Klasik gebelik şekeri muhabbeti,şekerim gene yüksek malesef

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
24.haftayı atlatan her hamile biliyor bu sıkıntıyı.
Ben öncesindede yaptırdım ve yüksek çıkmıştı 100 ve 50 lik.
Gene yaptırdım ve şu an 50 lik 196 çıktı..:(
100 lük ise gene çıkacak.
Ben açlığa dayanamıyorum.
3 saat zor dayanmıştım.
Şimdi ise bebeğimiz büyüdü.Ben fenalardayken sanki oda etkilenecek gibi hissediyorum.
Bildiğiniz gibi değil,3 saat geçmek bilmiyor.Nerdeyse kan vermeye sedyeyle taşınacağım hele ilk saat..
Şimdi şekeri kesip diyete girsem,yani bana ve yavruma zararlı olan şeyleri yemesem!
Bana faydası olur mu bilmiyorum..Olur gibi geliyor ama bir yanım 100 lük yaptırmalısın diyor.
Geçen yaptırdığımda 1.saat 240 idi diğerleri normaldi..Sanıyorum gene aynı seyretmese biraz daha yükselmiştir.
Tabi miş lerle yürümüyor.Sadece düşünüyorum,ve sormak istedim.
Büyük ihtimal 100 lüğüde yaptıracağım..

Ayrıca nette gebelik şekeri çok yüksek seyredenlerin bebeklerinde (Allah korusun cümlemizi)ani kayıplar meydana gelebiliyor muş.
Sırf bu yüzden bebeğini kaybedenler var mıdır acaba?
Bu gebelik şekeri sadece bebeğin iri olmasının dışında başka riskleride mi barındırıyor?

Son düzenleme:
Gebelik şekeri hakkında sana pek birşey söyleyemicem canım ama takipte olduktan sonra pek korkulacak birsey olmadığını biliyorum.sonuçta dr kontrolündesin aklına kötü şeyler getirme.onemli olan gebelikten sonra da bu durum devam etmesin.bebeğine hiçbiseycik olmaz Allahin izniyle.benim etrafımda gebelik şekeri böyle yüksek olup ta insùline baslayan cok var.biraz diyet biraz dikkat ve yüksek moralle bugünleri atlatacaksın inşallah.zaten çoğu gitmiş azı kalmış,kendini yıpratma canım,sana hayırlı doğumlar..:nazar:

canımdrunu dinle ve hemen diyete başla.yüksekşeker sadece iribebek değil,anne ve bebekte şeker sorunlarına yol açabiliyormuş.endişelenme ama bir sürü arkadaşımyüksek şekerle karşılaştı dikkat edince sorun olmadı.ama drum bana dikkat edilmeli dedi.

24.haftayı atlatan her hamile biliyor bu sıkıntıyı.
Ben öncesindede yaptırdım ve yüksek çıkmıştı 100 ve 50 lik.
Gene yaptırdım ve şu an 50 lik 196 çıktı..:(
100 lük ise gene çıkacak.
Ben açlığa dayanamıyorum.
3 saat zor dayanmıştım.
Şimdi ise bebeğimiz büyüdü.Ben fenalardayken sanki oda etkilenecek gibi hissediyorum.
Bildiğiniz gibi değil,3 saat geçmek bilmiyor.Nerdeyse kan vermeye sedyeyle taşınacağım hele ilk saat..
Şimdi şekeri kesip diyete girsem,yani bana ve yavruma zararlı olan şeyleri yemesem!
Bana faydası olur mu bilmiyorum..Olur gibi geliyor ama bir yanım 100 lük yaptırmalısın diyor.
Geçen yaptırdığımda 1.saat 240 idi diğerleri normaldi..Sanıyorum gene aynı seyretmese biraz daha yükselmiştir.
Tabi miş lerle yürümüyor.Sadece düşünüyorum,ve sormak istedim.
Büyük ihtimal 100 lüğüde yaptıracağım..

