kızlar sizdede meme başı çatlagı oluştumu? ben bittim ne yapmam lazım :(

Prm.Oznur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2008
765
2
96
İstanbul
kızlar benim her iki meme başındada çatlak oluştu. beni öldürüyor valla sizlerdede oldumu ? neler yaptınız yada neler yapmalıyız? her emzirmede canım çıkıyor bitiyorum valla lütfen bişeyler önerin hangi ilaç kullanmalıyım en etkili yönten ne lütfen söyleyinnn senağlama

tatlım ben avent kullanıyorum
ilk başlarda benim de canım çok yanıodu ama şimdi ii maşallah

kremler var onları kullan ayrıca cok acıyosa sagıp vermeyi dene ertesi güne iyileşir yani bende öyleydi

lansinoh güzel canım ,motter love ,weleda ,filan da var
lansinohta gögsünü yıkamana da gerek yok

canim gecmis olsun,ben4 sene once yaptim dogumumu garmastan diye bi krem kullandim,almanyada uretiliyo sanirim biraz pahali ama ben memnun kaldim mavi bi kremdi,ben bide kucuk kapakli bir kaba pamuk koydum uzerine kaynamis sogumus su doktum emzirmeden once kucuk bir parca alip siliyordum,emzirdikten sonrada sil ve kremle cunku bebegin sut kalintisida yaraya neden oluyo

Bnedede ilk haftalarda olmuştu silikon aldım bende hiç işe yaramamıştı.Doktorum bebeği emzirdikten sonra son sütü sür demişti işe yaradı.Son süt antibiyotik özelliğine sahipmiş.Krem ise önermedi kullanmamı istemedi.

bende de oldu cok aci cektim ama bir yerde okudum tahinin uzerinde biriken yag var ya susam yagi iste onu surdum cok rahatlatti birde AVENT aldim ayrica sutunude sur bir gunde sagdigin sutu ver o arada iyilessin gogsun

canım garmastanı bende kullandım cok pahalı degıl 22ytlye aldım burdada var fakat ben sana karbonatlı su onerırım yarım saatte bı sur ıkı bucuk saatte rahatlarsın ayrıca gogsunden sılme bebegın agzında pamukcuk olmaz

purelan adlı bir krem var 20ytl falan resmen plastik gibi yapıyor göğüs ucunu yani ağrın diniyor ve bebeğin emmeside uygun canım yıkamana gerek yok bence denemelisin..

kızlar çoook ama çook sağolun bütün önerileriniz uygulayacagım çünkü emzirmek işkence haline geliyor canım çook yanıyor. inşallah kısa sürede kurtulurumm a.s.

çoook ama çoook sağolun kızlar tüm önerilerinizi yapacagım çünkü canım çook yanıyor emzirmek işkence halini alıyor bitiyorum ya bide nekadar sürer iyileşmesi a.s.

cnm benım ya aynı sorunu bende yasadım hangi ilacı kullandıysamda geçmedi.en ii kendi sütüm geldi emzrdikten sonra kendi sütünü sür ve bekle kurusun sürüp kapatma ben iileştim insallah sende iileşirsin.

canım gogsunude sadece ucunu degıl kahvesıyle vermeye calıs ve dedıgım karbonatlı su ucuncu emzırmene azaltıyor acıyı yarım saatte bı yap

memen çatladıysa eğer bebek sadece ucunu emiyor demektir böyle de hem tam verimli ememez hem de istediğin kremi sür çatlaktan kurtulamazsın kahve rengi bölgenin tamamını emmesi gerek meme ucunu elinle tut ve bebeğinin ağzına sür ağzını iyice açana kadar sabret ağzını iyice açtığı anda tık memeyi ağzına biraz ağlıyorlar ama ben öyle yaptım sonradan alışıyorlar zaten ..bi de tam acıkmadan denersen sen de o da daha sabırlı olursunuz canım kolay gelsin...

canim purelan kullan bende tavsiye ederim. ben ilk gunden beri suruyorum doktorum satvsiye etti. ve gogsum hic catlamadi. kesin al derim

Canim benim kizimda ilk zamanlar hep sag gogsumu aldi devamli o yuzden sag tarafim yara oldu.Birseyde yapamadim sonra azaldi ama hala ilk emince aci oluyo.Banada en iyi ilaci kendi sutunu surmek dediler.Denedim acisi azaldi ama tam gitmedi.Simdide bir damla kullaniyorum bakalim yaricakmi.Cok acili ama resmen yaraya tuz basmak gibi o gogsumu emince.Allah yardimcimiz olsun..Sanada gecmis olsun canim..

kızlar emzırmeden once bıraz sıkıp gogus ucuna surup vermeyı bılıyorum bunu yapan yokmu aranızda

karbanatlı suyla yıka her seferınde kendı sutunle memeyı yumusatt..
bebıse ucunu verme...

bende olmuştuu kac gun cektım gectı sukur

benimde ilk başlardan,süt verirken acıyodu annem sıcak sabunlu su ile yıkamamı söyledi ve çok rahatlattı yumuşattı uçlarını.sonra göğüs petleri var,fazla sütün petlere akar ve göğsün yumuşatır benim öyle iyileşti.(pedi sık değiştirme dolmasını bekletki kendi sütün meme ucunu yumuşatsın) ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Back
X