Konulara Yapılan Kırıcı Yorumlar Hakkında

Sevgili arkadaşlar

Bazı konulara üyelerimiz tarafından yapılan kırıcı yorumları görüyorum ve çok üzülüyorum.

Çünkü bilmek gerekir ki buraya konu açan arkadaşımız artık son raddeye geldiği için ya bir çözüm aramak ya da sadece içini döküp rahatlamak için bir şeyler yazmaktadır. Ancak bizlerin çoğunlukla yaptığı konu sahibinin muzdarip olduğu şeyi iyice anlamadan acımasızca eleştiri yoluna gitmektir.

Hatta bu kırıcı yorumlar bazen atışmalara, çirkin ithamlara ve çocukça alaylara kadar gitmektedir. Hatta arkadaşlarımız bunları banlanacaklarını bile bile yapıyorlar. Bu tür davranışların biz kadınlara yakışmadığını düşünüyorum.

Konu sahibi savında %100 haksız ya da kötü düşünceli biri de olabilir. Ama bence bizim yapmamız gereken kötü düşünceli biri olsa dahi onu kötülükten uzaklaştırmak, iyiliğe sevketmektir. Ama biz kırıcı konuşmalarımız ve suçlamalarımızla insanları daha çok kötülüğe davet ediyoruz.

Bir de gerçekten bir dertten muzdarip olan ve gerçekten gönlü kırılan insanlar var ki onları da yine bazı kırıcı konuşmalarımızla hem konuyu açtıklarına pişman ediyoruz, hem de üzüntülerine üzüntü katıyoruz. Halbuki biz yapıcı konuşmalar ve önerilerle bayan arkadaşımıza destek olmalıyız diye düşünüyorum.

BAKIN KESİNLİKLE KONU SAHİBİNİ ONAYLAMALISINIZ DEMİYORUM

Ama biraz olsun yapıcı olalım lütfen.
ELLERİMİZİ VİCDANIMIZA KOYUP BUNDAN SONRA KONULARA ÖYLE YORUM YAPALIM.

LÜTFEN...

kırmızı işaretlediğim yere özellikle katılıyorum...

özel hayatımızda, çevremizi çoğunlukla kendimiz belirleriz. kafamıza uyan, istediğimiz tipte insanlarla arkadaşlık ederiz. ama kk gibi çok geniş ve her tipten insanın katıldığı bir platforma girince bu yüzden afallıyoruz. ilk zamanlar ben de böyleydim.. konu sahiplerinin nasıl kırıcı şekillerde eleştirildiğini, zaman zaman alaya varan üsluplarla yorumlar yazıldığını gördüğümde resmen şöyle oluyordum :53::53::53: sonra da hemen 'lütfen arkadaşlar, lütfen arkadaşlar' diye müdahale etmek istiyordum. çünkü ben de her zaman ortada bir yanlış varsa en azından ilk başta, güzellikle anlatılması, tatlı dille doğruya yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. ama kk'da benim gibi düşünen kadar, tam tersini düşünen insan da var.. artık neyse ki bunu öğrendim. burada yeterince vakit geçiren de genellikle bunu öğrenir. ama siteyi yeni keşfedip, dakikasında da gelip burda konu açan insanlar genelde şaşırıp, bu yorumlara, ters cevaplar veriyor. sonra gelsin kavgalar, gelsin kavgalar..
neyse diyeceğim o ki, keşke hepimiz birer sevgi pıtırcığı olsak ama malesef dünya öyle bir yer değil arkadaşım :34:

Konu sahibi fikir almak için yazıyor zaten herkesin fikri de farklı haliyle.. Tamam bazıları çok abartıp konuyu iyice sulandırıyor ama dikkat edin bu hep sahte konularda yada sahibinin cevap vermediği konularda oluyor.. Sizin buraya konu açmanız kusura bakmayında baya bir abes olmuş, sizin ya da benim ya da bir başkasının hayır onu deme- şunu de vs gibi söylemleriyle kimsenin hayatına, fikirlerine müdahale etme hakkı yok..

