Konteyner Duvar

pandoraksk

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
462
395
İyi günler. Bir konuda fikir danışacaktım. Yeni aldığımız dairenin iç duvarları konteyner malzemeden yapılmış. Bunun dezavantajı var mıdır? Dolap vs. monte durumlarında çatlama, kırılma gibi durumlar yaşanır mı? Cevabınızı bekliyorum.

İyi günler. Bir konuda fikir danışacaktım. Yeni aldığımız dairenin iç duvarları konteyner malzemeden yapılmış. Bunun dezavantajı var mıdır? Dolap vs. monte durumlarında çatlama, kırılma gibi durumlar yaşanır mı? Cevabınızı bekliyorum.

Bu arada knteyner duvar diye aratınca sadece senin konun çıkıyor. Yanlış bilgi vermiş olabilirler mi? Öyle bişey yok gibi görünüyor çünkü.

konteynerden ev duydum da (hayalimdir) duvar duymadım. O nasıl oluyor acaba, merak ettim.
Vallahi ben de tam bilemedim. Annem aldığımız eve temizliğe gitti bugün. Geldi, temizlik yaparken fark etmiş. Duvara vurunca böyle boş tahtaya vurur gibi ses çıkmış. Tavanlar ve dış duvarlar bildiğimiz örme duvar. Ama banyo dahil iç duvarlar böyleymiş. Acaba konteyner değil de kartonpiyer mi dedim ama annem kartonpiyerin alçı malzeme olduğunu söyledi. Yanlışta ifade etmiş olabilirim. Ama anlatabildim umarım? Bu monte konusunda annem çok tereddütlü. Çivi bile çakamıycak mıyım diyor? Üzüldü açıkçası.

[/QUOTE="KilicBaligi, post: 40518026, member: 43904 Kartonpiyer yalıtım olmasın canım o?[/QUOTE]
Boş tahta gibi bi şey olması mümkün değildir dimi? Ben de yalıtımdır diye düşündüm. Ama annem ısrarla içi boş, duvar yok diyor. Böyle bi şey olabilir mi?

Konteynır dediğimiz şey metal yav. Üşenmedim araştırdım ama yok öyle bişey. Konteynır evlerde var sadece.
Yalnız çelik konstrüksiyon ev diye bişey var, prefabrik tarzı evler. Onların duvarları da öyle ses veriyor.
Ama sizin duvarlarda bi malzemeden çalmışlık var gibi.

"bogurtlenkusu, post: 40518267, member: 480134"]Konteynır dediğimiz şey metal yav. Üşenmedim araştırdım ama yok öyle bişey. Konteynır evlerde var sadece.
Yalnız çelik konstrüksiyon ev diye bişey var, prefabrik tarzı evler. Onların duvarları da öyle ses veriyor.
Ama sizin duvarlarda bi malzemeden çalmışlık var gibi.[/QUOTE]
Konteynır dediğimiz şey metal yav. Üşenmedim araştırdım ama yok öyle bişey. Konteynır evlerde var sadece.
Ama sizin duvarlarda bi malzemeden çalmışlık var gibi.
Yukarda üyenin söylediği alçıpan duvarı araştırdım. Anneme resimlerini gösterdim. Buna benziyor dedi. Alçıpan duvar olsa yine öyle ses gelir mi? Böyle tak tak diye bi ses. Hani tuğla örme duvardan biraz daha farklı bi ses?

Vallahi ben de tam bilemedim. Annem aldığımız eve temizliğe gitti bugün. Geldi, temizlik yaparken fark etmiş. Duvara vurunca böyle boş tahtaya vurur gibi ses çıkmış. Tavanlar ve dış duvarlar bildiğimiz örme duvar. Ama banyo dahil iç duvarlar böyleymiş. Acaba konteyner değil de kartonpiyer mi dedim ama annem kartonpiyerin alçı malzeme olduğunu söyledi. Yanlışta ifade etmiş olabilirim. Ama anlatabildim umarım? Bu monte konusunda annem çok tereddütlü. Çivi bile çakamıycak mıyım diyor? Üzüldü açıkçası.

Alçıpandır o muhtemelen. Çivi falan çakılmaz herhalde.

alçıpan duvarların sesi farklıdır, anlarsınız.
bizlerin bildiği duvarla arasında ses olarak bariz fark vardır.

alçıpan duvarların sesi farklıdır, anlarsınız.
bizlerin bildiği duvarla arasında ses olarak bariz fark vardır.
Sağolun, adının alçıpan olduğunu öğrenmiş olduk bu vesileyle:) Odalar arası ses yalıtımı iyi olur dimi? Nette özellikleri arasında yalıtım var ama annem ikna olmuyor bi türlü?

