Çocuk Hastalıkları kızım dört gün sonra yine kustu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kraljulien

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2015
250
84
35
Merhaba kızlar geçenlerde yine yazmıştım bu konuda kızım diş çıkarıyor derken konu idrar yolu enfeksiyonuna kadar gitti korktuk hastaneye gittik idrar tahlili yapmadan boğazında hafif kızarıklık var hafif boğaz enfeksiyonu demişti doktor kızım küçük olduğu için verdiği ilaçları almadım ertesi gün düzeldi dört gündür bişey yoktu bu akşam çorba verdim 60cc meyve suyu içti üstüne 30cc de su içti derken bir saat sonra kustu acaba bişey mi var diye düşünmeden edemiyorum kusmuğu ekşi kokunca miğdeyi üşüttü demişti teyzem kusması da normal noluyo anlamadım bu arada kızım 8.ayda ve daha diş çıkarmadı

Doktor o ilaçları verirken kizinizin yasini hesaba katmistir heralde, keşke kafaniza gore kullanmamazlik yapmasaydiniz

Dedigini yapmayacaksaniz niye doktora götürüyosunuz ki.

Belki gerçekten ufak biseydir usutmustur bilemem ama sonucta tedbirli olmak lazim. Kusmaya devam ederse tekrar götürun ve dikkate alin doktorun dediklerini bence

Çocuk her kustuğunda konu açsaydık binlerce sayfam olurdu

Benimki günde 5 öğün kusardı sonra yeniden yedirirdik

Sizinki çok gelmiş de olabilir ekşi kokuyorsa da üşütmüştür üşüttü ise ikinciye yedirdiğinizi de kusar hafif yedirin gerekirse sadece süt alsın geçmezse doktora gidersiniz

Ama yazmadan geçemiyorum madem doktorun ilacını vermeyeceksiniz doktora niye götürüyorsunuz üfleyip mi iyileştirecek

Eğer bişey olsaydı 4 gün normal durmazsı bence çocuk.
Her doktorun her dediğine bakmamak lazım araştırın güvenilir bi doktor bulun bence.
Birde 60 cc meyve suyu verdim üzerine 30 cc su içti diyosunuz öncede çorba içmiş. Kaç saat arayla yedirdiniz bunları?
Benim kızım 10 aylık üst üste bu kadar şey yedirsem oda kusar.
Hele meyveyi posasıyla değilde sadece suyuyla verirsem 60 ccyi içmez bile.
Meyve olarak asitli bişeyler yedirdiyseniz ondan da olabilir.

Bebek bu kusar korkma bir günde çok kusarsa çok ekşi kokarsa çocuk halsizse sorun vardır gınde bir kusma sorun olmaz

ekşi kokunca genellikle bağırsak enfektion u oluyor..benim bebeklerimden biliyorum..genirmede dahi ekşimsi koku geldiğinde bir bakıyorum ishal eşlik ediyor arkasından..

Çocuk her kustuğunda konu açsaydık binlerce sayfam olurdu

Benimki günde 5 öğün kusardı sonra yeniden yedirirdik

Sizinki çok gelmiş de olabilir ekşi kokuyorsa da üşütmüştür üşüttü ise ikinciye yedirdiğinizi de kusar hafif yedirin gerekirse sadece süt alsın geçmezse doktora gidersiniz

Ama yazmadan geçemiyorum madem doktorun ilacını vermeyeceksiniz doktora niye götürüyorsunuz üfleyip mi iyileştirecek
Küçük olduğu için pek ilaç kullanmak istemedim ishal için toz veriyorum dedi eve geldiğinde ishali geçmişti ve bidaha hiç olmadı kusması için verdiği ilacıda kuzenim kullanmıştı tavsiye etmedi

Ama
Küçük olduğu için pek ilaç kullanmak istemedim ishal için toz veriyorum dedi eve geldiğinde ishali geçmişti ve bidaha hiç olmadı kusması için verdiği ilacıda kuzenim kullanmıştı tavsiye etmedi

Ama işte ilaçların bazıları da tekrarlamasın diye anlıyorum sizi ilaç yüklenmesin diyorsunuz

Hepimizi paronoyak yaptılar çok ilaç veriliyor vs diye

Ama kuzenimizin tavsiye etmemesi nasıl bir şey herkeste etkisi aynı olmaz
Aynı ilacı kimine ateş düşürücü kimine ağrı kesici kimine de kırgınlık giderici olarak verirler

Bakın körü körüne inanmasak da bizden çok şey bildiklerini kabul edelim

Doktor ameliyat olan oğluma antibiyotik vermedi çok ilaç yüklüyor deriz diye daha ameliyat iyileşmeden bademcik enfeksiyonu olup iğne yedi çünkü vücut direnci düşmüştü

Geçmiş oldun yukarıda da yazmışlar asitli meyve suyundan uzak durun biraz az az yedirin iyileşir

X