Kocam emekli oldu ama çalışmıyor

Günü birlik gidilmiş 1 günde
Kayak merkezinde evim var, ben gidemiyorum. Bu arada "gidilmis" dediginize gore size "kayak olarak soylenmis" belliki. Bunuda bir sorgulayin derim ben.
Kayakta yalan buyuk ihtimalle...

Yıllarca anlattığınız şekilde ucu ucuna geçinerek yaşamışsanız mantıken ayrılırken size verebileceği pek fazla bir şey yoktur zaten.Olsa bile hiçbir şey vermemek gibi bir lüksü yok.Bunun için kanuni düzenlemeler de var.Siz de yeri geldi dışarıda çalıştınız,yeri geldi o dışarıda çalışırken evini çekip çevirdiniz.Temizlik,yemek,çamaşır,bulaşık da çalışmaktır.Bunlar için birini tutsun,gündeliği ne kadar ediyor bakalım?Ben olsam hayat yükünü yanımda hiçbir şey yapmayan biri varken tek başıma sırtlayacağıma,o kişi yokken tek başıma sırtlarım.

Eliniz ayaginiz tutuyorsa ikinizin de calismasi lazim. Kirayi nasil oduyorsunuz ya da ev aldiysaniz nasil aldiniz bu kadar gecici islerle? Siz de bir is arayin bence. Ya da ikinizin de calisabilecegi bir is kurun borsadaki parayla.

Yahu kayak meselesini ne kadar abartmışsınız

Ülkede her aktivite lüks oldu orası ayrı. Deniz/otel tatili de pahalı ama isteyen ona bütçe ayırır isteyen kayağa. Vizyon meselesi.

Büyük üniversitelerin kışın kayak turları oluyor. Çalışanı geçtim öğrenciler bile sık sık kayıyor.

Abartan benim cunku hanimefendinin anlattigi hayat tarziyla uyumlu bir aktivite degil ne maddi olarak ne de kulturel olarak uyumlu değil. Kaldiki -mis'li gecmis zaman olarak anlattigi icinde esinin bunu yaptigida supheli.

Yani adam hep böyleymiş ya sigortasını bile sizin zorunuzla ödemiş sorumsuz bir tipmiş.
Sizin bir şekilde emekli olma imkanınız varsa ona çabalayın derim.
Yeniden ile girse bile en fazla 1 seneye çıkar eşiniz gene ona güvenerek hareket etmeyin derim.

Deniz tatili ve kayak bir değil. Birine bir bikini ile gidersin diğerinin ekipmanı kiralarken bile dünya para. Daha bunun kıyafeti bilmemnesi var. Şehirde giydiğin giysiyle dağa çıkamazsın.

Çocuğunu "ben emekliyim ..senin başka şehirde üniversite okumanı sağlayamam " diyen adamın deniz/otel tatili yapması da lüks ..ki farkettiyseniz bu tatile beyefendi yalnız gitmiş olmalı ki konu sabi "kayakta kaburgasını kırmış " şeklinde anlatıyor ..yani kayağa eşini götüremiyor ama maşallah kendisi her aktivitenin içinde

Orası zaten doğru

Kayak merkezinin ortasında yaşayıp hiç kayak yapamamış bir hanımefendi vardı mesela bu tür yorumlara ben çok şaşırdım.

büyük kuzenim böyleydi sevmezdi hiç çalışmayı emekli de olur olmaz bıraktı iş güç eşi de emekli
ama ona teyzemden gelecek vardı ve geldi teyzem hayatta üstelik.. ölmeden verdi onlara
şimdi eski de olsa 2 evi var adamın
ama dediğim gibi bizimkinin güvencesi vardı ondan da serdi postu.. sizinkinin güvencesi de sizsiniz
nasıl olsa dayanamaz çalışır.. o çalışmazsa da çocuklar çalışır diye düşünüyor

Evde 2 çocuk eşi rahatsız olan bir erkek düşünmesi lazım. Sen niye yoruyosun kendini evin erkeği sen değilsin. Sen üzerine düşeni fazlasıyla yapmışsın yapıyosun da.. allah olmayana merhamet vicdan versin.

Boşansan mutlaka hakların vardır.. yaptığın verdiğin emekler ortada fakat bu adam böyle gelmiş böyle gidecek siz 19 yaşlardaki evlatları nasıl büyüttünüz gerçekten bu şekilde.. yazık günah wallahi. Abla bu adamla sen boşanmasan bile evini ayır gitsin koskoca adam bilgisayar başında ne yapıyor allah aşkına..

Neredeyse 55 yaşında insan hiç doğru düzgün çalışmamış bütüüüün gençliğinizi adamın tembelliği yüzünden kıt kanaat yaşayarak geçirmişsiniz, bu saatten sonra çalışacağını düşündüren nedir?
Durumunuza üzüldüm ama kusura bakmazsanız burada sizin hiç mi suçunuz yok? Siz adamı olduğu gibi kabul ederken hep aynı yaşta ve sağlıklı kalacağınızı düşündünüz sanırım.
Her şeyi sattı borsada kaybetti demişsiniz boşansanız da size verecek bir şey kalmamış ki, kaldı ki boşanınca ne yapacaksınız çalışamıyorsunuz adamdan alacağınız en fazla 3,5 bin lira nafaka ile nasıl geçineceksiniz?

gencliğinde cok calismis da yaşlılığında calismasini bekliyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…