Saç Rengi ve Saç Boyama kızıl saçlılar , kızıl hakkında bilgili olanlar lutfen bakin :-(

now or never

°Ragnarok
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
456
250
Selam, saclarim suan bakir kumral gibi bir renk oryalle acilip ust uste boyandi. Saçlarimi kizil yapmak istiyorum cok istiyorum ama malum yaz geliyor . Memleketin en sicak sehrinde oturuyorum. Kizil boya yastiga kiyafete bulasir mi ? Ve gercekten hep 2 haftada rengi solar mi ? Terleyince bluzu boyar mi. Bunlari cevaplarsaniz mutlu olacagim. Ayrica kizil boya markasi tavsiyelerine açığım ..

Kizil zor bi renk cok csbuk soluyor carsaf batirdim her yikamada akti ama cok sevrek kullandim evet 2 max 3 haftada Boya istiyo

Koyuda degil acikta. Orta kizil istiyorum numarasini hic bilmiyorum kizillarin

O zaman 6.66 uygun senin için. Standart kızıl saç rengi numarası. Şu anki zeminin de çok uygun bu renge.
Öyle aşırı akma, bulaşma sorunu olmuyor. Yastık, havlu falan pembeleşiyor tabi, ama onun için de belli havluları ve kılıfları kullanırsın, kırmızı ve pembe tercih edersin.
Yazın zaten toplarsın herhalde saçlarını sıcak olduğu için. Salsan da öyle aman aman bulaşma sorunu olmuyor kıyafete. Her gün yıkansan bile saçlarını her gün şampuanlama sadece suyla durula, renk koruyucu ürünleri tercih et. Boyadıkça oturacaktır renk, zamanla akma olayı azalır.
Bir de bu konuya bak. Soldukça boyamak yerine, cila yaparsın.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kizil-sacin-cazibesi-evde-kizila-ulasmak-ve-rengini-korumak-cok-kolay-artik-resimli.462538/

Hadi kolay gelsin :KK68:

O zaman 6.66 uygun senin için. Standart kızıl saç rengi numarası. Şu anki zeminin de çok uygun bu renge.
Öyle aşırı akma, bulaşma sorunu olmuyor. Yastık, havlu falan pembeleşiyor tabi, ama onun için de belli havluları ve kılıfları kullanırsın, kırmızı ve pembe tercih edersin.
Yazın zaten toplarsın herhalde saçlarını sıcak olduğu için. Salsan da öyle aman aman bulaşma sorunu olmuyor kıyafete. Her gün yıkansan bile saçlarını her gün şampuanlama sadece suyla durula, renk koruyucu ürünleri tercih et. Boyadıkça oturacaktır renk, zamanla akma olayı azalır.
Bir de bu konuya bak. Soldukça boyamak yerine, cila yaparsın.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kizil-sacin-cazibesi-evde-kizila-ulasmak-ve-rengini-korumak-cok-kolay-artik-resimli.462538/

Hadi kolay gelsin :KK68:

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Marjinal renkler konusunda benden daha deneyimlisiniz birsey daha sormak istiyorum. Bende arkadasmda mavi -lacivert sac istiyoruz. Ben vazgectim ama arkadasimin sacini yakinda mavi siyaha boyayacagiz. O daha mavi istiyor. Mavisiyah boyanin icine mavi boya karistirsak olur mu ?

Ne demek rica ederim :KK66:
Mavi saçın uzmanı vardı buralarda bir zamanlar :) Ama takılmıyor artık maalesef. Şu an saçları masmavi, lacivert de kullandı yanlış hatırlamıyorsam. Ben de elimden geldiğince yardımcı olurum tabi :)

Arkadaşın saçları şu an tam olarak ne renk?

Siyah gibi kalici olacak koyu lacivert istiyor iste. Mavi siyah boyayacaktik. Bende mavi siyah boyaya mavi karistiralim dedim cok umutlandi mantikli dedi. Ama emin olamadim fikrimde. Guzel olursa bende ysparim :-) önerinizi dort gozle bekliyoruz

Aslında bu konuda direk şunu yap bunu yap diyemem, daha önce hiç denemediğim bir şey ama siyahla maviyi karıştırmanızı önermem. Siyah çok koyu bir renk, maviyi kapatır. Daha açık numaraları tercih edebilirsiniz, 4, 5 veya 6 gibi.
Kız kardeşim zamanında senin arkadaşınla aynı renk zemine sahip saçlarına direk 0.11(mavi) uygulamıştı, saçları çok koyu bir lacivert olmuştu o geldi aklıma. Bir de hafif yeşil yansıma olabilir.

