Kizlik soyadi

kaymakli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2015
103
18
44
Arkadaşlar ben kızlık soyadimida kullanmak istiyorum.ama eşim istemiyor kimlikleri değiştirirken dilekçe ver kullanma diyor .sen benim soyadimi almazsan bayrama sonra babam hasta onun ziyaretlerine tek başına kocasız gidersin diyor.benim karakterime ters diyor.napmaliyim

Arkadaşlar ben kızlık soyadimida kullanmak istiyorum.ama eşim istemiyor kimlikleri değiştirirken dilekçe ver kullanma diyor .sen benim soyadimi almazsan bayrama sonra babam hasta onun ziyaretlerine tek başına kocasız gidersin diyor.benim karakterime ters diyor.napmaliyim

yani erkekler istemiyor, benim eşimde istemedi bende sorun yapmadım gerçi, çokta önemli değil bana göre soyadı, sonuçta ailen yine senin ailen,soy adının değişmesi hayatında bir değişiklik yapmıcak

sanki aldatmış, yalan söylemiş, ne bileyim kötü bişey yapmış.. nefret ediyorum bu zihniyetten. ben de çok isterdim. ama soyadım kız ismi olduğu için eşimin soyadını alınca 2. ismim sanılacağından dolayı kendim isteyerek almadım. eşime de şakayla söylediğimde istemeyeceğini söyledi. ama benim kullanmama sebebim eşimin istememesi değil, farklı bir nedendi. eğer o sebep olmasaydı kimse engel olamazdı..

daha evlenmediyseniz hala bir şansınız var demektir

devlet sana o hakkı vermiş. keşke gündeme getirmeden nüfus kağıdını elinde görünce iş bitseydi.

Erkeklerin buna karışmasına anlam veremiyorum.

Kariyer sahibi bir kadın kariyer yaptığı soyadını kullanmalı bence. Bunun dışında farkeden bir şey olmaz, ha onu kullanmış ha onu.
Ama yine de bu konuda kadın söz sahibidir, erkek değil.
Kendini söz sahibi sanıyorsa erkeklik hastalığına tutulmuştır.

Ben babamın soyadını kullanarak ona bi jest yapmak istedim.
Eşimde sağolsun sorun yapmadi .
Kullanıyorum memnunum.
Iyi ki almışım ve iyi ki bana seçimlerime saygı duymus eşim.

Bence cok takilmamak lazim. Benim esimde istemedi bana da cok uzun geliyordu zaten. Bir tanidigim aldi kizlik soyadini esi ona birsey demedi ama tutturdu bizimkilere yakin oturacagiz diye ben senin isteklerini yaptim sende yap dedi kizda kabul etti. Kendi ailesine uzak kayinvalidesine cok yakin oturuyor su an. Bende tartismaya girmedim esimin soyadini aldim ama su an annemlerin oturdugu muhitte oturuyoruz kayinvalidem biraz daha uzak evi ben buldum esim tamam dedi hic sorun yapmadi. Bence onemli olan soyad degil hal hareket tavirlardir. Esim aileme gitmeme hic karismaz aksam sende gel is cikisi desem tamam der tavir yapmaz onemli olan bunlar bence.

Yasal olarak böyle bir hakkın varken eşin buna karışamaz. Evlenildi diye bunca yıldır taşıdığı baba soy ismini değiştirmek zorunda değil insanlar. Anladığım kadarıyla kendi soyadını ve eşininkini bir arada kullanmak istiyorsun. Yasal bir hak varken kocalara bişey yemek düşer yani bu konuda.

ne biçim adam bu ya?

ne hakla kocasız gidersin diyor, seni tehdit ettiği şeye bak. ne olacak sen de kullanma kızlık soyadını diyenlere de çok şaşırıyorum. mesele o değil. ben de kullanmıyorum mesela ama kullanmak isteseydim eşim asla karşı çıkmazdı, çıkamaz zaten. ubunca yıl o soyadıyla var olmuşum. bu benim kararımdır. daha şimdiden sana böyle baskı yapmasına izin verirsen daha çoook ezilirsin evliliğinde. kullan kızlık soyadını. ne sanıyorlar daha yolun en başında kendilerini ya.

Bende kullanıyorum babamın soyadı. gayet de memnunum. Benim memnun olduğum kadar eşim memnun değil ama. Her defasında laf çarpar bana. Nikah başvurusunda eşinizden imza alınıyor. Yani onayı gerekiyor.

Bu derece ileri gitmişse eşiniz ben olsam soyadımı iptal ettirirdim ama babama ziyarete eşimi götürmezdim. Benim varlığıma vesile, soyadını taşımak istediğim babamı görmeye hakkın yok derdim.

kımlıkte yazıyro zaten eskı soyadı dıye, egerkı kullanmak ıstersenız dılekçe verıyorsunuz ama gerek var mı bence yok... cokta takılmamak lazım tabı esınızın tutumu yanlıs bu kararı sıze bırakmalı...

X