Hanimefendi ben insaat muhendisiyim buyuk ihtimalle evinizin o duvari alçıpan bolme duvardir.duvara birsey asmak isterseniz duvarin icindeki kutu profile denk getirmeniz gerekir ya da galvanizden yapilmis ise tavan c ye getirmeniz gerekir bi aldiginiz mutahite sorar misiniz karkasin yuzeyine mdf kaplamislar mi diye.

Boş tahta gibi bi şey olması mümkün değildir dimi? Ben de yalıtımdır diye düşündüm. Ama annem ısrarla içi boş, duvar yok diyor. Böyle bi şey olabilir mi?

Hahahaha hayır canım, hiç olur mu öyle şey, normal tuğla duvarın önünü bu şekilde kapatıyorlar. Genellikle duvarda görüntü açısından tamir edilemeyecek bir çirkinlik varsa veya o cepheden su alıyorsa ve küf ile başa çıkamıyorlarsa bu şekilde yapılıyor.Benim duvarlarda böyle.

Alçıpandır o muhtemelen. Çivi falan çakılmaz herhalde.

Bir tablo asmak için çakılır çakılmasına ama bir dolap monte edebilecek kadar kuvvetli değiller tahmin ettiğin gibi.

Hanimlar muhtemelen konstruksiyon malzemeden bahsediyorsunuz. Evet konteynerlarin ya da tren vagonlarinin vs yapildigi malzeme. Celik kontruksiyon. Bu sistem prefabrik gibi yapilan evlerde cok kullaniliyor. Aslinda yurtdisinda ofis stad gibi daha dayanikli seyler icin kullanilsa da biz Turkler isi bu villa tarzi evlerin yapimina endekslemisiz genelde. Mantikli yapimi ve kullanimi iyi bir malzeme. Ayrica duvara vs de istediginizi asabilirsiniz. Hic birsey olmuyor.

Alçıpandır o. Eski ofiste vardi, önce maket bicagiyla kesip sonra tekme atmak suretiyle baya baya kapı yeri açıp kapı takmıştı iş yerindeki abi. Düşün öyle dayanıksız aslında ama tablo falan asmıştık çivi çakıp bişey olmamıştı.

[QUOTE, post: 40518924, member: 93742"]Hanimefendi ben insaat muhendisiyim buyuk ihtimalle evinizin o duvari alçıpan bolme duvardir.duvara birsey asmak isterseniz duvarin icindeki kutu profile denk getirmeniz gerekir ya da galvanizden yapilmis ise tavan c ye getirmeniz gerekir bi aldiginiz mutahite sorar misiniz karkasin yuzeyine mdf kaplamislar mi diye.[/QUOTE]
Kutu profile denk gelmeli derken onu biz anlayabilir miyiz? Yani bi raf monte edilcek diyelim ki. İnternetten baktım da alçıpan dübelleri varmış. Biz onu kendimiz yapabilir miyiz?

ladiesinlaost: 40519101 .!.:
Alçıpandır o. Eski ofiste vardi, önce maket bicagiyla kesip sonra tekme atmak suretiyle baya baya kapı yeri açıp kapı takmıştı iş yerindeki abi. Düşün öyle dayanıksız aslında ama tablo falan asmıştık çivi çakıp bişey olmamıştı.
Beton kadar verim alamıycaz anladım ama bu çok da kötü değildir dimi?

Teşekkür ="vebahargeldi, post: 40519025, member: 304858"]Hanimlar muhtemelen konstruksiyon malzemeden bahsediyorsunuz. Evet konteynerlarin ya da tren vagonlarinin vs yapildigi malzeme. Celik kontruksiyon. Bu sistem prefabrik gibi yapilan evlerde cok kullaniliyor. Aslinda yurtdisinda ofis stad gibi daha dayanikli seyler icin kullanilsa da biz Turkler isi bu villa tarzi evlerin yapimina endekslemisiz genelde. Mantikli yapimi ve kullanimi iyi bir malzeme. Ayrica duvara vs de istediginizi asabilirsiniz. Hic birsey olmuyor.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Ben konuyu açtığımda bilmediğimden yanlış ifade etmişim. Alçıpan duvarmış. Sanırım bi beton ya da tuğla gibi olmayacak ama dikkatli olucaz artık.

X