Kızlar Hamileliğinizde folik asit kullandınızmı?

Ben de gebelik istediğim için yaklaşık 1.5 aydır folic plus içmeye başladım. Doktor bana hamile kalmadan önce tok karnına 1 tane yeterli dedi. Hamilelik esnasında 3 e çıkarılması gerekiyormuş. Bu ilacın iştah açıcı özelliği var sanırım, çünkü başladıktan sonra iştahım açıldı. B grubu vitamin olduğu için bunun doğal olduğunu söyledi doktorum. Ayrıca bu ilaç bende kabızlık sorunu yarattı.

yaprakcım folicplus içiyorsan günde 3 tane içmen gerekli diye biliyorum ben
ben öyle kullanıyorum.eğer folbiol kullanıyorsan o günde 1 tane içiliyor.

Sarızambak ben de internetten araştırmıştım ve ilk başlarda 3 tane alıyordum doktorum gebelik öncesi 1 tane yeterli dediği için 1 e düşürdüm. Kullandığım ilaç folbiol değil folicplus. Doktorumla tekrar konuşacağım. Ona göre arttırırım. Teşekkürler.

tamamda yaprakcım
gebeliğin farkedilmesine kadar olan zaman içinde bebeğin omuriliği oluşmuş oluyormuş zaten.e omurilik gelişmesinde çok etkili olması sebebiyle ben 3 tane alıyorum

arkadasalr ben bilincli olarak hamile kalmayi planladim (tabii allah bilir), doktor bana folik asit verdi
nerdeyse 4 aydir iciyorum
ve sanirim bu ay hamile gibiyim (daha dogrusu gecikme var ama korkuyorum test yapmaya)
o yuzden hamile kalmayi dusunenler hemen icmeye baslasinlar bebekleri icin....

canım bende folbiol içiyorum ama gunde 1 tane.doktorum oyle soyledı 3 tane fazla değilmi.çünkü dozu fazla.folıc asıd den 3 tane ıcılıyor ama onun dozu daha dusuk.:uhm:

canım bende folbiol içiyorum ama gunde 1 tane.doktorum oyle soyledı 3 tane fazla değilmi.çünkü dozu fazla.folıc asıd den 3 tane ıcılıyor ama onun dozu daha dusuk.:uhm:

dozunun düük olma seebi folbiolde sadece folik asit var
folic plusta kalsiyum vitamin d ve folik asit var
ben folicplus kullanıyorum

tamamda yaprakcım
gebeliğin farkedilmesine kadar olan zaman içinde bebeğin omuriliği oluşmuş oluyormuş zaten.e omurilik gelişmesinde çok etkili olması sebebiyle ben 3 tane alıyorum

sarızambak yazdıkların çok mantıklı. doktor niye öyle söyledi ben de bilmiyorum.belki de folbiol diye düşündü. ama en kısa zamanda tekrar görüşeceğim. bu arada tekrar 3tane almaya başlasam bir sakıncası olmaz zaten fazlası vücuttan atılıyor diye biliyorum. önemli olan bebeklerimizin sağlıklı olması. teşekkürler canım.

tatlım folbiol günde 1 tane içiliyor folicplus 3 tane içiliyor
ben folic plus içiyorum
içinde folik asit , kalsiyum ve kemik gelişmesinde önemi çok olan vitamin D bile var
o yüzden ben folicplus tercih ettim.folbiol içinde sadece folikasit var

evet doğru söylüyorsun ama bn sorun yaşadığım için yüksek dozda veriliyor.şuan zaten normal folikasit değerinin en yüksek dozundayım.

ne sorunu arkadaşlar bu?
merak ettim:uhm:

canim sari zambak günaydin sen sakin folik asiti birakma anlatilmiycak kadar faydali benim belki okukussundur 4 ay önce 3 aylikken bebegim karnimda öldü ben folikasite basladigimda zaten 2 aylik hamileydim ama herkez hamilelikden 3 ay önce basliyomus benim kaza bebegiydi ondan icmedim ama simdi halen devam ediyorum cok faydali bebek icinbirde düsük dozlu bebe aspirini dedi doktorum günde 1 tane bebegin gelisimi ve ölmesini engelliyomus tabi ben bunuda demin ögrendim sende bebek istiyosun demi canim aman dikkat et arstir iyice

evet diloş
bende bebek istiyorum
durumunu okumadım çok üzüldüm valla
ben 1 aydır folicplus içiyorum ama hamile değilim içmeye devam etcem
arkadaşım doğum yaptıktan sonrada kullandı bebeğin ve kendi durumu çok iyi
sende kendine dikkat et canım
:1hug:

evet canim bebek emzikden kesilene kadar icilcekmis iysallah tez zamanda seninde hamis haberini okurum

kızlar adetliyken folik asit kullanmaya devam etcekmiyim???

yoksa doğum kontrol hapı gibi adetliyken bırakcakmıyım (ciddiyim):Roflol::Roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…