Klasik gebelik şekeri muhabbeti,şekerim gene yüksek malesef

Merhaba arkadaşlar,
Sizinle, başıma gelen ve internetten araştırmalarımda çok az bilgi bulabildiğim gebelik şekeri ile ilgili yaşadıklarımı paylaşmak ve bu konudan muzdarip olanlara bir nebze ışık tutmak istiyorum,ne kadar ihtiyacım olmuştu o zamanlar birazcıkda olsa bilgi kırıntısına..
Hamilelikten önce şeker sıkıntım yoktu ve hamileliğimde gayet yolunda gidiyordu,hatta herkeste olan mide bulantısı bile bende çok rahatsız edici olmamıştı..derken,şeker yüklemesi zamanı geldi ilk 50 gr lık yüklemede 165 çıkmıştı şekerim,doktorum 100 gr lık yüklemede normal çıkabilir dedi umutlandım..100 gr lık ta da değerlerim 160-180 aralığında çıkınca resmen gebelik şekeri tanısı kondu.çok moralim bozuldu tabi, ne ile karşı karşıya olduğumu bilmiyordum..doktorumunda eminim benim gibi çok hastası olmuştur ama o da beni yeterince rahatlatamadı ve doktor değiştirdim..sonra dahiliye doktoruna gittim,diyet ve sporla çok gebe kadının bunu hallettiğini öğrendim..sevindim çünkü insülin, benim gibi kan aldırırken bile bakamayan bir insan için oldukça zor kabullenebileceğim bir fikirdi..vee diyetisyene gittim güzel bir liste hazırladık(tabi hamilelere özel bir liste,bu arada sakın başkalarından duyma listeleri uygulamaya kalkmayın,çünkü sizin kilo ve boyunuza göre özel bir liste hazırlanıyor,herkesinki farklı yani)hiç eksiksiz birgün bile sapmadan yada kaçamak şeyler atıştırmadan listeme uydum artı hergün olmasada yarım saat yürümeye gayret ettim ama olmadı olmadı..benim şeker inatçı çıktı..hergün aç karınla,kahvaltı,öğle ve akşam yemeklerinden 1 saat sonra şekerimi ölçtüm hep yüksekti..baktım olmayacak,endokrin doktoruna gittim o da diyet listemde düzenleme yapılmasını ve bunu birkaç gün deneyip olmazsa insüline başlamamız gerektiğini söyledi..listemide düzenlettim ve yine olmadı..derken malum olay insüline başladım,o iğneye bakamayan ben nasıl batıracaktım kendime dünyam yıkıldı..sonra tüm her şeyi aldık,önce iğne boyu beni rahatlattı,o kadar küçük ki..eşim beni yüreklendirmek için önce kendine batırdı iğneyi(tabi insülinsiz)aa buna mı taktın kafayı hiç hissedilmiyor deyince yüreklendim..sonra vurdum kendime insülini hakikaten korkulacak bir şey yokmuş,bozuna uzatmışım süreci..bebeğimden başka kimse bunu bana yaptıramazdı sanırım..anneliği ve bebeğime bir şey olmasın korkusunu o zamanlar çok daha yoğun yaşadım..derken,günde 3 kere vuruldum,küçük dozlarla başladık ve hergün arttıra arttıra şekerim uygun seviyelere gelene kadar yükselttim..öğle ve akşamı düzenledim ama sabah şekerimi hiçbir zaman düzenleyemedim..sabahları düzenlemek daha zormuş birde artan gebelik hormonlarını düşünürsek yetişemedim sabahların hızına..fakat ne kadar düşüremesemde belli bir seviyede tutmayı başardım..tabii bu arada şekeri düzenleyemeyenlerin kötü seneryolarını falan okuyup iyice keyfim kaçıyordu..ama Allahıma çok şükürler olsunkii korktuğum gibi olmadı,diyetime uymanın ve vurulduğum insülinlerin karşılığını aldım ve sağlıklı,hiçbir sorun yaşamadan tatlı kızımı kucağıma aldım ve şimdi bebeğim 4 aylık ikimizde iyiyiz çok şükür..hala ara sıra şekerimi kontrol ediyorum ve normale döndüm..tabii hamileliğimin son 2,5 ayında yiyemediğim birçok şeyin acısısını çıkarıyorum ama biliyorum ki hayatımın geri kalanını dikkatli geçirmeliyim,çünkü hamilelikte çıkan bu şeker bir uyarı,vücudun yatkınlığı var demekki şeker hastalığına..her ne kadar korkulacak bir şey olmasada inşallah ömrümün sonuna kadar insülin kullanmak zorunda kalmam..umarım aydınlatabilmişimdir sizleri arkadaşlar..siz diyetinize uyun,insülin kullanıyorsanız bile diyetinize harfiyen uyun Allah size yardım ediyor..hepinize sağlıkla bebişlerinizi kucaklarınıza almanızı diliyorum..
:emir_bebek:

Ne güzel kocaman olmuş bebişin. Sağlıcakla büyüt inşallah.
Doğumun nasıldı? Biraz bilgi verebilir misin? Biz yakınladık da moral olur inşallah bizlere.