Ayrıca nette gebelik şekeri çok yüksek seyredenlerin bebeklerinde (Allah korusun cümlemizi)ani kayıplar meydana gelebiliyor muş.
Sırf bu yüzden bebeğini kaybedenler var mıdır acaba?
Bu gebelik şekeri sadece bebeğin iri olmasının dışında başka riskleride mi barındırıyor?

Canım bana sakın kızma ama şekeri zaten gebelik şekerini öğrendiğin an bırakman gerekiyordu. Zaten meyve yiyoruz, süt içiyoruz onlarda yeterince şeker var. bi de rafine şeker ya da şekere dönüşen beyaz un vs yersek vay halimize.
Çok dikkat etmen gerek NurTopum, ciddiye al lütfen bunu. Anne karnında ani bebek ölümlerine, zehirlenmelere bile yol açıyor. Korkutmak istemiyorum seni bende de gebelik şekeri var, yapmaman gerekenleri söylüyorum.
Ben 1 ay önce öğrendim bende olduğunu. o günden beri çok şekerli diye karpuz bile yemedim. Patates, bezelye, havuç bile yemedim. Yaptığım tek kaçamak azar azar dondurma yemek oldu. O da sütlü tatlı diye.
Bak canım, ramazandayız, bi de önümüz bayram sakın sakın şerbetli tatlı yeme, meşrubat içme. İnsanların azcık ye bişey olmaz demesine takılma. Bişey olduğunda kimse sorumluluğu almayacak. Birazcık sık dişini. Ama lütfen ve lütfen diyet yap.:40:

Canım bana sakın kızma ama şekeri zaten gebelik şekerini öğrendiğin an bırakman gerekiyordu. Zaten meyve yiyoruz, süt içiyoruz onlarda yeterince şeker var. bi de rafine şeker ya da şekere dönüşen beyaz un vs yersek vay halimize.
Çok dikkat etmen gerek NurTopum, ciddiye al lütfen bunu. Anne karnında ani bebek ölümlerine, zehirlenmelere bile yol açıyor. Korkutmak istemiyorum seni bende de gebelik şekeri var, yapmaman gerekenleri söylüyorum.
Ben 1 ay önce öğrendim bende olduğunu. o günden beri çok şekerli diye karpuz bile yemedim. Patates, bezelye, havuç bile yemedim. Yaptığım tek kaçamak azar azar dondurma yemek oldu. O da sütlü tatlı diye.
Bak canım, ramazandayız, bi de önümüz bayram sakın sakın şerbetli tatlı yeme, meşrubat içme. İnsanların azcık ye bişey olmaz demesine takılma. Bişey olduğunda kimse sorumluluğu almayacak. Birazcık sık dişini. Ama lütfen ve lütfen diyet yap.:40:

Sen yanlış anladın sanırım dumam.
Ben 2 aydır şekeri ciddi derecede azalttım zaten.
Benim ilk mesajımda kastettiğim 'şekeri kessem mi' sorusu tamamen anlamındaydı.
Bu geri kalan aldığım şeker oranı zaten çok az..
Daha ağzıma karpuz sürmedim,yalan olmasın bir çatal aldım bıraktım ki zaten hiç sevmem o ayrı.
Onun haricinde bir muz yiyeceğime yarım muz yedim çoğu zaman.
Yediğim çikolataları kestim ve bir ısırık alıp bıraktım sürekli.
Ben pipirikli olduğum için zaten ciddi anlamda ciddiye alıyorum bu şeker konusunu.
Sanırım sen baya bir yanlış anladın.
Aynen bende bezelye ve havucu bile kestim 2 aydır.
Meyveyi bile azı karar,çoğu zarar misali tüketiyorum.
Şekerli içeceklerin 'i' sini tüketmiyorum.
Tekrar söylüyorum,benim demek istediğim mesela şu bir ısırık çikolatayı bile kesmek gibisindendi.
Kaldı ki,şerbetli tatlıy mış,meşrubat mış..ağzıma sürmedim iki aydır.
Genede uyarıların için teşekkür ederim; )

Ben eksik anlatmışım sanırım.
Baştan ne yaptığımı söyleyip,ne yapmam gerekeceğini sormam gerekiyordu galiba.
Pardon!: )

Ben eksik anlatmışım sanırım.
Baştan ne yaptığımı söyleyip,ne yapmam gerekeceğini sormam gerekiyordu galiba.
Pardon!: )

Biraz fazla sert çıkmamış mısın?

