıştım ama şimdi dışarıdan izleyip gözlemliyecem.. asla da onun istediği gibi biri olmayacağımı davranışlarımla belli edecem.. ısrar ederse de olmaz bu iş diyecem.. zaten kaderci biri. üzüleceğini sanmam kaderim böyleymiş demek hayırlısıymış falan der gider gibime geliyor.

teşekkürler LİLY86 :34:
bizim onümüzde şubata kadar olan bir süreç var.. zaten şu son yaşadıklarımızdan dolayı içimden bir şeyler koptu gitti.. daha önceden acaba deyip bakmamıştım ama şimdi dışarıdan izleyip gözlemliyecem.. asla da onun istediği gibi biri olmayacağımı davranışlarımla belli edecem.. ısrar ederse de olmaz bu iş diyecem.. zaten kaderci biri. üzüleceğini sanmam kaderim böyleymiş demek hayırlısıymış falan der gider gibime geliyor.

rica ederim:34:
kaderci olmak tabii ki inancımız gereği olması gerekir (kendi açımdan söylüyorum yoksa herkesin düşüncesine saygım sonsuz yanlış anlaşılmasın)
ama nasip değilmiş demek kadercilikten çok saldım çayıra mevlam kayıracılıktır
kadere inanan bir insan elinden geleni yapar ve sonrasını Allah'a bırakır yoksa rüzgar nereye esiyorsa o yöne gitmek değil, sen hiç çaba gözterme sonra da kader de, olcak iş mi?

rica ederim:34:
kaderci olmak tabii ki inancımız gereği olması gerekir (kendi açımdan söylüyorum yoksa herkesin düşüncesine saygım sonsuz yanlış anlaşılmasın)
ama nasip değilmiş demek kadercilikten çok saldım çayıra mevlam kayıracılıktır
kadere inanan bir insan elinden geleni yapar ve sonrasını Allah'a bırakır yoksa rüzgar nereye esiyorsa o yöne gitmek değil, sen hiç çaba gözterme sonra da kader de, olcak iş mi?

kadere ben de inanırım zaten canım.. hatta onunla tanışmamızın gerçekten kader olduğuna inanıyorum. yeri ve zamanı öyle ayarlanmış gibiydi ki.. ama aynen dediğin gibi elinden geleni yapmak da gerekir. kaderim buymuş deyip her şeyi sineye çekmiyoruz sonuçta. çaba gösteriyoruz umudumuzu yitirmiyoruz.. geri kalanı da dediğin gibi Allah'a bırakıyoruz. ama onun kolayına gelecektir kader deyip üzülmemek. zaten erkeklerin üzüldüğünü pek sanmam. pişman olurlar o da kaybettiği gibisini bulamadığından.

kadere ben de inanırım zaten canım.. hatta onunla tanışmamızın gerçekten kader olduğuna inanıyorum. yeri ve zamanı öyle ayarlanmış gibiydi ki.. ama aynen dediğin gibi elinden geleni yapmak da gerekir. kaderim buymuş deyip her şeyi sineye çekmiyoruz sonuçta. çaba gösteriyoruz umudumuzu yitirmiyoruz.. geri kalanı da dediğin gibi Allah'a bırakıyoruz. ama onun kolayına gelecektir kader deyip üzülmemek. zaten erkeklerin üzüldüğünü pek sanmam. pişman olurlar o da kaybettiği gibisini bulamadığından.

evet çaba göstermezler herşeyi senden beklerler ama istediklerini yapmadığın için kötü sen olursun bu iş bitince de adı kader olur
Allah doğru yoldan ayırmasın
yaşanan her olay, bizde izler bırakıyor bu izler de bizi olgunlaştırıyor

öyle LİLY.cim.. bunları da tecrübe etmek gerekiyormuş.. demek ki neymiş en ufak bir hatası olanla devam etmemek lazımmış.. ilk görüştüğümüz sene sonuna doğru da birkaç canımı sıkan şey ypmıştı ama sonra düzeldi. eğer o zaman bitirseydim şuan başka bir yerde başka insanları tanıyor olacaktım. yanıbaşına tayin istememiş olurdum..

bir erkeğin hayatta en değer verdiği şey sizce sevdiği insan mı olmalı normalde? hani ailesi falan olur da bir eşyası olur mu ki? benden çok değer verdiği bir eşyası var mesela :53:

Bak canım sana burda tecbrube konusuor 4 yıllık ılıskım vardı ve bende bunları yasadım..

bu adamdan sana hayır gelmez evlenınce kapanmanı ıstıcek . ayrıca bı yakını kaprıne ne hakla laf soluo ve o nasıl susabılıo.

kendını yakma.

Aynı kaderi yaşıyoruz...Bende daha yeni tanıştıgımız zaman istediğim gibi giyinirken şimdi atlet,tayt,etek giyinemiyorum.İstesem onu ezer,giyerim tabi dee....ne zaman bunu yapsam içinden çıkılmayacak kavgaların,tartışmaların içinde buldum kendimi.