Ne güzel kocaman olmuş bebişin. Sağlıcakla büyüt inşallah.
Doğumun nasıldı? Biraz bilgi verebilir misin? Biz yakınladık da moral olur inşallah bizlere.

teşekkürler canım..benim bebişim 36+5 de gelmek istedi..herzaman sezeryan istemiştim ben fakat kendisi gelmek isteyip doğum başlayınca normal doğumu denemeye karar verdi doktorum..aksam 22 de gittim hastaneye sabah 4 e kadar sancı çektim tam açılma olmayınca dayanamadım daha fazla sezeryanla alındı bebeğim..sancı çekme süreci dışında herşey gayet iyiydi..bebeğimde sağlıklı idi bende..çok korkuyordum şekerden dolayı bir olumsuzluk olur mu diye ama çok şükür herşey gayet iyi oldu..Allah senide kurtarsın,sağlıkla al bebişini kucağına inşallah..sormak istediğin şeyler olursa yardımcı olurum canım..

teşekkürler canım..benim bebişim 36+5 de gelmek istedi..herzaman sezeryan istemiştim ben fakat kendisi gelmek isteyip doğum başlayınca normal doğumu denemeye karar verdi doktorum..aksam 22 de gittim hastaneye sabah 4 e kadar sancı çektim tam açılma olmayınca dayanamadım daha fazla sezeryanla alındı bebeğim..sancı çekme süreci dışında herşey gayet iyiydi..bebeğimde sağlıklı idi bende..çok korkuyordum şekerden dolayı bir olumsuzluk olur mu diye ama çok şükür herşey gayet iyi oldu..Allah senide kurtarsın,sağlıkla al bebişini kucağına inşallah..sormak istediğin şeyler olursa yardımcı olurum canım..

cnm senin açlık değerlerinmi 160-180 aralığı idi benimde öle idi yaklaşık 50 gr lıkta açlık 83 tokluk 175 çıktı.100 gr lık açlık 86 diğerleri 150-175-150 çıktı aslında benimkilerde yüksek ama normal dendi.diyette insülinde yapmadım inşallah bebeişime zararı olmaz.senin değelr nasıldı.

mrb arkadaşlar, yazdıklarınızı okudum tek tek ve açıkçası bir kez daha mı şeker yüklemesi yaptırsam diye düşünmekten kendimi alamadım:( benim 25+6 da 50'lik şeker yüklemem yapıldı açlık 73 toklluk ise 143 çıktı. dr um tokluk için biraz yüksek hamur işi ve tatlı fazla tüketme dedi. dedi demesine de ben zaten normal de de tatlıya ve hamur işine düşkün birisi değilim hiç yem,yorum desem nerdeyse yalan olmaz. şaşırdım kaldım. hamileyim bebeğime yarar diye kahvaltı da bal tüketmeye çalışıyordum bu mu etkiledi bilmiyorum ama yüklemeden sonra onu da kestim.kafama takılan dr um 100 lük yükleme istemedi diyet listesi filan da vermedi başka dr a mı gitsem tekrar mı yükleme yaptırsam bilemedim:( yardım edin lütfen

cnm senin açlık değerlerinmi 160-180 aralığı idi benimde öle idi yaklaşık 50 gr lıkta açlık 83 tokluk 175 çıktı.100 gr lık açlık 86 diğerleri 150-175-150 çıktı aslında benimkilerde yüksek ama normal dendi.diyette insülinde yapmadım inşallah bebeişime zararı olmaz.senin değelr nasıldı.

canım,benikiler tokluk değerleri idi..açlık zaten 100 ün altında olmalı..değerlerini normal şeker değerlerine göre düşünme 100 lük te belli limite kadar birşey demiyorlar..internetten araştırırsan normal değerleri bulabilirsin..değerlerin biri yüksekse önemsemiyorlar.benim 3 de yüksek çıkmıştı..seninkiler fazla yüksek olmadığı için mi önemsemediler acaba..ama sen yinede basit şeker dedikleri,beyaz şeker,reçel,bal gibi şeyleri az tüketmeye çalış canım..mesela beyaz pirinçte bile şeker var bu tarz şeyleri kararında tüketirsen sanırım sorun olmaz..içini rahat tut bebişinide sağlıkla kucağına al inşallah.

mrb arkadaşlar, yazdıklarınızı okudum tek tek ve açıkçası bir kez daha mı şeker yüklemesi yaptırsam diye düşünmekten kendimi alamadım:( benim 25+6 da 50'lik şeker yüklemem yapıldı açlık 73 toklluk ise 143 çıktı. dr um tokluk için biraz yüksek hamur işi ve tatlı fazla tüketme dedi. dedi demesine de ben zaten normal de de tatlıya ve hamur işine düşkün birisi değilim hiç yem,yorum desem nerdeyse yalan olmaz. şaşırdım kaldım. hamileyim bebeğime yarar diye kahvaltı da bal tüketmeye çalışıyordum bu mu etkiledi bilmiyorum ama yüklemeden sonra onu da kestim.kafama takılan dr um 100 lük yükleme istemedi diyet listesi filan da vermedi başka dr a mı gitsem tekrar mı yükleme yaptırsam bilemedim:( yardım edin lütfen

diyet listesi verecek kadar yüksek değil ki şekerin..zaten 140 olması gereken sende 3 fazla çıkmış..beyaz şeker,bal,reçel.pirinç,patates gibi şeylerde yüksltiyor şekeri ama seninki yüksek değil kafana takma..

ben de 25+4 haftalık hamileyim 154 çıktı 50 lik şeker yüklemem korktum şimdi :( sağlık ocagında yaptırdıgımdan bişey demedi,kadın dogumcuya sor dedi ordaki doktor.ay hiç bilemedim ne yapacağımı.bebeğe bi zararı olurmuki

Back
X