kıyaslanmak

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
eminim çoğu ailede yaşanıyodur bu problem.annenin babnın çocuğunu sürekli diğerleriyle kıyaslanması.bu bizim ailede haddinden fazla var.özellikle annem.birinin çocuğundan bahsederken ismini söylemez falancanın doktor oğlu kaymakam kızı diye bahseder.sanki bana laf sokmaya çalışır gibi.üniversite okumama rağmen bölümüm beğenmediği için bi benim çocuğm okumadı der.babamn tarafından bi kız var tıp fakültesi okuyo.sürekli onu anlatırlar. çok zeki çok çalışkan en ufak bi kağıt parçasındaki yazıları bile alır okur .sen neden böyle değilsin der.başka çocukalrın başarı hikayelerini dinlemekle büyüdüm.ilginçtir hiç bizman hırs yapmadım sadece o çok üstün zekalı başarlı çocukları kıskandım.onlardan nefret ettim bi suçları olmadığını bildiğim halde.ve kendimi herzaman eksik aptal hissettim.belkide bu yüzden hırs yapmadım gerizekalıydm ben çünkü eksiktim onlar gibi olamazdım hiçbizaman ne yaparsam yapayım.şimd ihayattan en büyük isteiğim anne ve babamın bana özenle aşıladığı bu aşağlk kompleksinden kurtulmak.kendmi değerli hissetmek bişeyleri başarabilceğime inanmak.

eminim çoğu ailede yaşanıyodur bu problem.annenin babnın çocuğunu sürekli diğerleriyle kıyaslanması.bu bizim ailede haddinden fazla var.özellikle annem.birinin çocuğundan bahsederken ismini söylemez falancanın doktor oğlu kaymakam kızı diye bahseder.sanki bana laf sokmaya çalışır gibi.üniversite okumama rağmen bölümüm beğenmediği için bi benim çocuğm okumadı der.babamn tarafından bi kız var tıp fakültesi okuyo.sürekli onu anlatırlar. çok zeki çok çalışkan en ufak bi kağıt parçasındaki yazıları bile alır okur .sen neden böyle değilsin der.başka çocukalrın başarı hikayelerini dinlemekle büyüdüm.ilginçtir hiç bizman hırs yapmadım sadece o çok üstün zekalı başarlı çocukları kıskandım.onlardan nefret ettim bi suçları olmadığını bildiğim halde.ve kendimi herzaman eksik aptal hissettim.belkide bu yüzden hırs yapmadım gerizekalıydm ben çünkü eksiktim onlar gibi olamazdım hiçbizaman ne yaparsam yapayım.şimd ihayattan en büyük isteiğim anne ve babamın bana özenle aşıladığı bu aşağlk kompleksinden kurtulmak.kendmi değerli hissetmek bişeyleri başarabilceğime inanmak.

Canım ne demek ben gerizekalıyım aptalım ya.. Sen de çok akıllı ve başarılı bir insansın eminim ben buna. Önemli olan başarılı olmak değil mutlu olmak, mutlu bir hayata sahip olmak..

Herkesin ilgi alanı, zekası, kapasitesi farklıdır. Herkes doktor olamaz, eczacı olamaz, mühendis olamaz. Eminim senin okuduğun bölümde çok güzeldir, sıkma sen canını. İlgi alanlarını keşfet, kurslara git, arkadaşlarınla gez dolaş, derslerine iyi çalış ve çok başarılı ol kendi mesleğinde. Potansiyelini farket ve ilerde pişmanlık duyacağın hatalar yapma kendine ve geleceğine dair. Sonra geçersin ailenin karşısına, meydan okursun. :)) Siz bana güvenmediniz ama ben başarılı oldum dersin, utanırlar yaptıklarından..

canım her zeki insan,ya da her insan tıp,mühendislik,hukuk okuyacak değil ya..
aileni hoşgör bence..seni hırslandırmak için laf aralarında söylenen basit ve gereksiz cümleler olarak düşün..
sen kendini değerli ve özel hissedip,etrafına hissettiremezsen bu düşüncelerden kurtulamazsın..
okuduğun bölümü en iyi şekilde bitir ve iş hayatına atıl..
kariyerini tamamla..o zaman da bizim çalışkan,okumuş kızımız diye dolanırlar etrafta..

Anneminde bana ovdugu iki kisi vardi.

