Kızım(19aylik) hiçbir tencere yemeği yemiyor ve çok kisitli besleniyor

wronganswersonly

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2024
17
1
6
38
Kızım baştan beri yüz çevirdi. Püre hiç yemedi çiğneme sorunumuz yok. Başlarsa kabızlık olunca Türkiye'den doktorla online video görüşme yaptım. Hızlı gittiniz diyince katı gıdayı sıfıra yakın indirdim. Zaten 5-6 kaşık veriyordum günde hızlı falan değildi bence ben şimdi simdi anlıyorum. Neyse katı gıdayabyavasl başladık sonra kızım da isteksizdi ha heveslenecek derken bir yıl bitti o yeme istedigi gelmedi. 15 inci Aydan sonra haşlanmış brokoli/ karnabahar köfte haşlanmış tavuk ve somon döngüsüne girdik. Başta eh bir şekilde sebze protein karbonhidrat da yiyor diye bu bile mutlu etti beni ama diğer her sulu yemek red. Online beslenme terapisi almayı düşünüyorum ama işe yarar mı bilmiyorum. Çok çaresizim Arfid gibi ciddi bir yeme bozuklugu mu yaşıyoruz ve buna ben mi sebep oldum düşünmeden edemiyorum. Hiçbir zaman sulu yemek yemeyecek mi bu çocuk. Ve online beslenme terapisi almış olanlar var mı? Lütfen işe yaradığını ve zamanla yemek yemeye başladıgini söyleyin. Ben artik bu strese dayanamıyorum.Resmen hayatım bir izridaba dönüştü.

yogurtla falan karıltırıp verip sonra yogurt oranını gittikçe düşürseniz veya sevdiği başka bişey. ben bu şekilde alıştırmıştım.

Yani her kulturde sulu yemek yok :) sulu yemek yemiyorsa dunyanin sonu degil. bu sekilde haslanmis olarak yedigi seylerin cesidini artirmaya calisin once. ki aslinda yedikleri cok saglikli. corba iciyorsa yavas yavas corbayla alistirmaya calisabilirsiniz.

Blw mi yaptınız başta. Şu an anladığım kadarıyla sadece eliyle tutabildiği şeyleri yiyor.

benimki de 20 aylık ve tencere yemeğinde sorun çıkarıyor. bazen yiyor, bazen yemiyor. balık, köfte, patates vs. böyle şeyleri yiyor. çorbaların tamamını severek içiyor. ben de kafaya takıyorum çünkü çoğu zaman ona özel yemek yapmak zorunda kalıyorum. ama yeme bozukluğunu düşünecek kadar bi sorun yok bence.

18 aylık kızım. ek gıdaya başladığımızda çoğu şeyi yemiyordu hala da öyle.
kahvaltı : tereyağlı veya kaşarlı yağda yumurta, zeytin peynir.
çorba: tarhana. nadiren yoğurt ve şehriye çorbası.
et kıyma balık köfte yer ama haşlama şeklinde ,
yoğurt.
cici bebe (içine ceviz ve kabak çekirdeği rendeliyorum)
meyve: nadiren ananas kivi (çoğu zaman meyve yemez zaten)
pilav makarna mantı
sebze yemez kahvaltı ekstra yemez. bazen kızarmış patates yer ama patatesin başka türlüsünü sevmez.

Blw mi yaptınız başta. Şu an anladığım kadarıyla sadece eliyle tutabildiği şeyleri yiyor.
Ben blw yaptım şu an 16 aylık asla sulu yemek çorba vs yemiyor her şeyi eliyle tutup yiyebileceği şekle sokmak zorundayım ve aşırı zorlanıyorum. Pişman oldum kaşıkla beslemediğime

Sulu yemekleri genelde çocuklar sevmezler zaten. Et ve biraz sebze yiyorsa sorun yok bence. Anne için çok zor oluyor ayrı yemek düşünmek ama bir şekilde besleniyorsa yemeğin tarzı önemli değil diye düşünüyorum. 6 yaşındaki kızım yeni sulu yemek yemeye başladı. 2 yaşında olan da sulu yemek yemiyor ama et balık yer ve sebzeleri de çorba halinde yediriyorum. Çok şükür bir sorunları yok. Merak edenlere ilk kızım BLW kabul etmedi hep ben yedirdim. İkinci kızım hem BLW yaptı hem ben kaşıkla destek oldum. Yani ben yanlış mı besledim diye düşünmeyin. Her çocuğun mizacı ve damak zevki farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…