• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocasının makamını, kuvvetini ve kudretini sonuna kadar kullanan kadınlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Böyle bir hemşire var çalıştığım serviste. Mesaiye gelmez; gelirse başhekimin odasında çay kahve içer. Doktorlarla tartışır hatta doktorları azarlar başına hiç bişey gelmez; nöbet tutmaz. Acayip havalı Ağralı tafralı bişey yaşıda genç daha. Bir kaç kere hakkında şikayet girişimi oldu.
Başhekimi yüksek yerler aradı, fırçaladı adam da doktorlar dahil bize; hemşire hanıma saygılı davranacaksınız yapacak bişey yok dedi.
Kocası üst düzey bürokrat. Arkası sağlam; noter katibini hastane getirtip hemşire odasında işlem yaptırdığını; çekilen arabasını çektikleri yere tek telefonla indirttiğini bilirim... İnsanlara tepeden bakan bir tip çok burnu büyük. Kocası sayesinde kök söktürüyor herkese.
Peki böyle kadınlar nasıl insanlar sizce? Kişilikleri oturmuş olgun insanlar mı yoksa görgüsüz insanlar mı?
Kisiligi oturmus gorgulu insanlar desek inanacakmisiniz:işsiz:

Böylelerinin karakteri ne olmuş olmamış hiç umursamam da öbür dünyada hesabını nasıl verecek o aklıma gelir ilk önce.
Bu sebepten yakın arkadaş sandığım böyle torpilli biriyle alakami kestim.
İlk başta anlayamadım samimiyet kurdum.
İki lafından biri şuradan şunu buradan bunu taniyoruzla başlıyordu artık bikkinlik gelmişti.
Mevkisi iyi arkadaşları gelince onlara özel markalı giyinir komşuları gelince hiç özenmez.
Ayy şuna hediye alacağım iyi bir şey almam lazım der çocuğunun durumu orta halli sınıf arkadaşına gider defolu mağazadan en ucuzunu alır.
İnşaallah o da anlamıştır üstünlüğün makam mevkide değil de takvada olduğunu.
Neyse.
Kafanızı boyleleriyle yorup da niye enerjinizi tuketiyorsunuz ki?
Kendi yalan ülkelerinde kendilerini kandırarak yaşayıp dursun boyleleri.

Bazı kadınlar o kadar mütevazı gayet sen ben gibi saniyorsun ultra zengin ya da eşi çok prestijli bir yerde çalışıyor oluyor. Bazen de kocasını her ortamda kullanan oluyor. 1.si eşi olmasada sevenleri olacak tiper, 2.sine eşi olmasa kimse dönüp bakmaz.

Eskiden çalıştığım iş yerinde böyle bir kadın vardı. Kocası değilde görümcesi çok üst düzey bir yerdeydi. Birgün iş paylaşımı sırasında haksızlık yapıldı itiraz ettim bana direk sen koltuğa oturdun diye kendini ne sanıyorsun bir lafıma bakar ordan kalkman dedi sonra eşinden boşandı. İş ortamında ona sunulan bütün ayrıcalıklar tek tek elinden alındı. Normal personel gibi mesaiye uyup işini yapmaya başladı. Gözümle görmesem inanmazdım ama işte her şeyin sonu oluyor.

Şu an ülkenin bir kısmı bu şekilde yaşıyor zaten o kadına has değil. Koca olmasına da gerek yok, babası, annesi, amcası, dayısı vs hatta hemşehrilik bile iş görüyor. :confused: Ohoo neler var neler. İyi bari yine o kadın mesaiye geliyormuş. :KK70: Mitolojik hikayelerde tanrının gazabını üstüne çeken topluluklar gibiyiz. Sonumuz ne zaman gelecek bakalım.
tanrının gazabı filan az kalır bu yâşadıklarimıza, bence çoktaaan lucifer devraldı bizi... toplu halde ekmeğe mi bastık nedir? bu nedir arkadas...