Manic panic tarzı yarı kalıcı, su bazlı boyaları tercih etmezsiniz sanırım. Onlar direk rengi verir ama akıyor maalesef. Boya karışımını denemekten zarar çıkmaz. En kötü ihtimal çok koyu yeşile dönük bir mavi olur, o da laciverte çevrilir rahatlıkla.

Yani boyle koyu lacivert parlament mavisi diye gecen boya yok mudur sizce ? İki gundur google da ariyorum galiba kendim icinde heveslendim. Mavisiyahla 0.11 rengi karistirsak bizarari olmaz sanirsam

Saçlarının ne kadar mavi olmasını istiyor arkadaşın?

Seçenekler şunlar;

Sadece 0.11 ile boyayabilir

Mavi siyah ile 0.11 karışımı yapabilir

Önce mavi siyaha boyayıp sonra 0.11 ile geçebilir

Mavi siyah ile boyayıp üzerine Manic Panic After Midnight Blue ile uygulama yapabilir

Sadece Manic Panic kullanabilir.

Bunların hepsi ne marjinallikte bir renk istediğine bağlı.

Son düzenleme:
Saçlarının ne kadar mavi olmasını istiyor arkadaşın?

Seçenekler şunlar;

Sadece 0.11 ile boyayabilir

Mavi siyah ile 0.11 karışımı yapabilir

Önce mavi siyaha boyayıp sonra 0.11 ile geçebilir

Mavi siyah ile boyayıp üzerine Manic Panic After Midnight Blue ile uygulama yapabilir

Sadece Manic Panic kullanabilir.

Bunların hepsi ne marjinallikte bir renk istediğine bağlı.

Cok tesekkur ederim cok mutlu olacak arkadasim :-) mavi siyahin biraz daha mavisi laciverti bol istiyor. Yine cok koyu istiyor. Dedigim gibi parlament mavisi koyu lacivert gibi. Bu durumda soylediginiz seceneklerin hangisini uygulamamizi onerirsiniz ? Kalici sonuc olur mu?

Cok tesekkur ederim cok mutlu olacak arkadasim :-) mavi siyahin biraz daha mavisi laciverti bol istiyor. Yine cok koyu istiyor. Dedigim gibi parlament mavisi koyu lacivert gibi. Bu durumda soylediginiz seceneklerin hangisini uygulamamizi onerirsiniz ? Kalici sonuc olur mu?
Mavi siyah+0.11 karışımı ile boyayın. İşlemden sonra çıkacak renge bakın, eğer lacivertlik yeterli gelmezse 0.11 ile cila yapması gerekecek. Yalnız hiç biri kalıcı olmaz canım. Siyah zaten akan bir renk maalesef...

Mavi siyah+0.11 karışımı ile boyayın. İşlemden sonra çıkacak renge bakın, eğer lacivertlik yeterli gelmezse 0.11 ile cila yapması gerekecek. Yalnız hiç biri kalıcı olmaz canım. Siyah zaten akan bir renk maalesef...

Ama siyahla karistirildigi icin manic panic gibi su bazli boyalardan daha kalici olur dmi, yenileriz boyayi zaten bir ay kadar dayanir umarim boya. Sacina 2.5 tup boya gidiyor oranini ne kadar koyalim mavinin? Yuzde 6mi 9luk oksidan mi kullanalim. Vaktinizi aldim sagolun

Ama siyahla karistirildigi icin manic panic gibi su bazli boyalardan daha kalici olur dmi, yenileriz boyayi zaten bir ay kadar dayanir umarim boya. Sacina 2.5 tup boya gidiyor oranini ne kadar koyalim mavinin? Yuzde 6mi 9luk oksidan mi kullanalim. Vaktinizi aldim sagolun
Koyulaştıracağınız için %6 oksidan uygun. Arkadaşının kullanmadığı çıtçıt, atıl duran kaynağı falan varsa önce bir onların üzerinde deneyin rengi. Duruma göre mavi boya oranını arttırırsınız. Bence %50 0.11 olsun.

Koyulaştıracağınız için %6 oksidan uygun. Arkadaşının kullanmadığı çıtçıt, atıl duran kaynağı falan varsa önce bir onların üzerinde deneyin rengi. Duruma göre mavi boya oranını arttırırsınız. Bence %50 0.11 olsun.

Tesekkurler cok yardimci oldunuz, cok mantikli kesin tutar renk :-) iyi aksamlar

X