- 28 Aralık 2012
- 1.436
- 1.111
- Konu Sahibi Bugdaycigiller
Önceki konularımdan bildiğiniz üzere kredi çekmiştik ve her şeyi onunla yapacaktık. Şimdi özet geçmek istiyorum benim canlarımm
Ben şuan İstanbul'da oturuyorum, erkek arkadaşımda öyleydi fakat şuan ailesi ile beraber Bursa/Orhangazi'ye taşındılar. Orada iş imkanları kısıtlı olduğu için, sevmediği bir işi yapmakta fakat olsun daha iyisini bulursa geçecek İNŞALLAH. Eğer İstanbul'da olabilseydi burada kalacaktık fakat şimdilik uzak gibi duruyor :) Her bölüme girip ayrı ayrı konu açmak yerine tek bir yerde sormak istedim umarım bana yardımcı olursunuz. Çünkü gerçekten ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilemiyorum.
Ben şuan İstanbul'da oturuyorum, erkek arkadaşımda öyleydi fakat şuan ailesi ile beraber Bursa/Orhangazi'ye taşındılar. Orada iş imkanları kısıtlı olduğu için, sevmediği bir işi yapmakta fakat olsun daha iyisini bulursa geçecek İNŞALLAH. Eğer İstanbul'da olabilseydi burada kalacaktık fakat şimdilik uzak gibi duruyor :) Her bölüme girip ayrı ayrı konu açmak yerine tek bir yerde sormak istedim umarım bana yardımcı olursunuz. Çünkü gerçekten ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilemiyorum.
10.000 kredi çekmiştik dosya masrafı falan derken elimizde 9.500 TL kaldı. Şimdi beyaz eşya + salon tk.+yemek odası+yatak odası toplamda 6000 TL ediyor. Takdir edersiniz ki geriye 3.500 kalıyor. Bana yardım edecek kimse yok anne babam ayrı (görevlerini yerine getireceğine hiç inancım yok) Lise sona geçtiğim yazdan beri üniversite dahil tüm ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. Erkek arkadaşımın da babası küçükken ölmüş, abisi ve annesi var fakat borçlarını daha yeni kapattılar. Aslında ikimizin de kimseden beklentisi yok. Kendi başımıza kurmak istiyoruz ki her şeyi seçme hakkımız daha fazla olsun :)
Ben isteklerimi size sıralayacağım sizde biraz fikir üretin ne olur Zira o güzel akıllarınıza gerçekten ihtiyacım var ! - Düğün istemiyorum (Zira gereksiz buluyorum çünkü çok kalabalık bir aile durumum yok)
- Aileler ucundan da olsa tanıştı ama biz yine de iftar yemeği yapıp tam anlamıyla konuşulsun isteme tarihi de belli olsun istiyoruz :) Bugün ne giysem ve ne yapabilirim menü olarak vs :) ?
- İsteme ve nişan bir arada olsun ve evde olsun istiyorum. O gün için kıyafetim hazır, bir tek alyanslarımız alınacak fakat erkek arkadaşım altın yerine ya gümüş ya çelik takacak sizce hangisi daha kullanışlı olur ? Ve o gün için ne menü hazırlasam, süsleme ne yapabilirim ? Kahveler ne zaman verilir ve sadece protokol (yani çekirdek aile olarak anne abi damat ve isteyecek olan enişteye veya dayıya mı) verilir?
- Kına mı da bahçemde düğün gibi yapmak istiyorum yani şahşalı çünkü bence en önemlisi kına insanın istediği gibi eğleneceği :) bunda da çerez düşünmüyorum 150 kişilik bir kına alsam ne kadar tutar ? kendim elimde dağıtıma hazır hale getiririm.
- Ve en önemlisi can alıcı nokta GELİNLİK o beyaz masum rüya şimdi gelinliği satın alıp yıllar boyunca sandıkta sakladığımda torunlarımın onu beğenip de giymeyeceğine emin olarak gelinliğimi kiralamak istiyorum. İstanbul'da yaşam şartları zor olduğu gibi oldukça seçenek ve yüksek miktarlar mevcut. Gelinliği uyguna kiralayabileceğim, İstanbul'da bir yer var mı ? Eğer yok ise Bursa/Orhangazi'de fiyatlar fark eder mi ?
Anlayacağınız bu kızçe 3.500 ile yüzükler, gelinlik, damatlık ve kına nişan yapmak istiyor :) tabii ki bunun üzerine eklenir daha. Şimdi diyeceksiniz ki bu kadar aceleye ne gerek var bekleyin madem ama uzak şehirlerde kalanlar bilir çok uzaak olmasada biz artık aynı çatı altında olmak istiyoruz
Yardımlarınızı bekliyorum