"Şekeri keseyim mi?" ya da
"Diyet yapsam sadece bana ve bebeğe yarayacak şeyler mi yesem?" dediğin için, evet yanlış anladım.

Ne yapman gerekeceğini sana söylemek haddim değil zaten.

Amacım yardım etmekti sadece. Hayırlı doğumlar.

Son düzenleme:
gebelikte şeker çok tehlikeli bi şey bende şeker hastasıyım
bebek düşündüğüm zaman çok daha dikkatli olmam gerektiğini biliyorum
bi arkadaşım gebelik şekerini çok ciddiye almasına rağmen plesanta yaşlanması yaşadı
şeker buna sebep ve erken doğum yaptı bu sebeple
çok zorluklar çektiler
bu işi gebelik ve endokrin beraber takip etmeli hele gebelerde çok daha önemli
perhizinize dikkat etmelisiniz
aç kalmayarak ama az kolari alarak beslenebilirsiniz
diyetisyene gidin gebeler için en uygun listeyi size verir zaten

Biraz fazla sert çıkmamış mısın?

"Şekeri keseyim mi?" ya da
"Diyet yapsam sadece bana ve bebeğe yarayacak şeyler mi yesem?" dediğin için, evet yanlış anladım.

Ne yapman gerekeceğini sana söylemek haddim değil zaten.

Amacım yardım etmekti sadece. Hayırlı doğumlar.

Ben sadece gebelik şekerini ne kadar ciddiye aldığımı anlattım.
Hiç sert olduğumu düşünmüyorum.
Ciddi bir konu,ve ben kendimi ifade edememişim ki,sende yanlış anlamışsın.
Bu yüzden ciddi ciddi anlattım bu sefer.
Genede güzel dileklerin ve yardımın için teşekkür ederim dumamcım.

Test sonuclarımı 3 saat once aldım o zamandan beri de iki gözüm iki Çeşme ağlıyorum :( 50 lik yüklemem 149 çıkmıştı,
100luk yüklememde aclik 80
1. Saat 182
2.saat 168
3. Saat 181 Çıktı. Daha durumla konuşmadım ama referans degerlerden yüksek olduğunu biliyorum.
Beni en çok üzen seyse hamileliğinin basından beri zaten çok fala tatlı hamur ısı tüketmemiş olmam...
Hele son 15 gündür buğday ekmegi sebze ve proteinden başka bir şey yemedim :(( cola kahve çay içmiyorum yemeklerde
Salata yedim hep...çikolata alışkanlığım zaten yoktur bebeğim taraftasında ilerliyor bende 8 kilo aldım...diyet listelerinde
Yer alan beslenmenin yarısı kadar yiyorum zaten şimdi ben ne yapacagım :,(

Test sonuclarımı 3 saat once aldım o zamandan beri de iki gözüm iki Çeşme ağlıyorum :( 50 lik yüklemem 149 çıkmıştı,
100luk yüklememde aclik 80
1. Saat 182
2.saat 168
3. Saat 181 Çıktı. Daha durumla konuşmadım ama referans degerlerden yüksek olduğunu biliyorum.
Beni en çok üzen seyse hamileliğinin basından beri zaten çok fala tatlı hamur ısı tüketmemiş olmam...
Hele son 15 gündür buğday ekmegi sebze ve proteinden başka bir şey yemedim :(( cola kahve çay içmiyorum yemeklerde
Salata yedim hep...çikolata alışkanlığım zaten yoktur bebeğim taraftasında ilerliyor bende 8 kilo aldım...diyet listelerinde
Yer alan beslenmenin yarısı kadar yiyorum zaten şimdi ben ne yapacagım :,(

benimde 50 gr lık açlık 83 175 çıktı.100 gr lık açlık 86 diğerleri 150-175-150 bende yüksek sanıodum ama dahiliyeci diyet felan vermedi kadın doğumcumada daha görünmedim.inşallah yüksek değildir.

