kızımın saçlarını kestik. vicdan azabı çekiyorum.

kiraz sevgisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2015
18
4
32
Slm arkadaşlar...
17 aylık kızım var. Hem çok isilik oldu. Hemde saçları ince telli ve biçimsiz diye dün gece saçlarını 0 vara vurduk kendimi çok kötü hissediyorum. Ne kadar da uzar?

Valla benim saçlarımı 2 yaşında sıfıra vurdurmuslar. .Allahım bir gür anlatamam.anneme hep kızarım bu yüzden. .saçlarımla baş edemiyorum. .

Aslında benim amacım gür olsun diye de değildi. İsilik oldu kafasının içi kabuk kabuk yara gibi olmaya başlamıştı . İlaç kullandım fayda etmedi. Tek çare gibi geldi. Ama görüntüsü kötü oldu gibi.
Hasta çocuklar gibi.( ama bu yolla allaha Şükür ettim sağlıklı bir çocuğum var diye. Rabbim hasta olan çocuklarımızın yardımcı olsun)

Uzar hemen bunu dert etmeyin. bebekken bana da yapmışlar. ilgisi var mı bilmem ama saçlarım çok gür.
Memnunum halimden.

Havalar çok sıcak ,yavrum isilik olmuş hem üzülmeyin.

küçükken benimkide kesilmiş ama benimki hiç gür değil.. . :)))
geçmiş olsun bu arada. sonuçta sağlık için yapmışsınız. üzmeyin kendinizi. baksanıza çoğumuzki kesilmiş küçkken.

allahım korusun binbir illet hastalık var, dökülmemiş veya mecburiyetten kestirilmemiş... eskiden de bu kadar şükrediyor muydum diye düşünüyorum bazen, kızımla daha kavuşamadık biririmize ama az kaldı bilmek bile hayata bakışımı değiştirdi...

iyi yönlerinden bakın, isiliği geçecek, kaşınmayacak, kafa derisinde kabuk olmayacak, ilerde gür saçları olacak...zaten bebek ve çocuklarda metebolizma bizlerden çok hızlı işliyor. en kısa zamanda uzar, merak etmeyin. bir de onun yanında pişmanlığınızı belli etmeyin. ilerde saç keserken/kestirirken sorun yaşabilirsiniz. görsel olarak da çok güzel şapkalar, kışlık bereler var mesela, dışarı çıkarken onlardan birinini takarsınız olur biter :)

Sağ olun arkadaşlar söyledikleriniz biraz da olsa içimi rahatlattı. Kayın validem falan da niye kestiniz falan diye saçma sapan yorumlar yapınca sinirim bozuldu iyice.
Allahtan kızım halinden hoşnut ne keserken ne kestikten sonra hiç aglamadı huysuzlanmadı.

allahım korusun binbir illet hastalık var, dökülmemiş veya mecburiyetten kestirilmemiş... eskiden de bu kadar şükrediyor muydum diye düşünüyorum bazen, kızımla daha kavuşamadık biririmize ama az kaldı bilmek bile hayata bakışımı değiştirdi...

iyi yönlerinden bakın, isiliği geçecek, kaşınmayacak, kafa derisinde kabuk olmayacak, ilerde gür saçları olacak...zaten bebek ve çocuklarda metebolizma bizlerden çok hızlı işliyor. en kısa zamanda uzar, merak etmeyin. bir de onun yanında pişmanlığınızı belli etmeyin. ilerde saç keserken/kestirirken sorun yaşabilirsiniz. görsel olarak da çok güzel şapkalar, kışlık bereler var mesela, dışarı çıkarken onlardan birinini takarsınız olur biter :)
Siz de bir anne adayısınız yani. Dünyanın en güzel şeyi evlat sahibi olmak. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Kökü onda. Çabucak uzar.. Her anne bunu yapıyor zaten. Çevreyi duymayın. Sıkıntı yapmayın. Allah tüm hasta çocuklara, hastalara şifa versin.

Üzme tatlı canını bu kadar. Değmez.Geçenlerde eltimin 3 yaşındaki kızının saçlarını kestirmişler kız pek seviniyordu. Özenmiş erkek çocuklarından kuzum :)

Benim kizim 18 aylik, bana da bu yaz saclarini kes diyen diyene..cok cılız sarı saçları var kızımın, seyrek, ince telli tüy gibi, düz ve yumuşacık saçları var. Kazıttir gürlessin dediler bana herkes. Ben de ekim ayinda falan keserim belki.niye vicdan azabi cekiyorsunuz ki, onun için yapıyorsunuz sonuçta ve uzayacak .bol bol foto çekin.bu hallerine ilerde bakıp gulsun :)

Benim kizim 18 aylik, bana da bu yaz saclarini kes diyen diyene..cok cılız sarı saçları var kızımın, seyrek, ince telli tüy gibi, düz ve yumuşacık saçları var. Kazıttir gürlessin dediler bana herkes. Ben de ekim ayinda falan keserim belki.niye vicdan azabi cekiyorsunuz ki, onun için yapıyorsunuz sonuçta ve uzayacak .bol bol foto çekin.bu hallerine ilerde bakıp gulsun :)

Benim kızımın da saçları sizinki gibi sarı ve ince telli. İlk gün kendimi çok kötü hissetmiştim ama suan alıştım. Uzamaya basladi zaten. :))

Benim kızımın da saçları sizinki gibi sarı ve ince telli. İlk gün kendimi çok kötü hissetmiştim ama suan alıştım. Uzamaya basladi zaten. :))
uzar uzar :) gelecek yaza upuzun olur saclari tokayla baglarsiniz bile ben de kesicem kizimin saçlarını da bi cesaret lazım..küpe de takmak istiyorum da deldirmeye kiyamiyorum.kulaklarını. sizinkinin kulagi delik mi, deldirdiniz mi

uzar uzar :) gelecek yaza upuzun olur saclari tokayla baglarsiniz bile ben de kesicem kizimin saçlarını da bi cesaret lazım..küpe de takmak istiyorum da deldirmeye kiyamiyorum.kulaklarını. sizinkinin kulagi delik mi, deldirdiniz mi

Esim yaz başından beri istiyordu kestirmeyi. Ben razı değildim. İsilik olunca el mahkum kestim. Hem de kendi elimle. Belki o yüzden de çok üzülmüşümdür.
Bende deldirmedim. Aslında daha akılları ermiyorken deldirmek daha iyi. Ama ben deldirecek yer bulamadım henüz..

Deldirelim en kisa zamanda inşallah :) sağlıkla buyusunler. Hic canınızı sikmayin saçını kestim diye. En iyisini yaptınız. Anneler iste saçının teline bile kiyamiyor baksanıza. Rabbim baska üzüntüsünü göstermesin inşallah.

Oğlumda terleme problemi olduğu için sürekli kestiriyoruz, 2 ayda gene kulak arkasına gelecek kadar uzuyor. Sıfıra vurmadık ama, birazcık daha uzun.
3 ayda bence toka takacak kadar uzar.
Hem neden vicdan azabı çekiyorsunuz, geri dönülmez bir şey yapmadınız ki :)

Deldirelim en kisa zamanda inşallah :) sağlıkla buyusunler. Hic canınızı sikmayin saçını kestim diye. En iyisini yaptınız. Anneler iste saçının teline bile kiyamiyor baksanıza. Rabbim baska üzüntüsünü göstermesin inşallah.

Buraya yeni üye oldum iyi ki de olmuşum. Çevremdeki insanlardan daha iyi niyetli insanlar var.
Sağ olun desteğiniz için.
Amin canım allah acılarını göstermesin.

X