köle olmak istemiyorum

tersimpistir

:-)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
220
102
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.Aslında dert değil ama kafama sürekli takılan şeyler ve verdiğim karar. Kaç aydır Evimi gözlemliyorum eşyalarımı nekadar da gereksiz eşyam ve onları temizlemek için çektiklerim. Ve misafir gelince (özellikle çocuklu gelen) diken üstünde durmam kirlenir diye kendimëde misafire de rahat verememem, her nekadar belli etmesemde. Yani sorun şu ki eşyalar bana değil ben onlara hizmet ediyorum resmen.
Binbir zorlukla kendimizi borca sokarak aldığımız eşyaları Güle güle kullanamadim koruyacağım iyi bakacağım diye anın tadını çıkaramadım o eşyalar hiç huzur vermedi aslında.
Eğer işlevi yoksa ve işinize yaramıyor sa bence evde durmasının bir anlamı olmayan eşyalarım var.
Sırf başkası iyi görsün diye aldigim sırf ay o almış bende alayım diye alıp eve koyduğumuz gereksiz eşyalar. Ve kendi kendime karar aldım asla artık eşya almayacağim.
Bana ne ki elin evinden bana ne ki ünlülerin evinden bana ne ki o aldı diye bende kalkıp zavallı kocamin basının etini didikleyip zorla da olsa aldırdıgim gereksiz eşyalar için pişmanım.ben öz eleştiri yaptım. Hatalı olduğumu anladım.
Az eşya çok huzur. Mesela evime misafir geliyor ben eşyanın derdine düşüyorum ne büyük ayıp.misafire hizmet edeceğime çocukların peşinden koşmam sırf eşyalara dokunmasinlar kırmasin lar dökmesinler diye çeşitli şaklabanliklar yapmam ve elimde ıslak mendil ile gezmek. Artık Bunları yapmayacağım asla. Eşya bana hizmet etsin misafirde çocuklar da rahat etsin ani yaşasın herkes. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Kendimi eleştirmek için yazdım. Mutlu günler herkese.

:)) En doğru kararı vermişsiniz. Mutluluklar şimdiden :)

Cok haklisiniz.
Esyalar bana hizmet edicegine ben onlara hizmet ediyorumm..... cok guzel bi tespit.

ben ortayı buldum galiba. evde olmak bana çok huzur verir, evim güzel olsun isterim ve güzelleştirmek için de bütçem el verdiğince elimden geleni yaparım. ama malım o kadar da kıymetli değildir, olağan kullanımla eskimesi hoşuma gider, yıpransın ki yenilerini almaya bahanemiz olsun:) aldım mı tepe tepe kullanmak eskitmek isterim o yüzden.

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.Aslında dert değil ama kafama sürekli takılan şeyler ve verdiğim karar. Kaç aydır Evimi gözlemliyorum eşyalarımı nekadar da gereksiz eşyam ve onları temizlemek için çektiklerim. Ve misafir gelince (özellikle çocuklu gelen) diken üstünde durmam kirlenir diye kendimëde misafire de rahat verememem, her nekadar belli etmesemde. Yani sorun şu ki eşyalar bana değil ben onlara hizmet ediyorum resmen.
Binbir zorlukla kendimizi borca sokarak aldığımız eşyaları Güle güle kullanamadim koruyacağım iyi bakacağım diye anın tadını çıkaramadım o eşyalar hiç huzur vermedi aslında.
Eğer işlevi yoksa ve işinize yaramıyor sa bence evde durmasının bir anlamı olmayan eşyalarım var.
Sırf başkası iyi görsün diye aldigim sırf ay o almış bende alayım diye alıp eve koyduğumuz gereksiz eşyalar. Ve kendi kendime karar aldım asla artık eşya almayacağim.
Bana ne ki elin evinden bana ne ki ünlülerin evinden bana ne ki o aldı diye bende kalkıp zavallı kocamin basının etini didikleyip zorla da olsa aldırdıgim gereksiz eşyalar için pişmanım.ben öz eleştiri yaptım. Hatalı olduğumu anladım.
Az eşya çok huzur. Mesela evime misafir geliyor ben eşyanın derdine düşüyorum ne büyük ayıp.misafire hizmet edeceğime çocukların peşinden koşmam sırf eşyalara dokunmasinlar kırmasin lar dökmesinler diye çeşitli şaklabanliklar yapmam ve elimde ıslak mendil ile gezmek. Artık Bunları yapmayacağım asla. Eşya bana hizmet etsin misafirde çocuklar da rahat etsin ani yaşasın herkes. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Kendimi eleştirmek için yazdım. Mutlu günler herkese.

Harika bi ozelestiri olmus... yureginize saglik...

Valla benim annemler de anlatiyor. Evlendiklerinde babam askerliğini yaparken (babam bi degisik yapmis askerliğini, çalışır gibi aksam 6da eve geliyormus sabah 6da gidiyormus) nasilsa kisa zamanda geri döneceğiz diye gercek evimizden hic esya tasimamislar. Bende 2 3 yasinda filanimdir. Esyali evmis ve cok cok azmis esyalar. Babam en mutlu zamanlarin o zaman olduğunu söylüyor. Ev o kadar boşmuş ki en son babam benimle futbol oynamak için salonu tamamen bosaltmis. Hala anlatirlar saha gibiydi diye :KK70: Orda bisiklet sürerken seksek oynarken filan resimlerim bile var. Hatta kedi filan bakmıştik orda. Babannemler geldiginde getirdikleri kuzu bile orda misafirimiz olmus bi donem (sonra kesmisler onu tabi :KK43: ) birde yazlari şişme havuzum olurdu orda :)

Gidiyim bi kucukluk fotograflarima bakiyim ozledim valla :) eyalar mi bizi kısıtlıyor nedir :)

Ben de bir heves ediyorum bazen dekoratif bir şeyler yapayım diye sonra ya kaçıyor ya da alsam bile ilk temizlikte kirlenmesin diye kaldırıyorum :KK70:

Benim evim en rahat evdir herhalde hiç fazla eşya yok yatak odamız koltuklarımız çocukların yatakları halılar annemin eski halıları döküldü kirlendi yok çok özel günlerde yeni halılarımı sererim herkes gidince süpürür toplarım:21:Başka zahmetim yok çocuklarım rahat etsin diye bu yolu seçtim bende rahatım çocuklarda misafirde:KK54:Çok eşya çok iş:KK57:

siz o eşyalara kirletmek kullanmak kırmak için para verdiniz.ömür boyu bakıp durmak için değil.eşya dediğiniz değerli bişey değilki.5 sene sonra beğenmiyceksiniz onları.yeni modellere bakıp durcaksınız.eşya yerine başka şeyler alıp onları koruyup kollayın.

Neyse anlamışsınız en azından :) Ben çok önem vermem eşyaya "Biri geldi bir şey olacak,cart curt" olursa olacağı varmış...

Okuyunca yuzumde bir tebessum olustu. Bir zamanlar buyuk bir hevesle evlenirken ozene bezene almistik esyalari biz de. Ben de kiyamazdim. Biri geldiginde temiz temiz salonu aciyim diye o koltuklarda oturmuslugum sayilidir. Ben de oturamadigim esyalarin hizmetciligini yaptim.Bosandik. Ben kiyamadim, baskasi oturuyor simdi koltuklarda. Doya doya keyfini cikarin. Esya degil mi eskiyince tekrar yenisi alinir. Huzur ve mutluluk herseyden onemli.

X