Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var..

besteozarslan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2015
16
4
Merhaba kızlar. Daha bugün üye oldum ve size danışmak istediğim bir konu var. Bir ay önce sözlendim. Yazın Allah nasip ederse nişanım var. Şu ana kadar sözlüm ve onun ailesiyle hiç problem yaşamadım. Ailesini çok sevdim. Onlar da bana karşı çok sıcaklar. Fakat ailesi düğün konusunda biraz aceleci. Nişandan 3 ay sonra düğün yapmak istiyorlar. Sözlüm de aynı şekilde düşünüyor. Ama annem pek sıcak bakmıyor. Onu kırmak istemiyorum ama bi yandan da çevremdekiler hayırlı iş fazla uzamaz diyorlar. Ne yapmam lazım sizce kızlar ?

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Daha bugün üye oldum ve size danışmak istediğim bir konu var. Bir ay önce sözlendim. Yazın Allah nasip ederse nişanım var. Şu ana kadar sözlüm ve onun ailesiyle hiç problem yaşamadım. Ailesini çok sevdim. Onlar da bana karşı çok sıcaklar. Fakat ailesi düğün konusunda biraz aceleci. Nişandan 3 ay sonra düğün yapmak istiyorlar. Sözlüm de aynı şekilde düşünüyor. Ama annem pek sıcak bakmıyor. çünkü babamı 10 sene önce kaybettik ve annem ben gideceğim için zaten üzgün. Onu kırmak istemiyorum ama bi yandan da çevremdekiler hayırlı iş fazla uzamaz diyorlar. Ne yapmam lazım sizce kızlar ?
annenin de fikri onemli, onun ailesi fikir beyan ediyor sonucta dmi? 3 ay bence de cok kisa.. nisan tanima surecidir, senelerce sevgili bile olmus olsaniz, bu surecte nisanlini da taniyacaksin.. o yuzden acele etme derim.. anneni de kirma.. hem hazirliklarinizi rahat rahat yaparsiniz; hem de analizinizi..
bir de su oluyor, 3 ay icinde evdi esyaydi gelinlik hazirlikti derken insanlari tanimaya odaklanamiyorsun kosturmaktan, bir de yasanan sorunlari iyi niyetle 'ay stres altindayiz, dogal tabi'ye bagliyor insan..
azicik daha uzatin sureyi, aileler birbirine gitsin gelsin, kaynassin.. evini esyani da telassiz diz.. tabiki 2-3 sene nisanli kal demiyorum ama hic degilse 6-7ay olsun..
hakkinda hayirlisi..

Sözlünüzü ne zamandir tanıyorsunuz?
Eger ilişkiniz eskiye dayaniyorsa bence 3 ay kisa degil. Ve annenizin yalniz kalma korkusu 1 sene sonra da bitmeyecek. Ha 3 ay ha 1 sene bir sekilde yalniz kalacak anneniz. Yani sirf bu yuzden uzatmak anlamsiz olur. Bir şekilde annenizle konuşup anlasin. Kendi fikriniz daha önemli. Sonucta siz evleneceksiniz.

Eger sozlunuzu daha onceden tanımıyorsanız ve tanimaya ihtiyacınız oldugunu düşünüyorsanız evlilik isini biraz daha uzatabilirsiniz sozlunuzle ve ailesiyle konusup.

Karari once kendi düşüncelerinize gore verin bence. İleride pisman olmamak icin. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

sözlüm şehir dışında çalışıyor ve haftasonları istanbula geliyor. Evlendiğimizde orda yaşayacağımız için ailesi daha fazla yollarda olmasını istemiyor haklı olarak. Ama ben en azından nisanda olsun diyorum. Ona da sıcak bakmıyorlar. 3 ayda hazırlıklar bile yetişmez bence.

ilişkinizin evveliyatı varsa 3 ay az değil.ama yeni tanıştıysanız çok az.ayrıca anneniz eninde sonunda sizi zaten evlendirecek hayat boyu yakınında olamazsınız ki.dengeyi kurup annenize ona sık sık geleceğinizi ayrı evlerde yaşasanız da aynı bağın devam edeceğini söyleyin ve mümkünse evlendikten sonra sizin de bir eviniz ve eşiniz olduğunu unutmayın.

sözlümle 1 senedir tanıyoruz birbirimizi ve şu ana kadar bi tartışmamız bile olmadı. Sevgisinden şüphem yok . Bi yandan evlenmek istiyorum çok sevdiğim için bi yandan da anneme üzülüyorum. Babam olsaydı bu kadar üzülmezdim elbet ama anne yüreği onu da kıramıyorum.

Sozlunu 3 5 yildir taniyor bile olsan, nisandan 3 ay sonra dugun cok erken. Çünkü nişan asamasinda ailesini ve sozlunun onlar ile senin aranda nasil bir tavir takinacagini ogreneceksin. bu evliliginin gelecegine dair fikir sahibi olman için çok önemli bir süreç.su an iyiler diyorsun ama asıl nisanlilik surecinde ortaya çıkar. Ha zaten cocukla da yeni tanıştim diyorsan o zaman cook erken daha onu ve ailesini iyice tanıman lazım.

annenizin fikri ne peki? 1 yıl iyi bir süreç erkek tarafıda kendine göre haklı yanlış anlamayın ama babanız vefat edeli 10 yıl olmuş çok kısa bir zaman değil.

sözlümle 1 senedir tanıyoruz birbirimizi ve şu ana kadar bi tartışmamız bile olmadı. Sevgisinden şüphem yok . Bi yandan evlenmek istiyorum çok sevdiğim için bi yandan da anneme üzülüyorum. Babam olsaydı bu kadar üzülmezdim elbet ama anne yüreği onu da kıramıyorum.