benimde 50 gr lık açlık 83 175 çıktı.100 gr lık açlık 86 diğerleri 150-175-150 bende yüksek sanıodum ama dahiliyeci diyet felan vermedi kadın doğumcumada daha görünmedim.inşallah yüksek değildir.

benim kafama yatmayan sey de 1. saatte yuksek 2. saatte dusuyor buraya kadar hersey normal de sonra neden 3. saatte fırlıyor bılemıyorum :(

cok uzgunum bu ruh halım bebege daha fazla zarar,,,bu kadar gelısen teknolojı ve tıp hamılelıgın daha streslı gecmesıne sebep oluyor sanırım..bazen bılmemek en ıyısı sankı

arkadaşlar benimde 50 lik 160 çıkmıştı doktor 2 haft sonra gel 100lük yapalım dedi yaptırdım
açlık:100
1.saat:220
2.saat:150
3.saat:100

ben internetten değerlerimi karşılaştırdım ona göre 2 tanesi yüksek ama doktorum 1.saat in yüksek olduğunu söyledi bu da şekerli ve hamur işi besinlere karşı dikkat etmem gerektiğini söyledi diyet listesi filan vermedi meyvelerden abartmamak şartıyla az az sık sık yememi söyledi üzüm kavun muz gibi sadece tatlı ve hamur işi yemicem o kadar 1 ay sonra tekrar yapack 50 lik o aman tekrar değerlendiririz dedi. bende korkmadım dikkat ediyorum ama siz böyle yazınca tırstım şimdi

Gebelik sekeri teşhisi konuldu,
Endkrinolog ve diyetisyene göründüm bugün. 6 ayda aldığım sekiz kilo çok bulundu bundan sonra her ay icin 1 kg alma hakkım varmış....insanlar 30 kg alıyorlar bu nasıl bir durum anlayamadım. 1700 kalorilikbir diyet aldım çalıştığım icin saatleri ve o saatlerde bulabileceğim yiyeceklere göre düzenlendi , diyabet hemşiresi ile görüştüm bana kan sekeri ölçüm cihazı verdiler ve sabah öğle aksam ölçmem istendi...bazen aksam değil de sabaha karsı ölçmem gerekiyor :s
Sürekli yediklerimi not tutmaliymisim saatlere dikkat etmeliymisim vs vs vs
Doktordan çıktıktan sonra saatlerce ağladım tabii bir faydası yok artık...bu konu hakkında kimseyle ne konuşmak ne de kimseden tavsiye almak istemiyorum yakın çevremdeki... Biraz depresif davranıyorum sanırım...ama içimden baskası gelmiyor
İlk ölçümlerimi yaptım açlık 73 tokluk 100 çıktı 1 hafta sonra değerlendirecekler
Umarım hersey yoluna girer Allah kimseye vermesin ...saglık konularinda benim toleransım çok az..tecrübelerim tolere etmeme engel oluyor...
Kalan 15 hafta su gibi gecer umarım...böyle saatle notla hayat çok sıkıcı olacak...
Umarım herkesin degerleri çok iyi çıkar