Ben okudum meslegimi elime aldim hala annemin sag koluyum

Bu iki kiside hayirsz cikti ailelerine ne gelirler, ne bakarlar

Hayat bu kimin ne olacagi belli olmaz

Kiyaslanmak nefret ettigim seydir benimde

Cunku herkesin ozel bir yani vardir

canım benim ailem de öyle eğer ilk dönem 4 dersten kaldıgımı duysalar beni okuldan alırlardı herhalde. Ama hiç söylemedim onlara yazın başka şeyler yapıyor geziyor gibi göründüm gittim yaz okuluna 3 tanesini verdim derslerimin hem de en iyi notlarla. Ben artık kulaklarımı tıkadım onlara. Gercekten tek caresi bu. Tıka kulaklarını bak keyfine, hıı evet öyle de geç. Yani ben onlara durumu anlatsam ya da yaz okuluna gittiğimi her sabah evden cıkarken huzursuzluk yasatacaklardı ve ben belki de yeniden kalacaktım derslerimden. Ben zayıf bir insanım ne zaman kilolu kız görseler onunla kıyaslarlar. Sakar bir insanım hep becerikli kızlarla kıyaslanırım. Hafızam kuvvetli değildir hep kıyaslanırım. Artık hiiiç ama hiiç takmıyorum. Bu hayat senin hayatın ve kimsenin bunu yerle bir etmesine izin verme..

bence sen gayet normalsin.
asıl annende aşağılık kompleksi var. o da kendi sorunu.
sen hayatını kurtar, o da falancanın doktor oğlu filancanın kaymakam kızından medet umsun artık.

Canım benim yaa ah bu bilinçsiz ebeveynler ne kadar zarar
Verdiklerinin farkında değiller benim annemde çok kiyaslardi bizi hepimizide hiç takdir etmezdi aşağılık komleksini öyle bir asilamiski en cokta bana ve abime anlatamam üzülme boş ver konuşsun dursunlar zamanla anlarlar hata yaptıklarını buna emin ol.

inanın ezik hissetmemek elde değil.sürekli istedeikleri gibi bi evlatlarının olamamsından yakınıyolar.çok üzülüyorum.hırçınlaşıyorum bazen.tartışma çıkıyo.empati kurmaları için bende arkadşlarımın annelerni babalarını anlatıyorum ozmanda nankör evlat oluyorum onları beğenmiyo oluyorum.off napaym ben.psikologa psikaytrste bile gittim aşalğk kompleksi yüzünden ama sağolsunlar ilaç yazıp gönderdiler.hiçbi işe yaramadı.kendimi nasıl olduğum gibi kabul edebilirim nasıl sevebilirim kendimi ??

inanın ezik hissetmemek elde değil.sürekli istedeikleri gibi bi evlatlarının olamamsından yakınıyolar.çok üzülüyorum.hırçınlaşıyorum bazen.tartışma çıkıyo.empati kurmaları için bende arkadşlarımın annelerni babalarını anlatıyorum ozmanda nankör evlat oluyorum onları beğenmiyo oluyorum.off napaym ben.psikologa psikaytrste bile gittim aşalğk kompleksi yüzünden ama sağolsunlar ilaç yazıp gönderdiler.hiçbi işe yaramadı.kendimi nasıl olduğum gibi kabul edebilirim nasıl sevebilirim kendimi ??

psikiyatra gittin aşağılık kompleksin yüzünden ve o da ilaç yazıp gönderdi.
o psikiyatra güzel bir selam göndermek lazım şimdi ama neyse.
yani anne babanın seni başkalarının çocuklarıyla kıyaslayıp seni beğenmemelerini normal buldu da senin bundan rahatsız olmanı önlemek için ilaç verdi.
anne ve babanı çağırıp görüşmedi mi.

bak canım, aşağılık kompleksinin ne olduğunu bi araştır.
bu sorunu olanların en belirgin özelliği başkalarını beğenmemeleri ve hep eleştirecek bişey bulmalarıdır.
bu durumda seninkilerde var o sorun kesin.

onlar senin üstünde kurdukları bu baskı sonucunda, kendini değersiz hissetmeni sağlamışlar bu kadar basit.
kendini sevmek ayrı bir konu. dozu kaçarsa o da başka bir psikolojik sorundur zaten.
insanın kendinde sevdiği ve sevmediği şeyler olur.
heryönüyle kendini bitane zannedenler yada öyle gösterenler de aşağılık kompleksi olanlar ayrıca.
dört dörtlük kimse yok. olmak zorunda da değilsin.
bırak beğenmeyen almasın.

psikiyatr ilaç tedavisi yapar hastayı dinleyip yönlendiren psikologtur..diye biliyorum ben..

