selammmm kızlarrrr, bu sefer kendim için değil arkadaşım için yazıyorum, o sizin yorumlarınızı okuyup cevap verecek. hatta direkt onun dilinden sizlere aktaracağım.. kendisi maalesef hesap açamamış.
selam kızlarr, benim 1 yıldır bir birlikteliğim var. erkek arkadaşımla genel olarak uyumluyuz. yani ilişkimizin bir dinamizmi var. birlikteyken sıkılmıyoruz, gayet mutluyuz. arada elbette ki tartışmalarımız oluyor. ama kısa süreli. ikimizde inatçıyız. bazen ben yelkenlerimi indiriyorum, bazen o. alttan almayı öğreniyoruz. ben 25, erkek arkadaşım da 25 yaşında. ben üniversite mezunu öğretmenim. erkek arkadaşımsa lise mezunu. ikimizde aynı şehirdeniz o sebeple kültür farkımız yok. bilgi birikimi ve bu birikimin düşüncelerimize bakış açılarımıza yansıması kısmında bazen sıkıntı yaşayabiliyoruz ancak saygı duyduktan sonra sorun olmuyor. ben ailemin de bu farkı çok büyüteceğini düşünmüyorum, sonuçta kendi tercihi nedeniyle okumadı. kendisi fırın sahibi, fırıncılık yapıyor, fırını babası ve kardeşiyle birlikte işletiyorlar. bana evlenme teklifi etti, ben tabii ki düşünmek istediğimi söyledim çünkü gerçekten beklemiyordum, hissetmedim bile. 2026 yaz ayında evleniriz diyor. ailesini tanıştırmak istiyor. Ben atanmak istiyorum tabii kii. ama süreç uzun. beklesek diyorum, erkek arkadaşım beni istemiyorsun diyor. aslında ben maddi olarak bir düşünce içerisindeyim acaba ben çalışamasam da geçinebilir miyiz, yoksa illa ki atanmayı mı beklesek, beklesek tartışmalarımız artabilir, belki ayrılabiliriz dahi. ama evlensek maddiyat açısından zor olur mu sizce? ya da ikimiz arasındaki eğitim farkı ileride sorun açar mı sizce
( bu arada ilk kez sınava gireceğim o yüzden bir tereddüt içerisindeyim, özel sektörde de çalışmayı düşünmüyorum, tabii hayat şartları ne getirir bilemem)