Bence ailesiyle senin aranda nasil bir tutum sergileyecegini iyice ogrenmen için biraz daha uzun tutun nisanlilik surecini.

sözlüm şehir dışında çalışıyor ve haftasonları istanbula geliyor. Evlendiğimizde orda yaşayacağımız için ailesi daha fazla yollarda olmasını istemiyor haklı olarak. Ama ben en azından nisanda olsun diyorum. Ona da sıcak bakmıyorlar. 3 ayda hazırlıklar bile yetişmez bence.
Eger sozlunuz halinden memnunsa ailesine laf soylemek duzmez bence. Tamam uzatmak iyi degildir falan ama bu tur isler aceleye gelmez sizin de dusunceniz onemli. Bence oturup konusun bir orta yol bulursunuz. Zorla olmaz bu isler.

Bir.sene gayet iyi bir zaman. Cok uzarsa da iyi olmuyor. En.guzeli konusup orta yolu bulmak. Ayrıca evlenmek istiyorsaniz evlenkn ne.zamana kadar annenize uzuleceksiniz. Zamanin gecmesi annenize fayda saglamayacagi.gibi sizin zarariniza olabilir.

Eger sozlunuz halinden memnunsa ailesine laf soylemek duzmez bence. Tamam uzatmak iyi degildir falan ama bu tur isler aceleye gelmez sizin de dusunceniz onemli. Bence oturup konusun bir orta yol bulursunuz. Zorla olmaz bu isler.
zorlama olmadı ama oturup ailece detaylı konuşmak lazım dediğiniz gibi

bence asıl anneniz uzamamasini istemeli . benim debabam vefat edeli 17 yıl oldu 4ay nişanlı kaldım.katrilyonlarca da şükür ediyorum.yani4yıl nişanlı kalsaniz ne değişecek daha mi iyi tanınacak.

asla...

hayırlı iş uzadıkça seytan dolanır
anneniz uzarsa üzülmeli , gerçekten..

bence asıl anneniz uzamamasini istemeli . benim debabam vefat edeli 17 yıl oldu 4ay nişanlı kaldım.katrilyonlarca da şükür ediyorum.yani4yıl nişanlı kalsaniz ne değişecek daha mi iyi tanınacak.

asla...

hayırlı iş uzadıkça seytan dolanır
anneniz uzarsa üzülmeli , gerçekten..
Allah rahmet eylesin canım. Benim korkum iş uzarsa araya tatsızlıkların girmesi. İkisi arasında orta yol yıl sonu gibi olması sanırım

Allah rahmet eylesin canım. Benim korkum iş uzarsa araya tatsızlıkların girmesi. İkisi arasında orta yol yıl sonu gibi olması sanırım

Araya tatsızlıkların girmesi şöyle iyidir; sözlünüzün sırf yolda heba olması yüzünden evlilik gibi ciddi bir işi aceleye getirecek insanların aslında sıcak mı yoksa kendi oğullarının menfaatini sizin isteklerinizin önünde mi tuttuklarını farkına varırsınız, nisan ayı 3 ay sonradan çok daha uygun.

nişanlanalı 3 ay oldu, evlenmeme de 3 ay var..
anlayacağınız 6 ay gibi bir süre nişanlı kalmış olacağım..

ve ben bu süreçte çok zorlandım.. benimde nişanlım farklı bir şehirde, üstelik biz öyle sürekli görüşebilecek yakınlıkta da değiliz...
her neyse ben zorlanıyorum mesela..
eskiden senelerce nişanlı kalayım şöyle olsun böyle olsun diyen ben, şimdi o kadar yorgunum ki neden daha erken evlenmiyoruz.. neden ağustos a aldık günü ? diye söylenip duruyorum..

kavgadan gürültüden değil, ben genel olarak yoruldum.. hep bir telaş, hep bir düşünce...

o yüzden bence erkek tarafı çok da doğru diyor..
ne kadar uzarsa o kadar sıkıntı çıkabilir..

karşınızdaki insanın doğru insan olduğuna inanıyorsanız her hangi bir şüpheniz yoksa, neden uzatacaksınız ki ?
biran evvel evinizi bilin, evliliğin tadını çıkartın...

nişanlanalı 3 ay oldu, evlenmeme de 3 ay var..
anlayacağınız 6 ay gibi bir süre nişanlı kalmış olacağım..

ve ben bu süreçte çok zorlandım.. benimde nişanlım farklı bir şehirde, üstelik biz öyle sürekli görüşebilecek yakınlıkta da değiliz...
her neyse ben zorlanıyorum mesela..
eskiden senelerce nişanlı kalayım şöyle olsun böyle olsun diyen ben, şimdi o kadar yorgunum ki neden daha erken evlenmiyoruz.. neden ağustos a aldık günü ? diye söylenip duruyorum..

kavgadan gürültüden değil, ben genel olarak yoruldum.. hep bir telaş, hep bir düşünce...

o yüzden bence erkek tarafı çok da doğru diyor..
ne kadar uzarsa o kadar sıkıntı çıkabilir..

karşınızdaki insanın doğru insan olduğuna inanıyorsanız her hangi bir şüpheniz yoksa, neden uzatacaksınız ki ?
biran evvel evinizi bilin, evliliğin tadını çıkartın...
doğru insan olduğuna dair hiçbir şüphem yok. Ben şimdiden çok stres yaptım. düğün hazırlıklarını düşünemiyorum

X