psikoloğun ilaç yazma yetkisi yok da ondan canım. çünkü tıp doktoru değiller.
psikiyatrlar ilaç tedavisi yapar tabi ama hastayı dinleyip anlayıp yönlendirmez diye bişey yok. mümkünmü sadece ilaç yazıp göndermesi.
yoksa ilaç verme işini eczacılar da yapardı değil mi.

psikoloğun ilaç yazma yetkisi yok da ondan canım. çünkü tıp doktoru değiller.
psikiyatrlar ilaç tedavisi yapar tabi ama hastayı dinleyip anlayıp yönlendirmez diye bişey yok. mümkünmü sadece ilaç yazıp göndermesi.
yoksa ilaç verme işini eczacılar da yapardı değil mi.

annem hemşire olduğu için ve yıllarca psikiyatri servisinde devlet hastanesinde çalıştığı içiin benim gördüğüm bu..adam ne derdin var diyo başka bişey söylemeden reçete yazıyo ve hastanenin psikoloğundan randevu almasını istiyor..ama özele yada adamın muayenehanesine giderse psikiyatr da hem dinler hem reçete yazar..

sosyal medyada dolaşan bir yazı varya populer belk okumuşsunuzdur.
anneniz size onları övdüğünde; siz de: "bak analar neler doğuruyor sende iş yok" deyiverin :27:

şaka bi yana da çoğu anne baba böyledir. çok takılmamaya çalış.
sen yetersiz bir insan değilsin. sadece ailenin pedagojiden haberleri yok.

Son düzenleme:
devlet hastanesine gittim ben.çok kalabalık olduğu için psikolog yalnızca 5 dk sını ayırdı.belkide daha az.psikayristse 2 3 dk maksimum.ilaç verdi 1 ay sonra yine gel dedi.gittim var mı bi gelişme dedi yok dedim aynı ilacı tekrar yazdı.hiçbişey sormadı daha.suratsızında tekiydi daha kötü hissettim gitmedim bidaha.
ilacı psikolog yazmadı yanlış ifade ettmişim kusura bakmayın.

sosyal medyada dolaşan bir yazı varya populer belk okumuşsunuzdur.
anneniz size onları övdüğünde; siz de: "bak analar neler doğuruyor sende iş yok" deyiverin :27:

şaka bi yana da çoğu anne baba böyledir. çok takılmamaya çalış.
sen yetersiz bir insan değilsin. sadece ailenin pedagojiden haberleri yok.

haha çok huşma gitti bu sozz :))))

Ay o insanların da binbir türlü başka sorunları var emin ol kimse kimseden üstün değil :34: Herkes kendi dünyasında herkesin kendince kompleksleri de var içinden çıkamadığı işleri de böyle şeylere takılıp da huzurlu hayatınızı huzursuz hale getirmese keşke aileniz :31:
Ve emin olun herkesin muhakkak diğer bir insandan üstün yapabileceği iş vardır kimse tamamıyla mükemmel değil, üstün değil yani başarabilirsiniz gözünüzde büyüttüğünüz bir doktora bin basarak başarılar da elde edebilirsiniz bir alanda.Herkes aynı bu dünyada herkes sınanıyor Allah'ın yönlendirdiği bir şekilde..

çocuk yetiştirmedeki bence yapılan en büyük yanlışlık kıyaslamak!!!
ne yazık ki neredeyse hepimizin hayatında var böyleleri canım ailen sonuçta
ne kadar yapabilirsin bilmiyorum ama kendini biraz geri çek istersen biraz hasret
bırak kendine yada bilmiyorum zor bi durum

Son düzenleme:
çocuk yetiştirmedeki bence yapılan en büyük yanlışlık kıyaslamak!!!
ne yazık ki neredeyse hepimizin hayatında var böyleleri canım ailen sonuçta
ne kadar yapabilirsin bilmiyorum ama kendini biraz geri çek istersen biraz hasret
bırak kendine yada bilmiyorum zor bi durum

evde olduğum zamanlar odamda geçiriyorum zamanımın çoğunu.zaten yılın büyük bi kısmınıda başka bi şehirde geçiriyorum.faydası yok.hep aynılar.

bugünde ettikleri muhabbet aynen şu
babam:x'in kızı çok büyük bi üniversiteyi kazanmış mısırda .(ben hiç duymadm üniveristenin adını cahilliğimden dolayı sanırım).
annem:(imalı imalı) yarım akıllıların çocukları daha güzel okur zaten.
bu ne yaa kaçtım gittim odama yine.yanlarında durulmuyo 2 dkdan fazla.

Back
X