kocanizin ailesi

sizden para istemeyeceklerse olmamalı kendilerine yetiyorlarsa sorun yok ama 3 5 gün sonra sizden yardım beklerseler önemli

sizden para istemeyeceklerse olmamalı kendilerine yetiyorlarsa sorun yok ama 3 5 gün sonra sizden yardım beklerseler önemli
Benden yardim bekleyip beklemeyeceklerini hebuz kestiremiyorum bi de dugun masrafi hersey bizim uzerimjze kalcakmis gibi geliyo o da benim zoruma gidiyo ya

Benden yardim bekleyip beklemeyeceklerini hebuz kestiremiyorum bi de dugun masrafi hersey bizim uzerimjze kalcakmis gibi geliyo o da benim zoruma gidiyo ya
Eğer düğünden sonra sizden beklenti olmayacaksa düğün masraflarını sizin karşılamanızda bir problem olmaz.
Sonuçta evlenen sizsiniz.

öncelikle siz ve eşiniz çalışıyor musunuz?
düğünü kendiniz yapın. ne onlardan bişi alın nede sonra onlara bişi verin :KK14:
tabi konuya biraz açıklık getirmen lazım.

Niye dugun masrafinin uzerine kalmasi zoruna gidiyor?unuttun mu bu senin dugunun kp ve kvnin degil

Bence, eşimin ailesinin yapması gereken tek şey düğünde takacakları takıdır. bu da bütçelerine göre olan neyse odur. "set alacak 10 tane bilezik takacak" gibi neredeyse başlık parası istemeye varan, muhabbetler olmamalı. düğün derneği eskiden aileler yapardı tabi, eşe dosta yemek yapılırdı. şimdiki gibi mekan, orkestra, organizasyon şirketi, yok supla yok şamdan... ailelere yüklenen gereksiz masraflar bunlar. ha ailenin imkanları geniştir. yapar, ama yapamıyorlarsa, eşimle ben de yapamıyorsam ayağımı yorganıma göre uzatırım. düğün yaptım diye, millet şamdan altında 2 saat sıkıla sıkıla oturacak diye, 10 sene borç ödeyemem yani..

B
Niye dugun masrafinin uzerine kalmasi zoruna gidiyor?unuttun mu bu senin dugunun kp ve kvnin degil
Bir babanin oglunu evlendirme gibi bi sorumlulugu yok
öncelikle siz ve eşiniz çalışıyor musunuz?
düğünü kendiniz yapın. ne onlardan bişi alın nede sonra onlara bişi verin :KK14:
tabi konuya biraz açıklık getirmen lazım.
Ama soyle bi durum var ben calistigim halde ceyizimi ailem yapiyo sanirim ailemle ailesini cok karsilastiriyorum bu beni zorluyo

P

Peki bi dugun masrafinin her turlu masrafinin

Henuz bi birikimi yok 2 yillik ogretmen

düğüne ya da ev kurmanıza yardım etmeleri gönüllülüğe bağlı yani aslında maddi durumları çok iyi olsa da olmasa da yardım etmek zorunda değiller.
velhasıl ben de dahil çevremdeki birçok arkadaşım ailelerimizden destek istemeden evlendik. belki her şey dört dörtlük olmuyor ama kendi emeğinle kurduğun yuvanın keyfi de hiçbir şeyde olmuyor :KK66:

X