Aynen seninki gibi benim sevgilimin bir yakını da benim kırmızı ojelerime laf etmişti.
Beni uzaktan görüp,ben gittikten sonra senin gibi bir osmanlı erkegine böyle tırnakları boyalı birini yakıştıramadım demiş sevgilime.Sevgilim bana hiçbir sey söylemedi ama sonucta erkek,eminim ki utanmıstır içten içe.

İlişkimizde huzurlu olalım diye bütün istemediği seylerden vazgeçtim ama hiç içime sinmiyor.Bu adam ilerde evlendiğimizde daha ne gibi kısıtlamalar getirir düşüncesiyse çok korkutuyor beni..

Son düzenleme:
Farklı hayat görüşleri bir evlilikte çok zor olur kanaatındeyım... Benım cevremde hep çok muhafazakarlar var, ben geri çekiyorum kendımı, hayırlısı...

Bak canım sana burda tecbrube konusuor 4 yıllık ılıskım vardı ve bende bunları yasadım..

bu adamdan sana hayır gelmez evlenınce kapanmanı ıstıcek . ayrıca bı yakını kaprıne ne hakla laf soluo ve o nasıl susabılıo.

kendını yakma.

:14:

Aynı kaderi yaşıyoruz...Bende daha yeni tanıştıgımız zaman istediğim gibi giyinirken şimdi atlet,tayt,etek giyemiyorum.İstesem onu ezer,giyerim tabi dee....ne zaman bunu yapsam içinden çıkılmayacak kavgaların,tartışmaların içinde buldum kendimizi.

Aynen seninki gibi benim sevgilimin bir yakını da benim kırmızı ojelerime laf etmişti.
Beni uzaktan görüp,ben gittikten sonra senin gibi bir osmanlı erkegine böyle tırnakları boyalı birini yakıştıramadım demiş sevgilime.Sevgilim bana hiçbir sey söylemedi ama sonucta erkek,eminim ki utanmıstır içten içe.

İlişkimizde huzurlu olalım diye bütün istemediği seylerden vazgeçtim ama hiç içime sinmiyor.Bu adam ilerde evlendiğimizde daha ne gibi kısıtlamalar getirir düşüncesiyse çok korkutuyor beni..

:50: aynı kaderi paylaşıyoruz gerçekten.. ne olacak bu böyle ama yaa. ben ailemden böyle görmedim ki. ona tutunmamın tek ama tek sebebi seviyor olmam. maddi manevi yıpranacağım ilerde belki. eğer o sevgi de biterse hayat çekilmez olabilir.. ben istemedği her şeyden vazgeçemiyorum canım kabullenemiyorum.. olay çıkıyor yine giyiyorum ama ilerde problem olacak.. şuan nişanlı bile değiliz..

Farklı hayat görüşleri bir evlilikte çok zor olur kanaatındeyım... Benım cevremde hep çok muhafazakarlar var, ben geri çekiyorum kendımı, hayırlısı...

benim çevrem de öyle.. hayır ben herkese saygılıyımdır hristiyanına bile. ama evleneceğim kişi aynı fikirde olsun isterdim.. malesef erkek arkadaşımla zıttız..

haklısınız sanırım :50: ama bana yapılan haksızlık. en baştan beri bas bas söylüyorum. ben böyleyim ailem böyle diye. 2 yıl sonra adam geliyor bundan böyle değiş diyor. ailesi üzülürmüş. ben kendimden taviz versem de benim ailem üzülcek.

al sevgilini karsina açik açik herseyi konusun, senden ne gibi beklentileri var nasil bir es nasil bir iliski nasil bir aile istiyor hepsini konusun, yapabileceklerini de yapamayacaklarini da soyle ona gore ilerde ikiniz de mutsuz olmayin yol yakinken donun. Kiyafet diyip geçme bir bayan için Şık olmak, guzel olmak en azindan kendini oyle hissetmek mutlu olmak demek. Eger "kapali" giyinmek gelmiyorsa içinden isin zor... Dusunsene ailenden biri evlenecek herkes çok Şık ve guzel gorunuyo ama sen kendini hiç oyle hissetmiyorsun eski gunlerini kiyafetlerini ozluyorsun pismansin ama is isten geçti evlendin belki çocugun bile var... disardan belli olmasa da bi yerde mutsuzsun...
bu arada ailesi de seni oldugun gibi kabul edecek bir zihniyete sahip degilse sevgilin karismazsa bile ailesi onu etkiler ve hatta seni dislayabilirler...

Not : Nedir bu ya lutfen artik herkes karsidakini oldugu gibi sevsin kabul etsin, insanligini sevsin iiligini sevsin humanist bir felsefeyle...

Back
X