Kombi tavsiyesi bekliyorum

ttthxuxlya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2008
358
1
41
bana tavsiye edebileceğiniz kombi markası nedir???şakkıdı
kullanıp da memnun kaldığınız yerimseniben
biz yeni ev aldık kombi taktıracağız bir türlü karar veremedikkafamçokkarıştı
 
Kombide iki iyi marka vardır. Buderus ve vaillant iyidir. Vaillantı annem kullanmaya başladığında önceki kombiye göre gaz tasarrufu yaptığını çok net gözlemledik. Dayımlar buderus kullanıyor, onlarda memnun eviniz büyükse, büyük evleri ısıtmak için çok güçlü cihazları var.
 
aslında benimde aklımdan buderus marka geçiyor ama kime sorsam demirdöküm diyor.ev 120 metrekare.buderus türkiyede yeni mi tanımıyor çoğu kişi
 
Demirdöküm fiyat olarak bu iki markadan uygun ve servis ağı geniş. Yalnız bu noktada şunu düşünmek gerek, buderus ve vaillant zaten sık arızalanan cihazlar değil. Buderus 1989'da Isısan firması tarafından ithal edilmeye başlanmış. Bilinmemesi fiyatı ile ilgili olabilir. ıki markada iyi, biz evde demirdöküm kullanıyoruz, bakımı vs. yapıldığı halde günlük 14 metreküp harcıyor. Ara kattayız, dört yanımıza açıkta değil, üstelik ev 90 metrekare... Annemin üst katı teras evi 120 metrekare günlük 11 metreküp gaz harcıyor. Tabi bu harcamalar kısık ayarda. dayımlara hiç sormadım, bayramda ortam müsait olursa sorarım :) Yalnız onların evinde dış cephede mantolama var. Bu epey yakıt tasarrufu sağlıyordur, ancak evleri 180 metrekare.
 
Son düzenleme:
canım bizde geçen kış uzuun arştırmalar sonucu ferrolinin yoğuşmalısını aldık.çok memnunum.komşumunkide ferrolinin normali.aynı yakmamıza rağmen benim faturam kış boyu onun faturasının yarısı kadar geldi.sıcak su gelsin diye uzun süre beklemede yok.açınca hemen geliyor.fiyatı normallerden biraz pahalı ama inan faturalarda karşılığını alırsın.
 
kafam çok karıştı ne alacağıma karar veremedim hala-tatlicadiarzu-
sadece yoğuşmalı kombiye karar verdim ama hangi marka????kafamçokkarıştı
 
genelde kombi diyince buderus ve viessman gelir akla fiyatlarıda diğer markalardan daha pahalıdır. 1 hafta önce annemin yeni aldıgı ev için baya geniş bi araştırma yapmışdım. genel olarak kullanılan markalar sırasıyla vaillant, baymak, alarko, demirdöküm, eca
çevremdeki memnunluk durumu araştırmalarımda vaillantın servisinin pahalı olması, demirdökümün küçük yerleşim bölgelerinde servis sorunu yamaması diger markaların servisinin az olması.
eca kombiden hiç olumsuz yorum almadım ve okumadım. ayrıca bir büyügümüzün eca kombisi 15 senedir sadece 1 kez servis gördüğü için eca tercih ettik.
yeni yogusmalı kombileri 150 m2 den büyük evlere tavsiye ediyorlar ve aldıgınız kombinin çift eşanjörlü oldamasına dikkat edin (sıcak su kalitesi amaçlı yani mutfakda bulaşık yıkanırken banyodakine soguk su akmasın)
kısacası tavsiyem ECA
 
kesinlikle vaillant. çok memnunum. kullananlardan da şikayetçi olduklarını duymadım hiç.
 
ısınmak için se buderus ama şohben ve ocak içinse demirdöküm iyiymiş biz şohben ve ocak için demirdöküm kullanıyorum annemler de ısınmak için buderus çok memnunuz maşallahh nazar değmesinn
 
Hangisi olursa olsun yogusmali olmasina dkkat edin, tasarruf yapmis olursunuz.
 
Son düzenleme:
eniştem doğalgaz servisi
ısrarla ferroli aldırdı
memnun muyuz
kesinlikle çok memnunuz.
 
bizimki baymak ve çok memnunuz ama bizim ev dubleks olduğu için yüksek devirli olanından
 
annemler vailant kullanıyorlar..neredeyse 10 yıl belki daha fazla oldu..hiç bir sorun çıkmadı..tıkır tıkır işliyor
 
uzun araştırmalar dan sonra viessman vitopend 200 aldık ben beğendim şuanda iyi
tavsiyeleriniz için teşekkürler kızlar
 
ferroli aldık .
ama daha yeni almış bulunduğumuzdan yorum yapamayacağım:)
 
X