Bakın burda ben de konu açtım ve hiç de acınılacak bir duruma düşmedim. Sitedeki kızlar her zaman destek oldu, üzmemeye, kırmamaya çalıştı. Ama genel olarak kabul gören ve görmeyen durumlar vardır. Demin bir arkadaşımızın da bahsettiği gibi, evli ve çocuğu olan bir adamla bilerek beraber olup, adamla herşeyi yaşayan, ama seviyorum, ama aşığım deyip de üstüne bir de adamın karısını arayıp hakaret eden biri genel olarak kabul görmez. Konuyu bulursanız görürsünüz ki önce güzel ki uyarıldı konu sahibi ama sizin de çocuklarınızın da yakınlarınızın da başına gelirse anlarsınız tarzında üstü kapalı ah eden birine de kimse hoş görü ile bakmaz. Kimse kimseyi autmka, pışpışlamak zorunda değildir. Herkes saygı sınırları içinde fikrini söyleyip yardımcı olmaya çalışırken konu sahipleri haddini bilmeden saygı sınırlarını aşarsa hoooopppp derler. Bu konu sahiplerinin avukatlığını yapmak bana düşmez. Ve bu insanlar kırılmasın zaten kötü durumda diye eğriye doğru demem. Rahatsız olduğunuz kişileri engellersiniz, ne siz onları ne de onlar sizi görmez. Üzüleceğiniz bir konu da kalmaz.

bu konu defalarca açıldı defalarca konuşuldu..kimse kimseye ayna olamadı,yorumlarda da değişen birşey olmadı..bir sürü farklı çevreden ve kültürden gelen kadının oluşturduğu bir forumda böyle sorunların olması da çok normal ayrıca.kiminin üslubu serttir kimi
kiminin yumuşak...herkes kendi yaptığı yorumdan sorumludur,başkasına karışamaz..

Daha önce de söylediğim gibi bu yüzden herkes kendi vicdanının polisi olmalı

bu tür konular kaç defa açıldı ama bi sonuç alınamadı alınamaz da zaten

herkesin uslubu olaylara bakış açısı hassas olduğu konular farklıdır

normal konularda herkes elinden geleni yapıyor bence

ama öyle bi konular oluyor ki düzgün yazmak mümkün değil

hakaretler dışında ben çeşitlilikten memnunum, kimine kızıyorum kimine gülüyorum kimine ne güzel söylemiş diyorum
herkesin tarzı aynı olsa forumun tadı olmazdı ki, trt çok sesli korosu gibi olurdu
:27:

sık sık bu tarz konular açılıyor yorum yapanları eleştirmek için :50:

Hamilelikten önce de vardı bu düşüncelerim ama doğru hamilelikle birlikte tavan yaptı ki konuyu açma ihtiyacı hissettim.

iyi dileklerin için teşekkürler. :nazar:

canımın içi sorarım sana...
senınde bebişin olacak kocan senı aldatsaydı eğer
yine bu kadar uysal bır yaklasımda bulunabılır mıydın??

çoğu insan kendi penceresınden bakarak yorum yapıyor, kaldı ki
bebişin doğduktan sonra tırnaklarını çıkaracaksın sırf bebişin için olacak her şey.

bazı yorumların sert olması , konu sahiplerini kendıne bile getirebilir.
fazla ıyı nıyetlı yaklasım her insanı şaşırtır, yaptığı şeyin normal olduğunu düşünür.

kısacası...birilerinin birilerine gerçeklerı söylemesı şart.

Konu sahibi fikir almak için yazıyor zaten herkesin fikri de farklı haliyle.. Tamam bazıları çok abartıp konuyu iyice sulandırıyor ama dikkat edin bu hep sahte konularda yada sahibinin cevap vermediği konularda oluyor.. Sizin buraya konu açmanız kusura bakmayında baya bir abes olmuş, sizin ya da benim ya da bir başkasının hayır onu deme- şunu de vs gibi söylemleriyle kimsenin hayatına, fikirlerine müdahale etme hakkı yok..

Benimki müdahale değil bir öneri sadece. Hani sadece kocasından kayınvalidesinden vs bunalıp da içini dökmeye gelmiş biri gibi düşünün bu yazımı.

