kızımın psikolojisi mi bozuluyor :(

nurervanur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
16
2
34
Selamlar herkese. Kızım 22 aylık. Son iki hafta içinde onunla pek ilgilenemedim ev toplama taşıma yerleştirme arkasından iş mevzuları derken. Anneme bırakıp gittim sürekli. Tabi tamamen de ilgisiz değildim ama ona yetmedi demekki. Kızım eve oturduğumuzdan beri çok huzursuz sinirlenince yüzünü falan yırtıyor gözleriyle bi tuhaf haraketler yapıyor. Eve de alışamadı sanırım kapılara falan vuruyor. Dikkat çekmeye çalışıyor olabilir mi kızlar. Böyle bi süreçten geçen var mı?

Selamlar herkese. Kızım 22 aylık. Son iki hafta içinde onunla pek ilgilenemedim ev toplama taşıma yerleştirme arkasından iş mevzuları derken. Anneme bırakıp gittim sürekli. Tabi tamamen de ilgisiz değildim ama ona yetmedi demekki. Kızım eve oturduğumuzdan beri çok huzursuz sinirlenince yüzünü falan yırtıyor gözleriyle bi tuhaf haraketler yapıyor. Eve de alışamadı sanırım kapılara falan vuruyor. Dikkat çekmeye çalışıyor olabilir mi kızlar. Böyle bi süreçten geçen var mı?
2yaş sendromuna giriyor sanırım..ilk ergenlikte denir bir araştırın derim.

Hayır , söz ettiğiniz şeyler iki yaş sendromu değil. Bir pedagoga mutlaka danışın.
Ya sizin onu yalnız bırakmanızın gerginliğini çıkarıyor sizden ya da sonradan tanımlanabilecek bir rahatsızlık olabilir.
Çocukların bu tür hareketleri asla es geçilmemeli, ertelenmemeli.

Bence ilgisiz kalmış ve ev değişikliğinden kötü etkilenmiş. Yanınızdan ayırmasaydınız keşke hiç

Yeni eve alışamadı henüz belli ablamda taşınırken yeğenim hep ağlamıştı anne evvveeee diye çocuklar için evleri çok önemli oluyor bizde ayni degilmiyiz. O bu şekilde belli ediyor rahatsızlığını bi uzmandan yardim alabilirsin fazla süreceğini sanmam sevgilerr

Evinden ayrılmış alışkın olmadığı sürelerde başka yerde kalmış

Anladığım kadarı ike taşınmayı da görmemiş

Anlatın burası yeni evimiz diye

Biz taşınırken aylarca birlikte ev aradık İnternet'e bile birlikte baktık

Evi bulduk evye almaya boya almaya birlikte gittik boyacıya baktık bicim evi boyuyor dedik

Eski eşyaların bir bölümünü eski evde bırakarak taşındık taşınmanın her anında vardı otopark kapısını kamyona o açtı ve kolayca alıştı

Yine de eski evimizde şurası şöyleydi burası böyle dedi niye ordan ayrıldık dedi

Eskimişti dedik ama bu fikir hoşuna gitmedi eşkiyan her şeyi değiştirmek çocuklara göre değil

Kısaca çocuğunuzu yaşanan her duruma dahil edin yeni eve onun katkı sunmasını bir şey beğenmesini isteyin sabunluk bile olur gelene gidene onun seçtiğini söyleyin

Geleceğe dair o evde plan yapın havalar güzel olunca yakındaki parka gitmek gibi

Bir de anlatın taşınma gerekçenizi

bence ilgisiz kalmış ve ağlayınca kendine zarar verince sizden ilgi göreceğini düşünüyor.. birlikte daha fazla zaman geçirmeye başlayın oyunlar oynayın ama hala bi düzelme olmazsa destek alabiilirsiniz

Kıyamam canım benim ya. Bence de biraz bir ilgilenin bakalım düzelme olacak mı diye. Olmazsa destek almanızda fayda var diye düşünüyorum.

Kendine zarar vermesi ve gozleriyle farklı hareketler yapması birşeyin tetiklenmesiyle olmuş olabilir. Var olan birşeyde çıkmış olabilir.

Ev değişikliğinden etkilenmiş de olabilir. Ben hatırlıyorum, 2 yaşında değilim 5-6 yaşlarındaydım ama annem odamın duvarlarının rengini değiştirince bunalıyordum, geceleri uyuyamıyordum. Sıkılıyordum sürekli... Nasılsa taşınmışsınız, daha çok ilgi gösterin. Ortam değişikliğine sadece çocuk değil büyükler bile alışamayabiliyor. 8 aydır evimdeyim, hala alışamadım, düşünün yani...

Hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Bugün düne göre daha iyi geçti şükür. Umarım giderek düzelme olacak. Daha önce böyle şeyler yapmadığı için endişelendim ama çoğunuzun dediği gibi eve alışma süresi tanımam lazım sanırım. Daha kendim bile alışamadan ondan beklemek haksızlıktı. Neyse psikolojik birşey değildir inşallah da gerisi hallolur zamanla.

çocuklarınızı dünyanın en önemli projesi olarak görmeyin sanki hepimiz çocuk gelişimi kitaplarına göre büyüdük

Geçmiş olsun canım. Bence kızın onu o ev için yanlız bıraktığını sanıyor ve o hareketler ile evden ve o durumdan hıncını alıyor olabilir

Kızınızın daha iyi olmasına çok çok sevindim. Değişik göz hareketleri bebekler ve bu yaşlardaki çocuklar için gerçekten takip edilmesi gereken bir durum. Sizin kızınızın ki sadece yeni bir eve alışamamaktan kaynaklanıyormuş belli ki. Ancak bebeklerinde ya da minik çocuklarında değişik göz hareketleri gözlemleyen aileler mutlaka bir doktora danışsın. (Bu başlığı okuyan anneler için yazayım dedim.)

Benimki de evim de evim diye aglamisti ki yeni evde onun harika bir odasi oldugu halde..digerinde odasi bile yoktu.bir yil surdu.eski eve goturduk birileri tasinmisti izin alip evi gezdirdik bak artik baskalari oturuyor diye...bizimki cikin burdan burasi bizim diye daha bir aglamisti...cok zor alisti...cocuklar duzene bagli oluyorlar,yavrucak konusamadigindan boyle seyler yapiyodur,siz surekli anlatin ona...burasi senin evin bak cok guzel..herseyi getirdik yanimizda filan...konusun onunla...

X