Davranış Bozuklukları kızımı bu alışkanlığından nasıl vazgeçireceğim..

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

mehserada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2006
26
0
merhaba arkadaşlar..benim 2 yaşında bir kızım var.yaklaşık 1,5 aydır elleriyle hep ağzını tutuyor. daha doğrusu dudaklarını.hep onlarla oynuyor.uyandığı andan itibaren gece yatana kadar hep parmakları dudaklarında..nasıl vazgeçireceğim bir türlü aklım almıyor.kızdığım zaman daha çok inadına yapıyor. fazla üstüne düşmek istemiyorum..kendiğilinden unutur belki dedim ama vazgeçecek gibi değil.ne yapayım?akıl verin..
 
benimde kızım parmak emiyor 5 yaşında ama parmak emmeyi bırakmadı sürekli değil ama emiyor yinede


kızmakla olmaz arkadaşım daha çok yapar sürekli ellerini meşgul etmeye çalış o farketmeden eline bişeyler ver daha küçük ama kalem kagıt ver karalasın belki faydası olur ama elini ağzına götürdüğünde ikaz etme daha çok yapmasına sebep olur
 
benimde bir oğlum var 4 yaşında aynı sorunlara benzer şeyler bizde çok yaşadık.uyrılarda bulunma tam bu yaşlarda inatlaşmayı ögreniyorlar.onu devamlı meşğul edecek oyunlara yönelt.ağzında olabilecek yaralardan coçuk diliyle anlatmaya çalış .çünkü o kadar zekilerki ne demek istedigimzi anlıyorlar.ve dikkati üzerine çekmek için elerinden geleni yapıyorlar.daha yolun çok başındasın bizi kullanmayı çok iyi biliyorlar.sana kolay gelsin canım:emir_bebek:
 
benim oğlum 20 aylık herşeyi ağzına alıp kemiriyor. arkadaşların dediğine katılıyorum. kesinlikle yeni uğraşlar bul. eli boş kalmasın. inatlaştıkça daha çok yapıyorlar. inşallah bırakır.
 
mehserada eczanelerde bunlar için satılan aparatlar varmış galiba çocuk hangi parmağını ağzına sokuyorsa o parmağına takılıyormuş.çocuk onu ağzına soktuktan sonra iğreniyormuş ve çok kısa sürede bundan vazgeçiyormuş.ilgili birilerine sorarsanız sanırım bilgi vereceklerdir:1yes2: :1yes2:
 
mrb ,aslinda boyle durumlarda cocuklarin bu hareketlerinin uzerinde durmamak lazim (surekli uyarmak ,azarlamak ..v.s)
bu gibi durumlar psikolojiktir okudugum ,gordugum kadariyla..evet kucuk ama onlarda herseyden etkilenebiliyorlar ..
bilmiyorum calisan bir anne misin ?ilgisizlikten olabilir cunku..
benim tavsiyem kizinla cok vakit gecir arkadaslariminda dedigi gibi onu baska seylere yonlendir ...

parmagini emen cocuklar icin benim bildigim kadariyla bir ilac var (gerci senin ki emmiyormus ama belki ise yarayabilir ..)eczanelerde satiyor..oje gibi tirnaklara surulen birsey ama aci ...
insallah en kisa surede unutur, sevgilerle....
 
selam canım,arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar zaten,ben de belirteyim bana göre de en iyi yollardan biri onu mümkün olduğunca meşgul etmek..özellikle inatlaşma dönemine girdiğini düşününce unutturmak zor sanırım...çookk kolay gelsin,umarım çabuk bıraktırabilirsin
 
teşekkür ederim arkadaşlar.kızım 3 aydır bu alışkanlığından vazgeçmiyor. ama benimki elini ağzına sokmuyor. sadece parmaklarıyla dudağını tutuyor. kesinlikle ağzına sokmuyor.yani parmakları hep dudaklarında. hatta o kadar ileri götürdü ki bu durunu uyanır uyanmaz başlıyor oynamaya.baktık acaba acıyor da o yüzden mi tutuyor diye ama bişi yok.çok fena alışkanlık olmaya başladı?gerçekten parmağına acı birşeyler mi sürsem acaba diye düşünmeden edemiyorum.ne yapacağımı şaşaırdım?
 
benim kızımda 2 yaşında şu an ve yaklaşık 1 ay önce parmağını ağzına sokmaya başladı.Geçer dedim hiçbirşey söylemedim baktım olay tırnak yeme boyutuna geçiyor bende hiç sevmem tırnak yeme olayını ve bu sefer uyarmaya başladım ben uyardıkça o dahada ilerlemeye başladı bende dayanamadım biber sürcem dedim oda anne sür dedi ve bende sürdüm o gün bugün artık yapmıyo .Ben yaptığımı tasvip etmiyorum ama işe yaradı yinede sen bilirsin.
 
aynı sorun benim kızımdada var
benimki dudaklarını koparıp yara yapıyor
bi türlü vazgeçmedi ne yapacagım bilmiyorum
ısırıp yara yapıyor yoluyor ne desek dinlemiyor
bide inatcı yapma dedikçe yapıyor
 
Ablalarım bu sorun kkusenim çocuğundada vardı acı oje sürdü bebeğin tırnaklarına biras uzaklaştı tırnak yemekten doktorada götürdüler doktor çocugun sıkıldığını ve dışarı çıkarıp zaman geçirmesini onunla ilgilenilmesi gerektiğini söyledi ve şimdi tırnak yeme sorunu ortadan kayboldu inşallah geçer :)
 
X