Bakın burda ben de konu açtım ve hiç de acınılacak bir duruma düşmedim. Sitedeki kızlar her zaman destek oldu, üzmemeye, kırmamaya çalıştı. Ama genel olarak kabul gören ve görmeyen durumlar vardır. Demin bir arkadaşımızın da bahsettiği gibi, evli ve çocuğu olan bir adamla bilerek beraber olup, adamla herşeyi yaşayan, ama seviyorum, ama aşığım deyip de üstüne bir de adamın karısını arayıp hakaret eden biri genel olarak kabul görmez. Konuyu bulursanız görürsünüz ki önce güzel ki uyarıldı konu sahibi ama sizin de çocuklarınızın da yakınlarınızın da başına gelirse anlarsınız tarzında üstü kapalı ah eden birine de kimse hoş görü ile bakmaz. Kimse kimseyi autmka, pışpışlamak zorunda değildir. Herkes saygı sınırları içinde fikrini söyleyip yardımcı olmaya çalışırken konu sahipleri haddini bilmeden saygı sınırlarını aşarsa hoooopppp derler. Bu konu sahiplerinin avukatlığını yapmak bana düşmez. Ve bu insanlar kırılmasın zaten kötü durumda diye eğriye doğru demem. Rahatsız olduğunuz kişileri engellersiniz, ne siz onları ne de onlar sizi görmez. Üzüleceğiniz bir konu da kalmaz.

Bahsettiğiniz konuyu görmedim ama benim açımdan bu konuyu açmama sebep olan son damla görümcesinin iş yapmaması ve kendisine hakaret etmesinden yakınan bir arkadaşımızın konusu oldu.

Daha önce de söylediğim gibi bu yüzden herkes kendi vicdanının polisi olmalı

sizi anlıyorum ama bakın şu anda sizde benzer bişey yapıyorsunuz..burada açılan konulara yapılan sert yorumlarla insanların vicdan muhasebesi yapmasının ne ilgisi var? vicdanı araya sokarak yaptığınız şeyde diğer üyelere psikolojik bir müdehale yöntemi bence :)

ve benim için o ağır yorumladan bir farkı yok bu cümlenin..

Benimki müdahale değil bir öneri sadece. Hani sadece kocasından kayınvalidesinden vs bunalıp da içini dökmeye gelmiş biri gibi düşünün bu yazımı.

Anladım ancak senin çok iyiniyetli olduğunu düşünüyorum. Buraya bazı kendini bilmezler sahte konular açıyor sırf milletin ilgisini çekebilmek için. Ahh ahh bu forum neler gördü.:27: Çocuklara şeytan diyen mi, kadınlar evsizim diye para koparıp zengin olan mı, kadın olarak kayıt olan erkek mi...:23: O yüzden yorumlara konu sahibi olmadıkça fazla kafanı yorma derim ben:31:

sizi anlıyorum ama bakın şu anda sizde benzer bişey yapıyorsunuz..burada açılan konulara yapılan sert yorumlarla insanların vicdan muhasebesi yapmasının ne ilgisi var? vicdanı araya sokarak yaptığınız şeyde diğer üyelere psikolojik bir müdehale yöntemi bence :)

ve benim için o ağır yorumladan bir farkı yok bu cümlenin..

Kesinlikle aynı fikirdeyim.

aslında bu sayede konu sahibi hatalarıyla yüzleşiyor.

insan kendini göremiyor olaylara dışarıdan tarafsız ve dobra birinin bakması daha güzel.

ben kocamdan yakınsam biride bana sürekli haklısın dese ne değişecekki?

keşke dünya toz pembe olsa ama malsef değil

Bahsettiğiniz konuyu görmedim ama benim açımdan bu konuyu açmama sebep olan son damla görümcesinin iş yapmaması ve kendisine hakaret etmesinden yakınan bir arkadaşımızın konusu oldu.

o konu benim hassas olduğum bi konu mesela

kendi ayakları üstünde duramayan işleri olmayan geliri olmadan evlenmiş 2 insan

karı koca aile evine yerleşiyor yetmiyor çocuk yapıyor

ama sorun 16 yaşında ki görümcenin yardımcı olmaması laf söylemesi

insanlar çabalamak yerine kolaya kaçıp suçluyu başke yerde arayınca

olsun biraz daha sık dişini hamilesin sen yat elini bi işe sürme eşine de söyle kardeşinin kulağını çeksin ayağını denk alsın

diyemem

ama kalkıpta evlilik öncesi ilişki yaşadım pişmanım diyen birisine de bundan sonra dikkat edersin istemiyorsan yapmak zorunda değilsin diyebilir bi başkası da ayıp utan kendinden diyebilir

herkes farklıdır kaç kişiyiz ki burda böyle olması çok normal bence

Back
X