Gebelik sekeri teşhisi konuldu,
Endkrinolog ve diyetisyene göründüm bugün. 6 ayda aldığım sekiz kilo çok bulundu bundan sonra her ay icin 1 kg alma hakkım varmış....insanlar 30 kg alıyorlar bu nasıl bir durum anlayamadım. 1700 kalorilikbir diyet aldım çalıştığım icin saatleri ve o saatlerde bulabileceğim yiyeceklere göre düzenlendi , diyabet hemşiresi ile görüştüm bana kan sekeri ölçüm cihazı verdiler ve sabah öğle aksam ölçmem istendi...bazen aksam değil de sabaha karsı ölçmem gerekiyor :s
Sürekli yediklerimi not tutmaliymisim saatlere dikkat etmeliymisim vs vs vs
Doktordan çıktıktan sonra saatlerce ağladım tabii bir faydası yok artık...bu konu hakkında kimseyle ne konuşmak ne de kimseden tavsiye almak istemiyorum yakın çevremdeki... Biraz depresif davranıyorum sanırım...ama içimden baskası gelmiyor
İlk ölçümlerimi yaptım açlık 73 tokluk 100 çıktı 1 hafta sonra değerlendirecekler
Umarım hersey yoluna girer Allah kimseye vermesin ...saglık konularinda benim toleransım çok az..tecrübelerim tolere etmeme engel oluyor...
Kalan 15 hafta su gibi gecer umarım...böyle saatle notla hayat çok sıkıcı olacak...
Umarım herkesin degerleri çok iyi çıkar

ne bilim cnm şeker olayını bende hiç anlamadım.normal görünüyor açlık 73 tokluk 100.inşallah kontrole gittiğinde düzelmiş olur.çok sıkma canını en azından bebegin saglıklı beslenmiş olcak sık sık yemek yiceksin zor ama geçici bir durum o kadar sıkıntı etme kendine 15 hafta gelir geçer sürekli şeker hastası olanları düşün bide.aglama üüzülme.

ne bilim cnm şeker olayını bende hiç anlamadım.normal görünüyor açlık 73 tokluk 100.inşallah kontrole gittiğinde düzelmiş olur.çok sıkma canını en azından bebegin saglıklı beslenmiş olcak sık sık yemek yiceksin zor ama geçici bir durum o kadar sıkıntı etme kendine 15 hafta gelir geçer sürekli şeker hastası olanları düşün bide.aglama üüzülme.

Canım çok teşekkür ederim ama dün o kadar üstüme gelmişler ki şimdi ilk sok geçtikçe bazı seyleri çözüyorum ben Acibadem hastanesine gidiyorum,,,pek güvendiğim bir kürüm değil neticede ama doktorumu seviyorum... Su anda kafam çok karışık diyet listesinde yediklerim benim normal hayatımda yediklerimden çok da farklı değil ki ,,,ben hep bu sekilde besleniyordum zaten yediklerine dikkat et çok makarna pilav yeme diyerek beni strese sokmayacaklari bir durumu sanki felekte senaryosuna dönüştürmüşler gibi hissediyorum zaman geçtikçe ...ölçümleri yapınca bu fikrim daha da netleşiyor sanki

arwenisko tokluk şekerini yemekten ne kadar sonra ölçüyorsun. bana da doktorum şeker ölçme cihazı verdi. takip yapıyrm her yemekten önce ve sonra. ben yemeğe başladıktan 2 saat sonra ölçüyrm ama gebelikte 1 saat sonra mı ölçmek gerekiyor. senin ne yaptığını merak ettim. tşk

kızlar daha önce burda şeker sonuçlarımı yazmıştım.kadın doğumcuma bugün gösterme fırsatım oldu.ona biraz yüksek geldi.ve bebişimde bir hafta önde.1.865 kg doktorum sen yinede dikkat et dedi şüphelendi.diyet yapan arkadaşlar diyet listeniz nasıl bende uymaya çalışıcam.diyet yapanlar yazabilirmi.

benim kafama yatmayan sey de 1. saatte yuksek 2. saatte dusuyor buraya kadar hersey normal de sonra neden 3. saatte fırlıyor bılemıyorum :(

cok uzgunum bu ruh halım bebege daha fazla zarar,,,bu kadar gelısen teknolojı ve tıp hamılelıgın daha streslı gecmesıne sebep oluyor sanırım..bazen bılmemek en ıyısı sankı

Benimde 1.saat yüksek diğer saatler düşüyor çok şükür..

Diyet listesi olan arkadaşlar paylaşım yaparlarsa bizde bilgi edinmiş oluruz son dakika: )

Back
X