Bebek Beslenmesi kızım 5,5 aylık ve kafam karmakarışık:((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

monamonalisa

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
38
18
45
Arkadaşlar kızım 5,5 aylık ve ek gıdalara geçmeye karar verdik doktorumuzla birlikte.Kilosu normal değerde.Meyve suyu içiyor günde yarım çay bardağı bir haftadır.Bugün ilk defa yoğurt denedim.Yarım saatte toplasanız 1 çay kaşığı belki yemiştir.İlk kahvaltısını da yarın deniycem inşallah.Ama forumdaki konuları şöyle bir okudum da kafam karıştı.Kimi mama kıvamında olmasın pütürlü olsun, ilerde hiç bir yemiyor diyor.kimi de tersini söylüyor.Ben anneme yakınım, onun da yardımını alıcam ama ne de olsa kk daki tecrübeli annelerden de yardım istiyorum.Ne sıklıkta, ne kadar yemesi gerekir, neler vermeliyim ? Off, sadece emzirmek ne kadar da kolaymış.
 
ilk zamanlar bocalama yasaman bebeğin ek gıdayı reddetmesi çok normal hepimiz yasadık ama daha 5 aylık bebğin boğazınada pütürlü yemeyi öğrensin diye koca lokmalar çatallada olsa ezilmiş patatesler verme bence bu benim nacizane fikrim..yinede deneye yanıla en doğrusunu kendin bilirsin..ben oğluma o aylarda yoğurt elma püresi içerse havuç suyu ve devam maması veriyodum ortalama 3 saat arayla kahvaltıyıda acele etme yavas yavas 6, ayını bi doldursun bebe bisküvisi vs başlarsın kolay gelsin..
 
son derece normal cnm hiç bilmedikleri bir tatla ilk defa karşılaşıyorlar alışma süreci gerekiyor.bu süreçte sabırlı ve temkinli olmalısın.biz 6 ay emdik ardından meyve püresi ve yoğurtla geçtik ek gıdalara.meyveleri cam rendede rendeleyip veriyordum.bizim geçtiğimiz dönemde elmma çok boldu biz ilk elmayla başladık .daha sonra sebze çorbalarına geçtiğimdede hiç rondo kullanmadım,ilk olarak patates havuş ve pirinci çiğden rendeleyerek birz su koyup haşladım ve tel süzgeçten geçirdim üzerinde kalan posasınıda iave ettim kendinden doğal bir pütür oluyor.hep öyle yaparak yedirdim hiç zorlanmadım.ancak tabi bu bebeğin alam isteğiylede alakalı biraz. birde bebeğinin uyku saatlerine göre bir yemek düzeni oluşturursan daha kolay olur senin için.
 
canım sen sakın yazılanlara bakmıpta pütürlü vermeye kalkma ,o daha süt dışında bişey yutmamış yutamaz..
sen yoğurtla ve meyve suyuyla bir süre devam et ,
sonra sebze çorbası yaparsın ,blenderla iyice ez ama ,
sonra kaşık mamalarına başlarsın ,
bu zaman zarfında zaten bebeğin de büyümüş olacak biraz daha ve değişik tatlarada alışmış olacak ,7.aydan sonra çok büyük olmamak kaydıyla pütürlü gıdaya başlayabilirsin..
kafanın karışması çok normal ,kolay gelsin sana canım
 
Ek gıdaya başlarken bu kadar kısa aralıklarla yeni besinler verilmez.
Öncelikle meyve suyu yada püresi ile başlanır. Meyve öğün haline geldikten sonra sebze ye geçiş yapılır.
Sebze de öğüne eklendiğinde yoğurt başlarsın.
Bu üçüne alıştığında bebek kahvaltıya geçersin.
Birgün onu birgün bunu vereyim dersen bebeğin kabul etmez iğreti olur.
Blendar çorbalar için kullandım ama meyveler cam rende kullandım.
Sende öyle yap derim.
 
Çok teşekkür ederim ederim yardımınız için.Burda da bir kez daha anladım herkesin yöntemi farklı.Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum hanımlar.ıyiki varsınız.
 
bende den naçizane tavsiye blendır kullnamamaya gayret et. sonra yutmayı öğrenemiyorlar.. ben acı bir tecrübe yaşadım çünki.. ilk kızıım 3 yaşında kadar çiğnemeyei öğrenememişti:KK43:pütürlü şeyler yiyiemiyordu.. kusuyordu hep..
 
canım bizde 5.nci ayımızı yeni bitirdik 6 ya girdik.. bizde çok olmadı ek gıdalara başlayalı ben ilk devam maması verdim havuç elma armut suyu verdim sonra yoğurt verdim yavaş yavaş artırarak yediriyorum..ve 6ncı ayımıza girmemi
ze rağmen çok pütürlü şeyler daha vermedi 6ayımız bitsin ondan sonra cici bebeya falan başlayım diye düşünüyorum çünkü daha erken seninde erken bence yanii..ve şuan kaşık mamasına da başladım ben günde 1 veya 2 kered ondan veriyorumm
 
canim madem yeni baslamissin herseyi one azar zar sonra cogaltarak ver.
yogurt verebilirsin ondan birrsey olmaz.
hazir meyve pürelerinden once sadelerinden sonra karisik olanlarindan vermeni tavsiye ederim bize dr umuz oyle dedi.bir de hep tatli seylere alistirma zaman ilerledikce etli ve ispanakli pürelerden de yedir sonraki aylarda.hem bo lbol demir almis olur
meyve suyunu vermemeni öneririm hicbir faydasi yokmus bize dr umu zöyle dedi onun yerinemeyveyi ezp püre seklinde verebirlisin..bol bol su icir ama kaynayip da sogmus sudan,,
 
X