Böyle bir hemşire var çalıştığım serviste. Mesaiye gelmez; gelirse başhekimin odasında çay kahve içer. Doktorlarla tartışır hatta doktorları azarlar başına hiç bişey gelmez; nöbet tutmaz. Acayip havalı Ağralı tafralı bişey yaşıda genç daha. Bir kaç kere hakkında şikayet girişimi oldu.
Başhekimi yüksek yerler aradı, fırçaladı adam da doktorlar dahil bize; hemşire hanıma saygılı davranacaksınız yapacak bişey yok dedi.
Kocası üst düzey bürokrat. Arkası sağlam; noter katibini hastane getirtip hemşire odasında işlem yaptırdığını; çekilen arabasını çektikleri yere tek telefonla indirttiğini bilirim... İnsanlara tepeden bakan bir tip çok burnu büyük. Kocası sayesinde kök söktürüyor herkese.
Peki böyle kadınlar nasıl insanlar sizce? Kişilikleri oturmuş olgun insanlar mı yoksa görgüsüz insanlar mı?
Bu hanımefendi var ya;
"BOMBOŞ"

Böylelerinin karakteri ne olmuş olmamış hiç umursamam da öbür dünyada hesabını nasıl verecek o aklıma gelir ilk önce.
Bu sebepten yakın arkadaş sandığım böyle torpilli biriyle alakami kestim.
İlk başta anlayamadım samimiyet kurdum.
İki lafından biri şuradan şunu buradan bunu taniyoruzla başlıyordu artık bikkinlik gelmişti.
Mevkisi iyi arkadaşları gelince onlara özel markalı giyinir komşuları gelince hiç özenmez.
Ayy şuna hediye alacağım iyi bir şey almam lazım der çocuğunun durumu orta halli sınıf arkadaşına gider defolu mağazadan en ucuzunu alır.
İnşaallah o da anlamıştır üstünlüğün makam mevkide değil de takvada olduğunu.
Neyse.
Kafanızı boyleleriyle yorup da niye enerjinizi tuketiyorsunuz ki?
Kendi yalan ülkelerinde kendilerini kandırarak yaşayıp dursun boyleleri.
benim de bi iş arkadaşım vardı, ama nasıl iyiyiz, her boşlukta koşuyoruz birbirimize, nasıl tatlı sohbeti ,avzını burnunu yidiğim :eğlence:yaklaşık 1 yıl sonra filan bi sohbette yeri geldi ( normalde hiç sormam, ne bileyim merak etmem, bana ne?) sordum senin beyin ne iş yapıyodu ki? diye , fabrikatör dedi:rolleyes:aynen böyle güldüm, baktım bu ciddî...hulusi kentmen gibi mı? dedim, allahtan o da güldü:-)hakkaten kocasının fabrikaları varmış ya la , hem de öyle naylon fabrikası filan değil, ağır sanayi...bürokrat karısı gibi koltukla gidecek, anca garibana yetecek bir güç değil elindeki, bütün dünyada halı sererler bu kadının ayağına ama zerre kibir gösteriş yok, sormasam söylemezdi bile...sonra öğrendim ki zaten kendi babası da "ağır " bir adammış, sonradan olmuyor yani bu işler, olursa da sırıtıyor,yakışmıyor

Benim tanıdığım kişinin kocası kamuda genel müdür. Bu çalışma yerinin deniz kenarında sosyal tesisi vardı. Çalışanların birer haftalık tatil hakkı vardı. Bu hanımefendinin oğlu yine aynı yerde çalışan bir mühendisin çocuğuyla kavga ediyor. Çocuk kavgası. Kadın bu çalışanı ve ailesini sosyal tesise aldırmadı kapıdan geri döndürttü.
Kadın ya da erkek eşinin statüsünden yararlanarak hakkı olmayan şeyler yapabiliyor. Benim anlamadığım eşler nasıl buna çanak tutuyor.
Gerçi bu durumu sadece eşler suistimal etmiyor. Kardeş, yeğen vs. gibi bir sürü örnek var. Üstelik kişiler atıyorum milletvekiliyse eş ya da yakınları cumhurbaşkanı edasıyla geziyor.

Back
X