Kızlar sorunumla alakalı ne bir fikrim var,ne fikir verecek biri var.Yardımcı olur musunuz?

nuripapacium

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
915
148
31
4 ay önce sağ yumurtalıkta 4 cm kist solda Polikistik görüldü.Diane35'e başladım ilk kullandığım ay adetim 30 gün içinde geldi ve 5 gün sürdü.Daha sonra lekelenme şeklinde bir iki gün geldi ama adet olmadım.3 aydır da adet olmuyorum doğum kontrol hapına devam etmeme rağmen.Geçen haftalarda jinekoloğa kontrole gittim kistlerimin geçtiğini söyledi.Adet olmamamı da hipotiroidimden dolayı kullandığım 50 mg'lık ilaca bağladı.Pazartesi günü cinsel ilişkim oldu akşamına hafif kanamam oldu ama hemen yine kesildi.Ne yapmam gerek? Erken menopoz olmasından korkuyorum. Jinekologtan randevu aldım ama fikri olan var mı?

Bu arada Tiroid ilacını Beren doktorum o ilacın böyle bir duruma sebep olmayacağını,tsh hormonunun değerini düzenlediğini,tsh normal değerlerde değilken adet sorununun yaşandığını ama benimkinin bununla bir ilgisi olmadığını söyledi.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba anneminde polikistik over ve erken menapoz durumları varmış genç yaşlarından beri. diana35 sayesinde adet görebiliyordu ilaç kullanmadığında ise regl olmuyordu ancak çocuğu da oldu sonra kendi uygun gördüğü zamana kadar da ilaçla adet görmeye devam etti. üzülmeyin tekrar başka bir doktora gidin. farklı bir göz ve yorum daha iyidir. halledilir diye düşünüyorum.

merhaba anneminde polikistik over ve erken menapoz durumları varmış genç yaşlarından beri. diana35 sayesinde adet görebiliyordu ilaç kullanmadığında ise regl olmuyordu ancak çocuğu da oldu sonra kendi uygun gördüğü zamana kadar da ilaçla adet görmeye devam etti. üzülmeyin tekrar başka bir doktora gidin. farklı bir göz ve yorum daha iyidir. halledilir diye düşünüyorum.
ben göremiyorum işte diane35'le de yasmin'le de.

hipotiroidi ilacı yapay tiroid hormonu tam tersine adetinizi düzenler. doktorunuz hipotirodiden dolayı adet düzensizliği yaşadığınızı söylemiş olabilir. ama ilacınızın dozu yeterliyse düzene girmeliydi adetleriniz.

X