bu yüzden konu açtım işte farklı pencerelerden bakılsın durumumuza diye
eşime çok kızdığım,tartıştığımız zamanlar oldu yeri geldi eşim evi terketti
yeri geldi ayrı uyuduk o kadar uzaklaştık birbirimizden ama bu fayda vermedi bize
en doğru olan şey kenetlenmek bana göre
eşime destek olmalıyım büyük hata etti toparlamaya çalışıyoruz..çok üzgün ama asıl kötü olan ne biliyor musunuz?
hala onu zaman zaman borsayı takip ederken yakalıyorum
gizli telefon görüşmelerine şahit oluyorum
yinede sorun çıkmasın diye susuyorum
ama defalarcada söyledim ona eğer bir daha oynarsan giderim hayatından diye
bende sizin gibi yeni evliyim ve eşimle olan tartışmalarınızın tek sebebi bu maddi sorunlar. eşim çocukluğunda pek çok şeyden mahrum fakir bir hayat yaşadığı için ailesinden ayrılıp başka bir şehre taşındığında kendisinden hiçbirşeyi kısmayacağını söylemiş kendine. ve çok rahat yaşamaya başlamış. ne kazansa harcamış da harcamış. ben onun bu rahat yaşayışını bilsem de bu kadar olduğunu tahmin edemedim. en azından evlilik için belli bir birikimi vardır diye düşündüm. fakat çok az birikimi varmış. ailesi maddi yönden iyi olmasa da düğünü yaptılar, pek çok şeyi üstlendiler. eşimse az bir miktar girdiği para sorununu bile büyüttü.
her yönden destek olmaya çalıştım aynı sizin gibi. maddi -manevi ne olursa verdim, yeterki huzur olsun diye ama sonra gördüm ki bu kadar yükün altına baştan girerek hata yapıyorum. evet, eşimizdir elbetteki destek olacaz, elimizden geleni yapacaz ama rahatlıktan, israftan veya borsa gibi kendi hatalarından dolayı girdiğimiz maddi sıkıntılara da bir yerde artık ortak olmayacaz.
ben o yönden bir dur dedim kendime. ve eşim bazı yönlerden sıkıntıda olsa da artık yardım etmiyorum (hoş etmek istesem de edemem, tüm maddi birikimimi ona verdim. kredi gibi şeyleri de hiç düşünmedim. 1 alıp 5 ödemek çok daha zarara sebep olur)
bıraktım, kendi başına çözsün. benim ailemin maddi durumu iyi, en son biraz istedim destek oldular ama bu sondu. artık ne ailemden isterim, ne de kendim veririm. kendi başına çözsün dedim. eğer dibe batmazsa çıkışı bulamaz ve aynı hatalara da devam eder. yani bu onun iyiliği için. hatalarını görmesi için bırakın dibe vursun. ve kimse yardım etmesin. elbet bir çıkış bulacaktır. her adımda siz onun yerine olayları çözerseniz, onun üstlendiği aile reisi rolünü de üstlenmiş olur ve bu görevi de siz üstlenmiş olursunuz. kendi yapması gereken şeyleri yapması için ona izin verin.
ben kendi arkadaş çevremde de kendi hayatımda da bunu gördüm. çalışan kadınlar olarak eşlerimizin bizden beklediği maddi beklentiler yüksek. işin rahatsız edici tarafı ise bunun bir zorunluluk olarak görülmesi. ben çalışırım ama evi erkek geçindirmek zorunda. açıkçası ben bu düşüncedeyim. eğer erkek benim maddiyatıma güvenip evleniyorsa o zaman ona bazı şeyleri hatırlatmanın ve sınırların göstermenin zamanı gelmiş demektir.
sizin konunuz yönünden de destek olmanız gerekir görünüşte. eş olarak bunu düşünmek bile bencilce görünebilir. ama işin vahim tarafı şu ki bunu yaptığınızda eşiniz de aynı şeyleri tekrar yapma riskini göze alır. nasıl olsa arkasını toplayan biri var, eski alışkanlıklar onun zihnine üşüştüğünde bunlarla ne kadar baş edebilir. bu yüzden bırakın, kendi çözsün zorluğunu görsün ki tekrar cesaret edemesin bunlarla uğraşmaya. ancak yeterince sıkıntı çekip kurtuluşu zorlukla bulursa borsa gibi bağımlılık yapan illetten kurtulabilir